Varaa Aika
Varaa Aika

Silmäasema lahjoittaa ekaluokkalaisille silmälasit

Hyvä näkö on onnistuneen koulutyön ehdoton edellytys, ja ensimmäinen kouluvuosi on ratkaisevan tärkeä pohja myöhemmälle koulumenestykselle.

Ekaluokkalainen silmälasit

Silmäasema haluaa tukea ekaluokkalaisten näkemistä ja oppimista antamalla koulutiensä syksyllä 2016 aloittaville ekaluokkalaisille silmälasit ilmaiseksi silmälasireseptiä vastaan.

Ekaluokkalainen voi valita vanhempiensa kanssa mitkä tahansa kehykset ja linssit. Lisäksi Silmäasema toivottaa koko ekaluokkalaisen perheen tervetulleeksi ilmaiseen optikon näönvarmistukseen. Jos optikko toteaa, että ekaluokkalainen tarvitsee silmälasit, hän lähettää lapsen silmälääkärille. Silmälääkäri määrää silmälasit alle 8-vuotiaalle. Silmälääkärikäynti veloitetaan kunkin silmälääkärin palkkion mukaisesti.

Hae lähin toimipisteesi tästä >>

Viisi vinkkiä miten lapsen näköä voi arvioida alustavasti

1. Onko lapsella usein päänsärkyä? Syynä saattavat olla näkövaikeudet.

2. Tarkkaile lapsen mediankäyttöä. Jos lapsi katsoo televisiota tai tietokoneen/ puhelimen näyttöä hyvin läheltä, syy voi olla se, että hän ei yksinkertaisesti näe kauempaa.

3. Onko lapsi haluton lukemaan? Ehkä hänen silmänsä rasittuvat ylimääräisestä ponnistelusta.

4. Seuraako lapsi tekstiä sormella? Jos näkö ei toimi hyvin, lapsi keksii tällaisia tapoja silmiensä auttamiseen.

5. Onko lapsella keskittymisvaikeuksia tai haluttomuutta lukea? Niiden taustalla voi olla tehtävien hankaloituminen näkövaikeuksien vuoksi.

Lapsi ei välttämättä itse tunnista huonontunutta näköään, koska hän ei osaa verrata tilannettaan normaaliin näköön. Myös läheiselle aikuiselle lapsen näkövaikeuksien havaitseminen on vaikea tehtävä, sillä taittovirheet ovat usein piileviä ja etenevät asteittain.

Lue lisää lasten näkemisestä >>

Silmäasema-ketju tarjoaa asiakkailleen kaikki silmäterveyteen ja näkemiseen liittyvät tuotteet ja palvelut ainutlaatuisella tavalla. Silmäasema-ketju toimii optisessa vähittäiskaupassa yhteensä yli 120 omalla ja yrittäjävetoisella myymälällä sekä tarjoaa silmäterveydenhuollon palveluja 12 Silmäsairaalassa. 

Yli 1 000 eri ammattilaista tarjoaa optiset tuotteet, optikkopalvelut, silmätautien erikoislääkäripalvelut, silmäkirurgiset palvelut ja silmälaboratoriopalvelut saman katon alla. Silmälääkäri- ja optikkopalvelut löytyvät kaikista ketjun liikkeistä. Vuosittain Silmäasemalla tehdään yli 130 000 optikon näöntarkastusta ja toiset 135 000 silmälääkärin vastaanottoa ja 13 000 kaihi-ja taittovirheleikkausta. Koko Silmäasema-ketjun vuoden 2014 liikevaihto ylsi yli 100 miljoonan euron.