Varaa Aika
Varaa Aika

Silmäasema-ketju laajenee Viroon ja ostaa Tallinna Optika -ketjun

Silmäasema Fennica Oy on ostanut 15.12.2016 allekirjoitetulla kaupalla Tallinna Optika Oü:n osakekannan Tallinna Optikan perustajalta Kalev Klaisilta. Tallinna Optika -ketjun kahdeksan optiikkamyymälää kattavat koko Viron: myymälöistä kolme on Tallinnassa ja loput Tartossa, Pärnussa, Viljandissa ja Tapassa. Tallinna Optikan palveluksessa on 34 henkilöä, joista silmälääkäreitä on kymmenen. Kauppa on määrä toteuttaa 2.1.2017.

Silmäasema on Suomen toiseksi suurin optiikkamyymäläketju sekä markkinajohtaja useilla silmäterveydenhoidon osa-alueilla. Silmäasema-konseptin laajentamisella uusille markkina-alueille on merkittävä rooli strategiassamme. Tallinna Optika -ketjun hankkiminen on ensimmäinen askel kansainvälistymisessämme, ja osto tarjoaakin Silmäasemalle uusia mahdollisuuksia kasvuun ja laajentumiseen, toteaa Silmäasema Fennica Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kohmo.

Yli 40 vuotta toiminut, kotimainen Silmäasema-ketju johtaa näkemisen ja silmäterveyden alan kasvua kotimarkkinallaan: Silmäaseman verkosto, liikevaihto ja markkinaosuus ovat lisäksi kasvaneet viimeiset viisi vuotta. Vuoden 2016 aikana Silmäasema on avannut 14 omaa uutta myymälää eri puolille Suomea. Lisäksi Silmäasema on tehnyt tänä vuonna yhteensä kuusi yritysostoa. Niiden myötä ketju on laajentunut kymmenellä optiikkamyymälällä ja yhdellä silmäsairaalalla. Yhteensä Silmäasema-ketjun toimipaikkoja on Suomessa yli 150, joista silmäsairaaloita on 13.

 

 

Median yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:
Kati Räihä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, kati.raiha@silmaasema.fi, puh. 050 416 6764