Varaa Aika
Varaa Aika

Intera sijoittaa Silmäasemaan

Suomen suurin silmäterveydenhuollon palveluntarjoaja ja toiseksi suurin optikkoketju Silmäasema saa lisäeväitä tulevaisuuden kasvuunsa, kun suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners ostaa Silmäasema Fennica -konsernin osake-enemmistön. Yritysjärjestelyn yhteydessä Silmäasema Fennica -konsernin merkittäväksi vähemmistöomistajaksi nousee yhtiön toimiva johto. Vähemmistöomistajina jatkavat ketjun avainrooleissa toimivat silmälääkärit. Lähitulevaisuudessa omistuspohjaa on tarkoitus vielä laajentaa Silmäasema-ketjussa toimiviin yrittäjiin ja yhtiön muihin avainhenkilöihin.

Interan mukaantulo mahdollistaa Silmäaseman tulevaisuuden kasvun ja nopeuttaa liiketoiminnan kehitystä. Interan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Lang kommentoi järjestelyä: ”Silmäasema palvelee asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti ja on panostanut vahvasti silmäterveydenhuollon palvelutarjontaan. Me Interalla näemme paljon mahdollisuuksia ketjun ajatuksessa tarjota asiakkailleen niin optikko- ja silmälääkäripalvelut kuin silmäkirurgiset toimenpiteet samasta paikasta.”

Silmäasema pyrkii laajentamaan toimintaansa niin tuotteiden ja palvelujen osalta kuin maantieteellisesti. ”Tarjoamme asiakkaillemme saman katon alta kaikki tuotteet ja palvelut, jotka liittyvät näkemiseen ja silmien terveyteen. Alan ammattilaisille, myyjille, optikoille, ketjuyrittäjille ja lääkäreille tarjoamme puolestaan ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä ja harjoittaa ammattiaan voimakkaasti kehittyvässä näkemiseen erikoistuneessa yrityksessä. Intera Partnersin kokemuksesta ja osaamisesta liiketoimintojen kehittämisessä ja kasvattamisessa hyötyvät sekä asiakkaamme että yhteistyökumppanimme”, Silmäaseman toimitusjohtaja Pasi Kohmo sanoo.

Silmäaseman hallituksen väistyvä puheenjohtaja Pentti Sihvola kommentoi järjestelyn taustoja: ”Pidän yritysjärjestelyn toteutumista luontevana kehitysaskeleena Silmäaseman tarinassa. Yhtiön kasvun kiihdyttämisen lisäksi järjestely mahdollistaa monille nykyomistajille sopivan tavan vähentää omistustaan yhtiössä ja samalla siirtää viestikapula seuraavalle omistajasukupolvelle.”

Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja sen odotetaan toteutuvan elokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Pasi Kohmo, toimitusjohtaja, Silmäasema Fennica, +358 50 331 7015, pasi.kohmo@silmaasema.fi
Tuomas Lang, hallituksen puheenjohtaja, osakas, Intera Partners Oy, +358 40 545 1240, tuomas.lang@interapartners.fi

Intera Partners Oy on suomalainen pääomasijoittaja, joka etsii sijoituskohteikseen hyvän kasvupotentiaalin omaavia suomalaisia ja pohjoismaalaisia yrityksiä, joiden liikevaihto on 10–100 miljoonaa euroa. Tyypillisiä sijoitustilanteita ovat johdon yritysostot (MBO/MBI), perheyritysten omistusjärjestelyt, erilaiset toimialajärjestelyt sekä yksityistämiset. Intera hallinnoi kahta rahastoa, joiden pääomien yhteismäärä on 325 miljoonaa euroa. Rahastojen sijoittajina on johtavia pohjoismaisia ja eurooppalaisia institutionaalisia sijoittajia. Interan nykyisiä portfolioyhtiöitä ovat muun muassa Orthex, Royal Ravintolat, Kamux, Animagi ja Stella Kotipalvelut. Lisätietoja www.interapartners.fi