Varaa Aika
Varaa Aika

Silmien terveyteen ja oikeanlaisiin silmälaseihin kannattaa panostaa

Näkö on ihmisen aisteista se, joka välittää meille eniten tietoa ympäristöstä. Silmistä huolehtimiseen kannattaa siis panostaa, jotta silmät pysyvät terveinä ja näkö kunnossa.

Näkö on ihmisen aisteista se, joka välittää meille eniten tietoa ympäristöstä. Silmistä huolehtimiseen kannattaa siis panostaa, jotta silmät pysyvät terveinä ja näkö kunnossa. Etenkin monet silmäsairaudet ovat niin salakavalia, että niiden puhkeamista ei välttämättä huomaa itse. Myös oikeanlaiset silmälasilinssit tekevät katselusta miellyttävämpää.

Jokaisella silmälasien käyttäjällä on yksilölliset linssitarpeet

Jokaisella silmälasien käyttäjällä on yksilölliset näkötarpeet. Tärkeintä miellyttävässä katselussa on omaan elämäntyyliin sopivat linssit: työnluonne, elämäntapa, harrastukset ja ikä vaikuttavat linssivalintaan, mm. paljon autoileville tai urheileville räätälöidään sopivin linssiratkaisu.

Lapselle ja nuorelle aikuiselle yksiteholinssit riittävät usein yleislaseina, kun taas paljon lukevalle ja tarkkaa lähityöskentelyä tekevälle suositellaan lähilaseja. Kaikenikäiset hyötyvät linsseistä, jotka ehkäisevät päivittäisestä rasituksesta aiheutuvia vaivoja, kuten silmien kuivumista ja päänsärkyä. Moniteholinssit ovat puolestaan ratkaisu lähi- sekä kaukoetäisyydelle silmälaseja tarvitsevalle. Näyttöpäätteellä työskentelevälle hyvä linssiratkaisu on puolestaan syväterävät tai toimistomoniteholinssit.

Linssien laaduissa on eroja

Linssien hinnoittelu on kirjavaa ja asiakkaiden on usein vaikea hahmottaa, mikä niissä maksaa. Linssien laatuja vertailtaessa kannattaakin kiinnittää huomiota mm. linssimateriaalien rakenteeseen, linssien ohennukseen, hiontatekniikkaan, linsseissä käytettyyn teknologiaan sekä käyttömukavuuteen vaikuttaviin pinnoitteisiin. Yksilöllinen, silmälasien käyttäjän näkötarpeisiin räätälöity, viimeisen teknologian ja hiontatekniikan silmälasilinssi maksaa enemmän kuin perusvarastolinssi tai perinteisemmällä tekniikalla valmistettu silmälasilinssi.

Silmäaseman rekkakiertue tuo Suomen laajimman näönhuollon asiantuntemuksen asiakkaiden lähelle

Rekka kiertää yli 15 paikkakunnalla, myös sellaisilla, missä ei ole Silmäaseman omaa myymälää. Rekassa on mahdollisuus mm. maksuttomaan näöntestaukseen ja silmänpaineen mittaukseen vaikka kauppareissun yhteydessä.

Optikko on näön ammattilainen, joka muun muassa tutkii näkötarkkuuden ja sovittaa silmälaseja ja piilolinssejä. Silmälääkärillä puolestaan on lääketieteellinen koulutus eli hän keskittyy silmäsairauksien hoitamiseen. Optikkokin voi lähettää asiakkaan silmälääkärille, jos siihen on tarvetta. Esimerkiksi Silmäasemalla optikot ja silmälääkärit työskentelevät saman katon alla, joten oikean asiantuntijan luokse pääsee helposti.

Nyrkkisääntönä on, että optikko hoitaa terveitä silmiä, kun taas silmälääkärin vastaanotto on oikea osoite silloin, jos silmissä on ongelmia. Poikkeuksen sääntöön tekevät muun muassa alle 8-vuotiaat sekä yli nelikymppiset, jotka eivät ole aikaisemmin käyneet silmälääkärillä. Heidät ohjataan aina silmälääkärin pakeille.

Rekkakiertueen aikataulu ja paikkakunnat

Silmäasema-ketju tarjoaa asiakkailleen kaikki silmäterveyteen ja näkemiseen liittyvät tuotteet ja palvelut ainutlaatuisella tavalla – kaikki saman katon alla: optiset tuotteet, optikkopalvelut, silmätautien erikoislääkäripalvelut, silmäkirurgiset palvelut ja silmälaboratoriopalvelut sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Toimimme valtakunnallisesti optisessa vähittäiskaupassa 73 omalla ja 48 yrittäjävetoisella myymälällä, sekä tarjoamme silmäterveydenhuollon palveluja kymmenessä Silmäsairaalassa. Silmälääkäri- ja optikkopalvelut löytyvät kaikista ketjun liikkeistä. Jokaisessa liikkeessä on myös työnäkemisen erikoiskoulutuksen saanut optikko.