Varaa Aika
Varaa Aika

Silmäasema laajentaa toimintaansa Pohjanmaalla - Brillo osaksi Silmäasemaa

Silmäasema ja Janne Järvenpään omistama Pecce Oy ovat tehneet 29.2.2016 voimaantulevat yrityskaupat, jolla Oy Brillo Ab sekä Vaasan Laserklinikka Oy:n osakekannat sekä Pecce Oy:n kaihileikkausliiketoiminta siirtyvät Silmäaseman omistukseen. Tämä tarkoittaa, että Brillo-optikkoliikkeet ja Silmäsairaala Brillo siirtyvät Silmäaseman omistukseen. Vaasan myymälä ja silmäsairaala jatkavat toimintaansa Brillo-nimen alla. Pietarsaaressa, Kristiinankaupungissa ja Maalahdessa toimivat Brillo-myymälät tulevat sen sijaan osaksi Silmäasema-ketjua. Näiden toimipaikkojen 10 työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä Silmäasema-ketjun palveluksessa.

Silmäasema ottaa selkeästi uutta jalansijaa Pohjanmaalla laajentaessaan toimintaansa useallekin paikkakunnalle. ”Pohjanmaan maakunta on mielestämme hyvin elinvoimaista aluetta ja me uskomme vahvasti tässäkin taloustilanteessa Silmäaseman kasvuun.” toteaa Silmäaseman toimitusjohtaja, Pasi Kohmo.

Brillon perustanut silmätautien erikoislääkäri Janne Järvenpää jatkaa toimintaansa Silmäaseman omistuksessakin: hän tekee edelleen taittovirhe- ja kaihileikkauksia ja pitää vastaanottoa kuten tähänkin asti.

”Brillon toiminta saa Silmäasemasta hyvän jatkajan: meitä yhdistää se, miten kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut löytyvät saman katon alta”, kertoo Janne Järvenpää yrityskaupasta.

Kaikissa tulevissa Silmäasema-myymälöissä sekä Vaasan Brillossa jatkavat myös muut tutut optikot ja silmälääkärit vastaanottojaan. Asiantuntevalta henkilökunnalta kannattaa kysyä myös muista Silmäaseman tarjoamista silmäterveyden ja silmäkirurgian palveluista. Myymälät toimivat väylänä Silmäsairaala Brilloon Vaasaan tai tarvittaessa johonkin muuhun Silmäaseman 12 silmäsairaalasta.


Lisätietoja verkossa www.silmaasema.fi ja www.brillo.fiLisätietoja:

Pasi Kohmo, Silmäasema, toimitusjohtaja, pasi.kohmo@silmaasema.fi

Janne Järvenpää, Silmäkirurgi, LL, Silmätautien erikoislääkäri, p. 040 7406 800, janne.jarvenpaa@fimnet.fi

Kati Räihä, Silmäasema, markkinointi- ja viestintäjohtaja, p. 050 4166 764, kati.raiha@silmaasema.fi

 

Silmäasema-ketju tarjoaa asiakkailleen kaikki silmäterveyteen ja näkemiseen liittyvät tuotteet ja palvelut ainutlaatuisella tavalla. Silmäasema-ketju toimii optisessa vähittäiskaupassa yhteensä yli 130 omalla ja yrittäjävetoisella myymälällä sekä tarjoaa silmäterveydenhuollon palveluja 12 Silmäsairaalassa. 

Yli 1 000 eri ammattilaista tarjoaa optiset tuotteet, optikkopalvelut, silmätautien erikoislääkäripalvelut, silmäkirurgiset palvelut ja silmälaboratoriopalvelut saman katon alla. Silmälääkäri- ja optikkopalvelut löytyvät kaikista ketjun liikkeistä. Vuosittain Silmäasemalla toteutetaan yli 140 000 optikon näöntarkastusta, 145 000 silmälääkärin vastaanottoa ja 14 000 kaihi-ja taittovirheleikkausta. Koko Silmäasema-ketjun vuoden 2015 liikevaihto oli yli 100 miljoonaa euroa.