Varaa Aika
Varaa Aika
Silmäasema

Silmäasema

Yritysesittely

Silmäasema tarjoaa kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut. Täysin kotimaiseen ketjuun kuuluu yli 140 Silmäasema-myymälää ja 13 silmäsairaalaa ympäri Suomen.

Avainlukuja

Ensimmäinen Silmäaseman myymälä avattiin Kuopiossa vuonna 1975. Nykyään Silmäaseman optikkoliikeketju on Suomen suurin täysin kotimainen ketju. Olemme valtakunnallinen ketju ja toimimme vähittäiskaupassa n. 110 Silmäasema Fennican Oy:n omistamalla ja hieman yli 30 yrittäjävetoisella myymälällä sekä tarjoamme silmäterveydenpalveluja 13 silmäsairaalassa.

Silmäasema Fennica Oy tarjoaa valtakunnallisesti kaikkeen silmänterveyteen liittyviä palveluita ja tuotteita. Optisen vähittäiskaupan lisäksi konserni toimii terveyspalvelualalla silmätautien erikoislääkäripalveluiden, silmäkirurgisten palveluiden ja silmälaboratoriopalveluiden alalla sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Silmäasema-ketjun liikevaihto vuonna 2015 oli yli 100 miljoonaa euroa.

Ketjun toiminta-ajatus on tarjota asiakkailleen kaikki näkemiseen ja silmien terveyteen liittyvät palvelut. Silmälääkäri- ja optikkopalvelut löytyvät kaikista ketjun liikkeistä. Jokaisessa liikkeessä on myös työnäkemisen erikoiskoulutuksen saanut optikko.

Asiakas saa Silmäasemalta muun muassa optikon ajokorttitodistukset sekä silmälääkärin todistukset ja lähetteet jatkotoimenpiteisiin. Useat ketjun liikkeiden silmälääkäreistä työskentelevät myös silmäkirurgeina paikallisissa keskussairaaloissa, yliopistosairaaloissa tai yksityisillä silmäklinikoilla. Asiakkaan on näin mahdollista saada tarvitsemansa hoito alusta loppuun saakka samalta lääkäriltä vaativissakin toimenpiteissä.

Toiminta-ajatus

Tarjota asiakkailleen kaikki näkemiseen ja silmien terveyteen liittyvät palvelut.

Myymälöiden määrä (2016) 141, joista 107 myymälää on ketjun omia. 34 myymälää on Silmäasema-ketjuun kuuluvien itsenäisten yrittäjien omistamia.
Silmäsairaaloiden määrä (2016) 13
Silmäasema-ketjun liikevaihto vuonna 2015 oli yli 100 miljoonaa euroa.

Hallinto

Hallitus

 • Juha Saarinen, puheenjohtaja
 • Juha Kalliokoski
 • Tuomas Lang
 • Stiina Piirainen
 • Torsti Sihvola

Johtoryhmä

 • Pasi Kohmo, toimitusjohtaja
 • Sami Määttä, liiketoimintajohtaja
 • Jani Partanen, Business Controller
 • Kati Räihä, markkinointi- ja viestintäjohtaja
 • Anna Seppälä, kaupallinen johtaja
 • Rauno Tenhunen, hallintojohtaja
 • Anu Kankkunen, talousjohtaja

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)silmaasema.fi

S-ryhmän yhteistyökumppani

Silmäasema on S-ryhmän valtakunnallinen partneri. Bonusta kertyy S-Etukortilla optikkojen palveluista ja tuoteostoista, kuten silmälaseista, piilolinsseistä, aurinkolaseista ja muista näkemiseen liittyvistä tarvikkeista. Bonusta myönnetään myös Kuopion ja Seinäjoen silmäsairaaloissa tehtävistä kaihileikkauksista. Muista silmälääkäri- ja silmälaboratoriopalveluista ja silmäsairaaloiden palveluista bonusta ei saa.

Katse kohti tulevaa

Tutustu Silmäaseman vuosiesitteeseen 2015