LASIHAKU

 - 
Hae

Kasvojen muoto kehysten valinnassa

Kasvojen muoto on yksi tärkeimmistä kehysten valintaan vaikuttavista asioista. Oikein valitut kehykset piristävät ilmettä. Yleissääntönä voi sanoa, etteivät kehykset saisi olla ohimoiden kohdalta kasvoja leveämmät. Kehysten muoto tai koko ei myöskään saa häiritä puhumista, nauramista tai silmien räpyttelyä.

 

Sydämenmuotoiset kasvot

Vaakalinjaiset ja soikeat kehysmallit korostavat kasvojen piirteitä. Kevyet ja ohuet kehykset toimivat hyvin sydämenmuotoisilla kasvoilla.Vaaleat sävyt keventävät kokonaisuutta.Teräviä kulmia ja kooltaan massiivisia kehyksiä kannattaa välttää, koska ne korostavat leukaa.

 

Soikeat ja pitkät kasvot

Soikeille kasvoille sopii useimmat kehysmallit. Voimakkaat värit vähentävät kasvojen pituusvaikutusta. Kehyksissä kannattaa suosia kasvojen levyisiä malleja. Liian kapeat tai korkeat mallit korostavat kasvojen pituutta.

 

Neliskulmaiset kasvot

Pyöreät kaaret pehmentävät kasvojen kulmikkuutta. Leveät kehykset ja vahva yläosa nostavat ilmettä ylöspäin kulmikkaasta leuasta, kun taas alaosaton suurentaa poskia ja korostaa otsaa. Kannattaa välttää kulmikkaita tai korkeita kehyksiä.

 

Timantinmuotoiset kasvot

Kapeat ja kevyet kehykset korostavat kasvojen piirteitä. Kaarevat muodot antavat kasvoille uutta ilmettä ja kulmikkaat lisäävät kasvojen kulmia.Liian leveät ja kulmikkaat kehykset eivät korosta kasvojen parhaita puolia.

 

Pyöreät tai päärynänmuotoiset kasvot

Vahvat ja värikkäät kehykset toimivat erityisen hyvin.Kapeasankaiset ja terävälinjaiset kehykset vievät huomion pois poskista. Kehykset eivät saisi olla liian leveät tai korkeat. Alaspäin laskevia ja pyöreitä kehyksiä tulisi välttää, koska ne korostavat kasvojen pyöreyttä ja poskia.

 

 

Kehysten värit

Oikean väriset kehykset korostavat kantajansa kasvojen hyviä puolia ja antavat raikkaan ilmeen. Ihmiset voidaan jakaa neljään eri väri tyyppiin esimerkiksi vuodenaikojen mukaan. Talvi- ja kesätyypeille sopivat parhaiten viileät, kylmät ja sinisävyiset värit. Syksytyypeille sopivat taas lämpimät, keltapohjaiset sävyt ja kevättyypeille raikkaat sävyt.

Meikkivinkkejä silmälaseja käyttäville

Monelle meikkaaminen silmälasien kanssa on hankalaa. Sirojen lasien kanssa meikkiä voi laittaa enemmänkin, mutta tummien kehysten kanssa voi selvitä pelkällä vaalealla luomivärillä ja ripsivärillä.

Miinuslasit pienentävät

Miinuslaseissa silmät katoavat helposti, joten silmämeikki saa olla voimakas.Rajaus tuo silmiin muotoa, ja se tehdään tummalla sävyllä. Saat katseeseen intensiivisyyttä lisäämällä kokonaisia keinoripsiä tai omien ripsien sekaan laitettavia ripsitupsuja.

Plussalasit suurentavat

Pluslasien linssit suurentavat silmiä entisestään, joten rajaukset kannattaa tehdä maltillisesti. Voit esimerkiksi maalata tummalla luomivärillä koko liikkuvan luomen ja jättää varjostukset pois. Vaaleita ja helmiäisvärejä kannattaa välttää, sillä ne suurentavat entisestään raskaita luomia.