Varaa Aika
Varaa Aika

Silmäasema jo nyt valmiina tulevaan soteen

Silmäaseman tapa toimia ja hoitaa asiakas kokonaisvaltaisesti tarjoaa merkittäviä säästöjä yhteiskunnalle.

12. toukokuuta julkistettiin uusi Näkemisen ja silmäterveyden toimialaliitto (NÄE ry), joka syntyi, kun optikkoliikkeet ja yksityiset silmäklinikat sekä niitä palvelevat maahantuojat ja tukkukaupat yhdistivät voimansa. Uuden yhteistyön tavoitteena on parantaa suomalaisten silmien terveyteen sekä näkemiseen liittyvän palvelun ja hoidon laatua sekä saatavuutta. Samalla toimiala pyrkii edistämään silmäterveyden ja näkemisen käsittelyä kokonaisuutena yhteiskunnassamme.


Silmäasemalle uuden toimialan syntyminen toteutti merkittävän toiveen. ”Näkemisen ja silmien terveyden yhdistäminen on ollut Silmäaseman liikeidean ytimessä perustamisesta alkaen, jo yli 40 vuotta sitten. Viimeiset viisi vuotta toimintaamme on kuulunut optikkojen ja silmälääkäreiden vastaanoton lisäksi myös silmäsairaalat ja me olemme tottuneita rakentamaan toimintaamme sellaisia hoitoketjuja, joista hyötyy niin asiakas itse kuin yhteiskunta ja veronmaksajat”, kertoo Silmäaseman toimitusjohtaja, Pasi Kohmo, ylpeänä.


Silmäasema on uudenkin toimialaliiton ainoa yritys, joka jo nyt tarjoaa kaikki hyvän näkemisen ja silmien terveyden tuotteet ja palvelut niin yksityishenkilöille, yrityksille kuin julkiselle sektorille. ”Me näemme jo käytännön kautta, mitä hyötyä kaikille asiakasryhmille on asiakkaan tarpeita kuuntelevasta mutta silti tehokkaasta hoitomallista”. Silmäasema onkin haastanut sote-uudistusta kehitettäessä toimijoita laskemaan selkeästi auki, minkälaisilla hoitoprosesseilla päästäisiin yhteiskunnan kannalta mahdollisimman järkeviin valintoihin esim. kaihileikkauksen osalta. ”Kaihileikkaus on jo nyt yksi yleisimmistä rutiinileikkauksista Suomen sairaaloissa. Vaikka leikattavien määrä kasvaa vanhenevan väestön myötä, meidän kolmessatoista silmäsairaalassamme olisi jo nyt kapasiteettia hoitaa kaikki Suomessa tehtävät kaihileikkaukset.”, väläyttää Pasi Kohmo rohkeasti.


Silmäaseman laajassa valtakunnallisessa verkostossa toimii yhteensä n. 1000 näkemisen ja silmäterveyden ammattilaista. Yhteensä n. 250 silmätautien erikoislääkäriä pitää Silmäasemalla vastaanottoaan ja leikkauksia tekee lähes 100 lääkäriä ja silmäkirurgia. Oheinen liite kuvaa tarkemmin Silmäaseman asiakkaille tarjottavia silmäterveyden tuotteita ja palveluita, näkemisen ja optisen kaupan tuotteiden lisäksi.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pasi Kohmo, Silmäasema, pasi.kohmo@silmaasema.fi

Yhteydenotto- ja haastattelupyynnöt: Kati Räihä, Silmäasema, markkinointi- ja viestintäjohtaja,
p. 050 4166 764, kati.raiha@silmaasema.fi