Varaa Aika
Varaa Aika

LOPETA SILMIESI KUIVA KAUSI

Kuivien silmien hoitotuotteet -15%

Kuivien silmien hoitotuotteet -15 %

Silmien kuivuus on yleinen vaiva, jonka tavallisimpia oireita ovat roskantunne silmissä, punoitus, ärsytys ja silmien vetistäminen. Silmät saattavat tuntua väsyneiltä ja näöntarkkuus vaihdella päivän aikana. Silmäasemalta löytyy kuivien silmien itsehoitoon erilaisia kostutustippoja sekä ravintolisiä: kostutustipoilla helpotetaan oireita sekä korjataan jo syntyneitä vaurioita silmän pinnalla, ravintolisällä taas parannetaan oman kyynelnesteen laatua vähitellen.

 

Systane Ultra 10 ml

12,67 €

14,90 €

Systane Balance 10 ml

15,22 €

17,90 €

Systane Gel Drops 10 ml

15,22 €

17,90 €

Hyabak 10 ml

10,97 €

12,90 €

Thealoz Duo 10 ml

15,22 €

17,90 €

Blephaclean luomipyyhkeet 20 kpl

9,27 €

10,90 €

Kuivan Silmän Omega 120 kpl

41,65 €

49 €

Piiloset BioDrop MD Spray 17 ml

18,62 €

21,90 €

Tutustu kaikkiin tarjouksiin verkkokaupassamme!

Verkkokauppaan

 

Tarjous koskee kostutustippoja ja -suihkeita, luomipyyhkeitä ja Kuivan Silmän Omegaa. Tarjous voimassa 28.2.2018 asti.

Kuivasilmäisyys

Kuivasilmäisyys on varsin yleinen vaiva. Jopa 40% suomalaisista kärsii kuivista silmistä ja mahdollisesti vielä useampi tietämättään. Silmien kuivuminen on erittäin tavallinen ongelma varsinkin yli 50-vuotiailla, mutta lisääntyneen ruudun äärellä vietetyn ajan vuoksi oireet vaivaavat yhä enenevissä määrin myös nuoria.  

 

Mistä silmien kuivuminen johtuu?

Yleisesti kuivat silmät johtuvat kyynelnesteen riittämättömyydestä tai sen heikosta koostumuksesta, jolloin se ei voitele ja näin suojaa silmän pintaa riittävästi.

Tavallisimpia silmiä kuivattavia tekijöitä ovat kuiva sisäilma, koneellinen ilmastointi, lämmitys ja pakkanen. Myös lisääntynyt lähityö ja älylaitteiden käyttö vähentävät räpyttelyä, jonka vuoksi kyynelnestettä ei erity eikä sitä levity riittävästi silmän pintaa voitelemaan. Sisäisesti silmien kuivumista voivat aiheuttaa monet yleissairaudet, kuten diabetes, Sjögrenin syndrooma ja kilpirauhasen toimintahäiriöt, sekä niiden hoitoon käytetyt lääkkeet. Silmiä ja limakalvoja kuivattavia aineita löytyy myös monista muista lääkkeistä, kuten verenpaine-, beetasalpaajat, antihistamiinit, silmänpaine- ja ihotautilääkkeet. Lisäksi hormonitoiminta sekä silmäluomien virheasennot voivat olla syy silmien kuivumiseen.

 

Mitä oireita kuivista silmistä syntyy?

Kuivasilmäisyyden yleisimmät oireet ovat roskantunne silmissä, punoitus, ärsytys ja silmien vetistäminen. Lisäksi silmät saattavat tuntua väsyneiltä ja näöntarkkuus vaihdella päivän aikana. Myös valonarkuus voi liittyä kuiviin silmiin.

 

Kuivien silmien hoito

Kuivista silmistä ei tarvitse kärsiä, sillä oireita voi lievittää helposti. Kuivat silmät voidaan todeta optikon tai silmälääkärin vastaanotolla tehdyn silmien tutkimuksen ja tarkan haastattelun pohjalta. Silmien pinnan kunto tutkitaan mikroskoopilla ja kyynelnesteen määrää ja laatua voidaan mitata erityisen väriaineen avulla. Optikko tai silmälääkäri suosittelee sinulle tilanteeseesi sopivan jatkohoidon.

Kuivien silmien itsehoitoon on olemassa erilaisia kostutustippoja sekä ravintolisiä. Kostutustipoilla helpotetaan oireita sekä korjataan jo syntyneitä vaurioita silmän pinnalla, kuten sarveiskalvon epiteelikerroksessa ja sidekalvolla. Ravintolisällä parannetaan oman kyynelnesteen laatua vähitellen. Lisäksi edellä mainittuihin hoitoihin olisi hyvä yhdistää luomenreuna hygieniasta huolehtiminen, jotta kyynelnesteen eritystä saadaan parannettua. Vaikeissa tapauksissa voidaan lisäksi käyttää luomen lämpöhoitoa ja rauhasten tyhjennystä kyynelnesteen laadun parantamiseksi.