Varaa Aika
Varaa Aika

Silmäasema kasvatti markkinaosuuttaan eniten

Optisen alan vähittäiskaupan suurin kasvaja vuonna 2016 oli Silmäasema.

Optisen alan vähittäiskaupan suurin kasvaja vuonna 2016 oli Silmäasema.

1,6 prosenttiyksikön kasvun myötä Silmäasemalla on nyt 25,3 prosentin markkinaosuus optisesta vähittäiskaupasta. Vuoden 2016 markkinatiedot julkaistiin tänään Näkemisen ja silmäterveyden toimialan, Näe ry:n, lehdistötilaisuudessa.

Lue Näe ry:n uutinen tästä: http://www.naery.fi/tiedote/optinen-kauppa-ylsi-hyvaan-tulokseen-liikevaihto-lahes-toissa-vuoden-ennatystasolla/


Silmäasemalle kulunut vuosi oli viides peräkkäinen, voimakkaan kasvun vuosi. Yli 40 vuotta toiminut, kotimainen Silmäasema-ketju johtaa näkemisen ja silmäterveyden alan kasvua Suomessa. Vuoden 2016 menestys perustuu sekä olemassa olevan verkoston vahvaan suoritukseen, uusien toimipaikkojen avauksiin, yrityskauppoihin sekä laajentuneeseen tarjoomaan, joka vastaa asiakkaidemme tarpeita ja toiveita.

Viime vuoden puolella avasimme 14 omaa uutta myymälää eri puolille Suomea. Lisäksi teimme yhteensä kuusi yritysostoa, joiden myötä ketju laajeni kymmenellä optiikkamyymälällä ja yhdellä silmäsairaalalla. Yhteensä Silmäasema-ketjun toimipaikkoja on tällä hetkellä Suomessa yli 150, joista silmäsairaaloita on 13. Tallinna Optika -ketjun oston myötä myös Virossa on 8 optista myymälää.