Varaa Aika
Varaa Aika

Kotimainen Silmäasema optisen alan suurin voittaja

Hurjaa tahtia uusia toimipaikkoja pystyttävän Silmäaseman kasvu jatkuu edelleen

Näkemisen ja silmäterveyden toimiala, Näe ry, on julkaisemassaan katsauksessa 31.8. kertonut optisen alan vähittäiskaupan supistuneen -2,6 % vuoden ensimmäisellä puolivuotiskaudella.

Silmäasemalla kauppa taas on käynyt poikkeuksellisen hyvin. Silmäasema nosti markkinaosuuttaan +1,2 prosenttiyksikköä ja kuroi jälleen kiinni eroa markkinajohtajaan. Ensimmäisen kuuden kuukauden aikana Silmäaseman optisten tuotteiden liikevaihto kasvoi +9 % ja silmälasien kappalemyynti vielä enemmän, +11 %.

Eroa muihin toimijoihin ei ole otettu vain lukujen valossa, toteaa Silmäaseman toimitusjohtaja Pasi Kohmo:

Alkuvuosi oli meillekin haasteellinen mutta olemme lopputulokseen tyytyväisiä. Me luotamme koko ketjussa siihen, että tarjoamme niin silmälasien erinomaista laatua kuin kaikkia näkemisen ja silmäterveyden palveluja sellaiseen hintaan, joka on asiakkaasta kiinnostava. Kilpailu on kovaa, mutta erityistä kiitosta asiakkaamme ovat antaneet täällä kotimaassa rakennetusta silmälasi-, linssi-  ja aurinkolasivalikoimastamme.

Siinä missä tulevaisuuden odotukset ovat alalla varovaiset, on taas Kohmo selkeän optimistinen yrityksen menestystekijöistä jatkossakin:

Kotimaisella Silmäasema-ketjulla on ainutlaatuinen ja toimiva konsepti. Me olemme maan ainoa toimija, joka aidosti yhdistää kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut asiakkaan parhaaksi. Olemme kasvattaneet verkostoamme 11 uudella myymälällä ja yhdellä sairaalalla pelkästään alkuvuoden aikana. Tämän päivän markkinassa on kysyntää ketjumme yli 40 vuotta vanhalle ja nyt hyvin ajankohtaiselle toiminta-ajatukselle: jokaisessa myymälässämme on silmälääkärin palvelut ja jokainen niistä on portti silmäsairaaloidemme vielä laajempaan terveyspalvelutarjontaan.