Varaa Aika
Varaa Aika
Silmäasema

Silmäasema

Yritysesittely

Silmäasema tarjoaa kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut. Täysin kotimaiseen ketjuun kuuluu yli 120 Silmäaseman myymälää ja 12 Silmäaseman Silmäsairaalaa ympäri Suomen.

Avainlukuja

Ensimmäinen Silmäaseman myymälä avattiin Kuopiossa vuonna 1975. Nykyään Silmäaseman optikkoliikeketju on Suomen suurin täysin kotimainen ketju. Olemme valtakunnallinen ketju ja toimimme vähittäiskaupassa 78 Silmäasema Fennican Oy:n omistamalla ja 46 yrittäjävetoisella myymälällä sekä tarjoamme silmäterveydenpalveluja 12 Silmäsairaalassa.

Silmäasema Fennica Oy tarjoaa valtakunnallisesti kaikkeen silmänterveyteen liittyviä palveluita ja tuotteita. Optisen vähittäiskaupan lisäksi konserni toimii terveyspalvelualalla silmätautien erikoislääkäripalveluiden, silmäkirurgisten palveluiden ja silmälaboratoriopalveluiden alalla sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Silmäasema-ketjun liikevaihto vuonna 2014 oli yli 100 miljoonaa euroa.

Ketjun toiminta-ajatus on tarjota asiakkailleen kaikki näkemiseen ja silmien terveyteen liittyvät palvelut. Silmälääkäri- ja optikkopalvelut löytyvät kaikista ketjun liikkeistä. Jokaisessa liikkeessä on myös työnäkemisen erikoiskoulutuksen saanut optikko.

Asiakas saa Silmäasemalta muun muassa optikon ajokorttitodistukset sekä silmälääkärin todistukset ja lähetteet jatkotoimenpiteisiin. Useat ketjun liikkeiden silmälääkäreistä työskentelevät myös silmäkirurgeina paikallisissa keskussairaaloissa, yliopistosairaaloissa tai yksityisillä silmäklinikoilla. Asiakkaan on näin mahdollista saada tarvitsemansa hoito alusta loppuun saakka samalta lääkäriltä vaativissakin toimenpiteissä.

Toiminta-ajatus

Tarjota asiakkailleen kaikki näkemiseen ja silmien terveyteen liittyvät palvelut.

Myymälöiden määrä 124, joista 78 myymälää, on ketjun omia. 46 myymälää on Silmäasema-ketjuun kuuluvien itsenäisten yrittäjien omistamia.
Silmäsairaaloiden määrä 12
Silmäasema-ketjun liikevaihto vuonna 2014 oli 100,6 milj. euroa

Hallinto

Hallitus

 • Juha Saarinen, puheenjohtaja
 • Juha Kalliokoski
 • Tuomas Lang
 • Stiina Piirainen
 • Torsti Sihvola

Johtoryhmä 1.10.2015 alkaen

 • Pasi Kohmo, toimitusjohtaja
 • Sami Määttä, liiketoimintajohtaja
 • Jani Partanen, Business Controller
 • Kati Räihä, markkinointi- ja viestintäjohtaja
 • Anna Seppälä, kaupallinen johtaja
 • Rauno Tenhunen, talousjohtaja

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)silmaasema.fi

S-ryhmän yhteistyökumppani

Silmäasema on S-ryhmän valtakunnallinen partneri. Bonusta kertyy S-Etukortilla optikkojen palveluista ja tuoteostoista, kuten silmälaseista, piilolinsseistä, aurinkolaseista ja muista näkemiseen liittyvistä tarvikkeista. Bonusta ei myönnetä silmälääkäri- ja silmälaboratoriopalveluista eikä silmäsairaaloiden palveluista.