Varaa Aika
Varaa Aika

Olli Väisäsestä Silmäaseman lääketieteellinen johtaja

Silmäaseman lääketieteelliseksi johtajaksi on 17.8.2015 alkaen nimitetty anestesiologian erikoislääkäri, LT Olli Väisänen (51).

Olli on aiemmin uransa aikana toiminut mm. anestesiologian erikoislääkärinä, ensihoito-lääkärinä lääkärihelikopteri Medi-Helissä, lääketieteellisenä johtajana ja yliopettajana Arcadan ammattikorkeakoulussa sekä ylilääkärinä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Silmäasemalle hän siirtyy GE Healthcaren Medical Directorin tehtävästä, jossa hänen vastuullaan erityisesti Suomessa, Kiinassa ja USA:ssa on ollut riskien hallinta, kliinisten tutkimusten turvallisuus ja valvonta sekä uusien tuotteiden lääketieteellinen tuki.

Silmäaseman lääketieteellisenä johtajana Olli Väisäsen vastuulle tulevat ensisijaisesti lääketieteellisen laadun määrittely ja valvonta, lääkäriyhteistyö ja lääkäritoiminnan konsepti, sisäinen ja ulkoinen lääketieteellinen viestintä sekä näönhuoltoketjun- ja sairaalatoiminnan hoitoprosessien kehittäminen. Näiden asioiden kehittäminen tulee luonnollisesti tapahtumaan tiiviissä yhteistyössä Silmäaseman henkilökunnan ja Silmäasemalla toimivien lääkärien kanssa.

Nykyinen lääketieteellinen johtaja Roope Sihvola jatkaa Silmäasemalla silmälääkärinä ja -kirurgina sekä johto-organisaatiossa lääketieteellisenä asiantuntijana. Silmäaseman liiketoiminnan laajuus ja näönhuoltoketjun sekä silmäkirurgian kehittämisen tarpeet vaativat jatkossa kokoaikaista lääketieteellisen johtajan panosta. Tässä tilanteessa Roope teki valinnan, jossa hän pystyy jatkamaan potilastyötä ja leikkaustoimintaa nykyisessä laajuudessaan sekä antamaan samalla tarvittaessa asiantuntemuksensa koko yrityksen käyttöön. Sairaalatoiminnan tulosvastuullisena liiketoimintajohtajana jatkaa Sami Määttä.

Silmäasema-ketju tarjoaa asiakkailleen kaikki silmäterveyteen ja näkemiseen liittyvät tuotteet ja palvelut ainutlaatuisella tavalla. Silmäasema-ketju toimii optisessa vähittäiskaupassa yhteensä yli 120 omalla ja yrittäjävetoisella myymälällä sekä tarjoaa silmäterveydenhuollon palveluja 12 Silmäsairaalassa.

Yli 1 000 eri ammattilaista tarjoaa optiset tuotteet, optikkopalvelut, silmätautien erikoislääkäripalvelut, silmäkirurgiset palvelut ja silmälaboratoriopalvelut saman katon alla. Silmälääkäri- ja optikkopalvelut löytyvät kaikista ketjun liikkeistä. Vuosittain Silmäasemalla tehdään yli 130 000 optikon näöntarkastusta ja toiset 135 000 silmälääkärin vastaanottoa ja 13 000 kaihi-ja taittovirheleikkausta. Koko Silmäasema-ketjun vuoden 2014 liikevaihto ylsi yli 100 miljoonan euron.