Varaa Aika
Varaa Aika

Miten meikkaat piilolinssien kanssa?

Olit sitten uusi tai kokenut piilolinssien käyttäjä huomioithan muutaman asian, kun meikkaat piilolinssien kanssa.

Voit tehdä kasvomeikin huoletta ennen piilolinssien laittamista, mutta silmämeikki kannattaa laittaa vasta, kun linssit ovat jo silmissä.  Jos laitat piilolinssit silmiisi silmämeikin teon jälkeen, linssien alle saattaa jäädä silmää ärsyttäviä pieniä meikin rippeitä. Eli ensin piilarit, sitten meikki.

Luomi- ja ripsivärit sekä rajaukset on hyvä tehdä niin varovasti, etteivät meikkikynät ja pensselit osu piilolinssiin. Luomen sisäreunalle tulevia rajauksia kannattaa välttää. Vesiliukoiset ja puhtaat meikit ovat piilolinssien käyttäjille kaiken a ja o, jotta linsseihin ei mene bakteereja. Vedenkestävät meikit saattavat sisältää aineita, jotka tarttuvat tiukasti piilolinssin pintaan ja voivat ärsyttää silmiä. Toisten ripsiväriä ei myöskään kannata lainata, koska sen kautta voi saada helposti silmätulehduksen.

Entä juhlameikki?

Piilolinssien käyttäjän kannattaa valita mahdollisimman vähän helmiäistä ja glitteriä sisältäviä luomivärejä sekä vähän varisevia meikkejä. Voidemaiset luomivärit ovat parhaita. Jos kuitenkin haluat laittaa joskus vaikka juhliin kimalletta luomille, se ei ole kiellettyä. Paras ratkaisu kimallemeikkien kanssa onkin kertakäyttöiset piilolinssit!

Voiko piilolinssien käyttäjä laittaa ripsien pidennykset? Itse liimattavat ripsiliuskat kannattaa laittaa vasta piilolinssien laiton jälkeen varovasti, ettei silmiin pääse liimaa. Jos liimaa pääsee silmiin, poista ja puhdista piilolinssit hyvin tai vaihda uusi puhdas piilolinssi tilalle. Jos käyt kosmetologilla laitattamassa ripsien pidennykset, älä käytä piilolinssejä toimenpiteen aikana.

Piilolinssien käyttäjän silmämeikin poistaminen

Ennen kuin alat poistaa silmämeikkejäsi poista ensin piilolinssit silmistäsi.  Jos käytät viikko-, kuukausi- tai jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä olethan erityisen huolellinen linssien puhdistuksessa, jotta linsseihin ei jää meikistä jäämiä. Voit lukea tarkemmin linssien puhdistamisesta täältä.

Pääset silmäaseman piilolinssiverkkokauppaan tästä.

Piilolinssit verkkokaupasta