Varaa Aika
Varaa Aika

Monitehot piilolinsseinä – se on todellakin mahdollista!

Monitehopiilolinssit

Piilolinssien käyttöä ei tarvitse lopettaa ikänäön eli aikuisnäön kynnyksellä. Tai sen voi vaikka aloittaa vasta silloin.  Voit olla mukana harrastuksissa, joissa silmälaseista on haittaa tai joissa tarvitaan erityisen hyvää näköä, sillä myös ikänäköä voidaan korjata piilolinsseillä.

Miten on mahdollista tehdä piilolinssi monitehoisena? Kaikissa monitehopiilolinsseissä toimintaperiaate on lähes sama; linssin keskellä on pienen pieni alue, jossa on lähelle katsomiseen suunniteltu voimakkuus. Kun katsotaan lähelle, pupilli supistuu ja silloin katsotaan tämän pienen alueen läpi.

Kauas katsottaessa pupilli laajenee, jolloin tämä pieni lähialue jää niin pieneksi, ettei se häiritse merkittävästi kauas katselua.

Voimakkuus muuttuu piilolinsseissä siis keskustasta reunoihin päin portaattomasti, kun monitehosilmälaseissa se muuttuu ylä-ala-suunnassa. Näkökentässä on kokoajan käytettävissä voimakkuudet sekä kauas että lähelle katseluun. Ihmisen aivot oppivat käsittelemään tämän kaltaista kuvaa hyvin nopeasti.

Miten monitehopiilolinsseillä katsominen eroaa tavallisista piilolinsseistä?

Piilolinssejä kannattaa kokeilla aidossa ympäristössä, jotta voi varmistua siitä, että näkö toimii niin kuin pitää. Esimerkiksi kännykän näytön näkeminen on tärkeämpää kuin optikon testitaulun alimman rivin luetteleminen.

Ikänäön myötä myös silmän kyynelnesteen koostumus muuttuu ja sen ei enää voitele silmää yhtä tehokkaasti kuin aiemmin. Joillekin tämä on saattanut aiheuttaa piilolinssien kuivumisen tunnetta. Uusissa, kosteissa ja hyvin happea läpäisevissä piilolinsseissä tämäkin on otettu huomioon.

Entä jos ei ole ennen käyttänyt piilolinssejä?

Silmäasemalla piilolinssien kokeilu on tehty mahdollisimman helpoksi. Ensimmäisessä tapaamisessa piilolinssioptikko tarkistaa näön, tutkii silmät ja valitsee asiakkaan tarpeisiin sopivimman linssin. Lisäksi optikko opastaa kädestä pitäen siinä, miten piilolinssit laitetaan silmiin, miten ne otetaan pois ja miten piilolinssejä tulee hoitaa.

Saat mukaasi kokeilulinssit, joilla voit rauhassa testata, miten valitut linssit toimivat käytännössä. Monitehoisia piilolinssejä löytyy sekä kertakäyttöisinä että kuukauden välein vaihdettavina.

Ennen lopullista linssien tilaamista piilolinssioptikko vielä tarkastaa silmäsi ja antaa ohjeet jatkoa varten. Jos et ole jostain syystä tyytyväinen valittuihin linsseihin, voit kokeilla veloituksetta muitakin vaihtoehtoja. Teemme työtä niin kauan, että saat varmasti parhaimman ratkaisun!

Kokeile rohkeasti uutta näkemisen vapautta ja varaa aika piilolinssisovitukseen!

Siirry Silmäaseman piilolinssiverkkokauppaan tästä.

Piilolinssit verkkokaupasta