Varaa Aika
Varaa Aika

Silmäasema ottaa tukevan otteen Pohjois-Suomen markkinasta ostamalla Valkealinnan Optiikan

Valkealinnan Optiikka Oy:n ja Kuusamon Optiikka Oy:n liiketoiminnat siirtyvät Silmäasema Fennica Oy:n omistukseen 1.2.2017 alkaen. Tämän yrityskaupan myötä Valkealinnan Optiikan neljä myymälää Oulussa ja Kuusamossa liittyvät Silmäasema-ketjuun ja kaikki niiden 19 henkilöä siirtyvät ketjuun vanhoina työntekijöinä.

Silmäasema vahvistaa merkittävästi markkina-asemaansa, kun Silmäaseman toimipaikkojen määrä niin Oulussa kuin Kuusamossa tuplaantuu.

Oulu on yli 200 000 asukkaan kaupunkiseutu ja Kuusamo on merkittävä kauppapaikka Koillismaalla. Me haluamme olla alueella merkittävä toimija. Yrityskaupan myötä meillä on nyt entistä paremmat mahdollisuudet tarjota palveluitamme niin yksityisasiakkaille kuin yrityksille – sujuvasti, heidän tarpeistaan lähtien, toteaa Silmäaseman toimitusjohtaja Pasi Kohmo.

Valkealinnan Optiikan tutulle optikkopariskunnalle Harri ja Mari Haloselle liiketoiminnan myyminen yli 25 vuoden yrittäjyyden jälkeen on merkittävä askel. Yrityksen toiminta jatkuu nyt kuitenkin Silmäaseman konseptilla, ja tuttu henkilökunta jatkaa mukana edelleen. Olemme erittäin tyytyväisiä, että nimenomaan kotimainen Silmäasema jatkaa toimintaamme. Asiantuntemus, luotettavuus ja tyytyväiset asiakkaat ovat sellaisia arvoja, jotka me Valkealinnan Optiikassa jaamme Silmäaseman kanssa. Olen vakuuttunut, että Silmäasema voi tarjota kaikki nykyiset palvelut asiakkaillemme myös tulevaisuudessa – olipa kyseessä sitten optikon tai silmälääkärien palvelut, toteaa optikko Harri Halonen.

Yli 40-vuotias Silmäasema-ketju on ainoa toimija Suomessa, joka on onnistuneesti yhdistänyt näkemisen ja silmäterveyden osaamisen samaan palveluketjuun, optikoista kirurgeihin. Silmäaseman verkosto, liikevaihto ja markkinaosuus ovat lisäksi kasvaneet viimeiset viisi vuotta. Yksin vuoden 2016 aikana Silmäasema on avannut 14 omaa uutta myymälää eri puolille Suomea. Lisäksi Silmäasema on tehnyt tänä vuonna viisi yritysostoa, joiden myötä ketju on laajentunut kuudella optiikkamyymälällä ja yhdellä silmäsairaalalla. Yhteensä Silmäasema-ketjun toimipaikkoja on Suomessa yli 150, joista silmäsairaaloita on 13.