Varaa Aika
Varaa Aika

Ilmaiset silmälasit kaikille ekaluokkalaisille

Suomalainen optikkoketju haluaa tukea koulunsa aloittavien lasten oppimista ja antaa kaikille yhtäläiset mahdollisuudet onnistuneeseen koulunalkuun. Ilmaiset silmälasit voi tulla noutamaan milloin tahansa ensimmäisen kouluvuoden aikana, mikäli ongelmia lapsen näössä ilmenee.

Meillä on Suomessa paljon hienoja, maailmanlaajuisesti tunnustettuja etuja, kuten äitiyspakkaus ja maksuton peruskoulu, joita tarjotaan yhteiskunnan toimesta ja verovaroin. En näe mitään syytä, mikseivät myös yritykset voisi osallistua tällaisen yhdenvertaisuuden tukemiseen omien mahdollisuuksiensa mukaan, kommentoi Silmäaseman toimitusjohtaja Pasi Kohmo.

Lapsen näkövaikeudet jäävät helposti huomaamatta, koska lapsi ei tavallisesti osaa itse tunnistaa ongelmaa. Huonosti näkevän lapsen oirehtiminen tulkitaan usein virheellisesti ylivilkkaudeksi tai yleisiksi keskittymisvaikeuksiksi.

Ensimmäisen kouluvuoden kokemuksilla voi olla ratkaiseva merkitys myöhemmän koulumenestyksen ja opiskelun mielekkyyden kannalta. Ja onhan se koulumatkakin turvallisempi, kun lapsesi näkee hyvin jatkaa Kohmo, neljän lapsen isä itsekin.

Lapsen näkemiseen tulee kiinnittää nykyisin erityisen paljon huomiota, sillä jopa pienet lapset viettävät pitkiä aikoja erilaisten päätelaitteiden parissa ja silmät kuormittuvat lähietäisyydelle poikkeuksellisen paljon. Tällöin nuorikin silmä saattaa rasittua kohtuuttomasti, ja samalla myös lukemisesta ja muusta keskittymistä vaativasta koulutyöstä voi tulla ikävää.

Alle 8-vuotiaalle silmälasit määrää aina silmälääkäri, ja ekaluokkalaisen ilmaiset lasit voi lunastaa voimassaolevaa reseptiä vastaan.

Katso video: https://youtu.be/x0TjANEEGr8

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pasi Kohmo, Silmäasema, pasi.kohmo@silmaasema.fi

Yhteydenotto- ja haastattelupyynnöt: Kati Räihä, Silmäasema, markkinointi- ja viestintäjohtaja,
p. 050 4166 764, kati.raiha@silmaasema.fi

 

Liitetiedostot: