Vapautta piilolinsseillä

Tiesitkö, että myös hajataitto ja aikuisnäkö voidaan nykyisin korjata piilolinsseillä? Piilolinssit soveltuvatkin lähes kaikille silmälasikäyttäjälle. Piilolinssikäyttäjänä voit nauttia näkemisen vapaudesta ilman silmälasien rajoituksia. Erikoinenkaan taittovirhe ei ole este piilolasien käytölle.

Vaikka käyttäisit silmälaseja pääsääntöisesti, on tilanteita joissa piilolinssit voisivat tarjota vapautta. Näitä ovat esimerkiksi liikunta- ja muut harrastukset tai vaikkapa vaihtelunhalu tyyli- ja ulkonäköasioissa.

Piilolinssejä saa myös moniteholinsseinä. Erityisesti aikuisnäön korjaamiseen tarkoitetut monitehopiilolinssit ovatkin kasvattaneet suosiotaan viime aikoina.

Hae lähin myymälämme ja kysy lisää piilolinsseistä >>

Piilolinssit soveltuvat lähes jokaiselle

Yleissääntönä voi sanoa, että mitä lyhyempi vaihtoväli, sen parempi. Kertakäyttöiset linssit ovat ohuita ja läpäisevät hyvin happea. Ne pysyvät myös puhtaina ja ovat näin terveellisempi vaihtoehto silmille. Kertakäyttölinssien etuna on myös vaivattomuus: käytät kerran ja heität illalla pois. Ei huolta puhdistamisesta tai hoitamisesta.

Kuukausilinssit ovat kestävämmät ja myös silmälle terveelliset, kun niitä muistaa hoitaa säännöllisesti. Uudet silikonihydrogeelilinssit läpäisevät kertakäyttölinssiäkin paremmin happea, ja niitä voit käyttää jopa vuorokauden ympäri. Todellista näönvapautta!

Voit tutustua piilolinssien käyttöoppaaseen tästä >>

Piilolinssien tilaaminen onnistuu kätevästi myös verkkokaupassamme. Käyttäjätunnukset tilauspalveluun saat optikoltasi. Piilolinssiostoksistasi kertyy Bonusta S-Etukortilla.

Piilolinssit saat myös verkkokaupastamme >>

Jos sekä silmälasit että piilolinssit tuntuvat vaikeilta käyttää syystä tai toisesta, vaihtoehtokin löytyy. Silmäaseman Silmäsairaaloissa tehdään silmän laserleikkauksia.

Lue lisää laserleikkauksesta ja varaa ilmainen hoitoarviokäynti >>

 Piilolinsseillä juhlaan

Piilolinssikäyttäjänä voit nauttia näkemisen vapaudesta ilman silmälasien rajoituksia! Juhlaaikaan arkinen ahertaja voi jättää silmälasinsa työpöydälle ja muuttua juhlien kuningattareksi käden käänteessä. Piilarit voivat myös olla kiva tapa ”vaihtaa vapaalle” ja muuttaa tyyliään nopeasti.

Piilareiden kanssa ei tarvitse pelätä tyylivirhettä, jossa kaunis juhlakokonaisuus latistuu arkisilla silmälaseilla. Toki kovassa menossa ja vaikka tanssin pyörteissä piilarit pysyvät mukana, eivätkä silmälasit tipahda koreimmassakaan tangotaivutuksessa
tanssilattialle.

Piilareilla saa myös korostettua meikkiä eri tavoin kuin silmälaseilla, vaikkakin näyttävät silmälasit voivat toimia puolestaan hyvin asusteena ja jopa kruunata asukokonaisuuden. Käyttö on myös helppoa, esim. kertakäyttöpiilarit vain heitetään pois käytön jälkeen. Valikoimasta löytyy kertakäyttöpiilolinssejä myös monitehokäyttäjille.

Muista säännölliset käynnit optikolla!

Piilolinssien käytön yleistyessä myös silmävauriot ovat mahdollisia. Vaurioita eivät kuitenkaan aiheuta itse piilolinssit, vaan niiden huolimaton käyttö: ne päässä nukutaan, niiden puhtaudesta ei huolehditatai niiden sopivuutta omiin silmiin ei varmisteta.

Jos piilolinssejä käytetään väärin, vaarana on silmien hapenpuute, hiertymät ja verisuonten
uudiskasvu. Pahimmillaan piilolinssien huolimattomasta käytöstä voi seurauksena olla tulehduksia, sarveiskalvon eroosio ja jopa sokeutuminen.

Optikon vastaanotolla valitaan asiakkaan silmille sopivin linssi – oikea halkaisija, kaarevuus ja voimakkuus. Kaikki linssit eivät sovellu kaikkiin silmiin! Säännöllisillä optikkokäynneillä varmistetaan, että piilolinssikäyttäjän silmät voivat hyvin. Myös internetin kautta piilolinssejä ostavan on tärkeää käydä optikon vastaanotolla kerran vuodessa.

Näin meikkaat piilolinssien kanssa
• Laita piilolinssit silmiin ennen meikkausta.
• Käytä piilareiden kanssa öljytöntä ja vesiliukoista piilolinssikäyttöön ja herkille silmille soveltuvaa kosmetiikkaa ja meikinpoistoaineita.
• Piilareiden kanssa ei suositella käytettäväksi glittermeikkejä tai irtoripsiä, sillä ne saattavat
tarttua linsseihin ja ärsyttää silmiä.
• Poista piilolinssit silmistä ennen meikinpoistoa.
• Ole myös huolellinen, ettei hiuslakkaa tai parfyymia joudu piilolinsseihin.