Linssien lisäominaisuudet

Linssien lisäominaisuudet parantavat silmälasien käyttömukavuutta entisestään. Modernit yksilölliset moniteholinssit rakennetaan täysin käyttökokemusten ja käyttäjän tarpeiden, esim. harrastusten mukaan. Myös nykyaikaiset yksiteholinssit ovat paljon tehokkaammat kuin aikaisemmin. Esimerkiksi nykyaikaisilla syväterävillä lähilasilinsseillä näkee huomattavasti laajemmalle syväterävyysalueelle kuin perinteisillä lähilaseilla.

Hae lähin myymälämme ja kysy lisää linssien lisäominaisuuksista >>

Seuraavassa kerromme tarkemmin linssien lisäominaisuuksista.

Kovapinnoitus

Muovilinssille tehtävä lisäkäsittely, joka tekee linssin pinnan huomattavasti kovemmaksi. Kovapintainen linssi ei naarmutu niin helposti kuin tavallinen linssi.

Heijastamaton pinta

Lisäkäsittely, jolla saadaan linssin pinnan heijastukset lähes kokonaan poistettua. Heijastamaton linssi on tarkempi kuin heijastava, koska linssin läpi tulee silmään enemmän valoa kuin heijastavan linssin läpi. Heijastamattoman linssin läpi silmätkin näkyvät paremmin kuin heijastavan linssin läpi.

Likaa hylkivä pinta

Lisäkäsittely, jolla linssin pinta saadaan helpommin puhdistettavaksi, hylkii vettä likaa ja rasvaa.

UV-suoja

UV-suoja voi olla lisäkäsittely, mutta ohennetut linssit suodattavat UV-säteilyn automaattisesti myös kirkkaana.

Ohennus

Linssin paksuuteen vaikuttaa voimakkuuden lisäksi myös linssien taitekerroin, halkaisija ja linssin rakenne. Yleensä linssien ohennuksista puhuttaessa tarkoitetaan erilaisia taitekertoimia, joita on neljä ryhmää:

1,5 (vakio); 1,6 (ohennus n. 30%); 1,67 (ohennus 40%) ja 1,74 (ohennus n. 50%).

Tummenevuus

Linssit tummenevat UV-säteilyn vaikutuksesta jopa aurinkolasitummuuksiin saakka. Ilman UV-säteilyn vaikutusta linssit ovat käytännöllisesti katsoen täysin kirkkaat.

Syväterävyys

Lähilasien ominaisuus, jolla saadaan perinteisiin linsseihin nähden pidempi tarkkuusalue.

Antistress

Kaikille kaukolasien käyttäjille sopiva lisäominaisuus, joka vähentää silmien väsymistä lähelle katsottaessa.

Moniteholinssit

Moniteholinsseissä on huomattavia hinta- ja laatueroja. Suurimmat erot ovat siinä, kuinka laajat ja tarkat näköalueet linsseissä on erityisesti lähelle katsottaessa.

Kehittyneimmissä moniteholinsseissä huomioidaan jopa se, kääntääkö käyttäjä sivulle katsoessaan mieluummin päätään vai silmiään.  Tällöin moniteholinsseille tyypilliset reuna-alueiden epätarkkuudet saadaan sijoitettua oikeaan paikkaan niin, että ne häiritsevät mahdollisimman vähän.

Suosituimmissa linsseissä on teräväpiirtotekniikkaan perustuva tuotantotapa sekä käyttäjän tarpeiden ja valitun kehyksen mukaan yksilöllisesti valmistettu linssi. Yksilöllisellä valmistuksella tavoitellaan mahdollisimman laajoja ja tarkkoja näköalueita.

Edullisimmat vakiolinssit perustuvat 90-luvun suunnitteluun ja tuotantotekniikkaan.

Lue lisää moniteholaseista >>