Varaa Aika
Varaa Aika

Asiakkaidemme kokemuksia laserleikkauksesta

Kokemuksia laserleikkauksesta

Haluamme auttaa ihmisiä pääsemään eroon silmälaseista ja piilolinsseistä. Tutustu laserleikkauksessa käyneiden kokemuksiin ja tartu mahdollisuuteen nauttia elämästä ilman laseja!

Jenna, toimittaja ja bloggaaja:
Silmät avaava laserleikkaus

Toimittaja ja Uusi Muusa-blogin tuottaja Jenna Kämäräinen kävi laserleikkauksessa Helsingin silmäsairaalassa yhteistyön merkeissä. Jenna, joka kertoo suhtautuneensa silmiinsä lähes neuroottisella huolellisuudella ja pelänneensä leikkausta valtavasti etukäteen, uskoo silti laserleikkauksen olleen paras asia, joka hänelle on sattunut tänä vuonna. Näin Jenna kertoo blogissaan kokemuksistaan:

Peloille kyytiä

Pelko ja toivo. Niitä kahta pompottelin mielessäni ratikkamatkalla silmien laserleikkaukseen.

Pelko kuiski: Hei kaveri, ootko sä nyt ihan varma, että haluat laseria lähelle silmiäsi?
Toivo vastasi: Olen. Tästä on haaveiltu jo yli kymmenen vuotta, joten jalkaa toisen eteen.

Ennen kuin Pelko ehti keksiä nasevaa vastausta, olin perillä Silmäaseman silmäsairaalassa. Koska silmäni oli esitutkittu kattavasti jo aiemmilla käyntikerroilla, nyt ei tarvinnut osata juuri muuta kuin kävellä hoitajan perässä ja kertoa, miten paljon pelotti. Aika paljon.

Olin valinnut Silmäaseman kahdesta laserleikkausmenetelmistä uudemman, tarttuvasti nimetyn SMILE-menetelmän. Kului puolitoista tuntia, ja homma oli valmis. Olin äimänä: Puolitoista tuntia, eli normielokuvan verran, riitti siihen, että sain silmät, joiden katse kantaa kauas. Ainoa, mitä minun piti enää tehdä, oli levätä pari päivää ja käyttää silmätippoja.

Operaation aikana laserleikkaus tuntuu samalta kuin olisi nostanut silmiensä eteen kiikarit. Metsässä kiikareilla bongaillaan lintuja, laserleikkauksessa taas tuijotetaan yhteen pisteeseen. Itse leikkaus ei sattunut, pikemminkin kutittaa. Laserleikkauksessa käyneet puhuvat lähes aina roskan tunteesta silmässä. Allekirjoitan kokemuksen, mutta lohdutan: se pieni ärsyttävä tunne menee ohi suunnilleen viikossa.

Ihana rillitön elämä

Laserleikkauksen hyöty on minulle merkittävä. Ennen leikkausta huonompi silmäni tarvitsi melkein miinus nelosen linssin ja parempi miinus kakkosen linssin. Käytännössä se tarkoitti sitä, että jos istuin leffateatterissa takarivillä ilman rillejä, näin tarkasti omat ja edessä istuvan henkilöt eväät, mutta valkokankaan tapahtumat näyttivät sumeilta. Nyt katseeni kantaa valkokankaalle sen verran hyvin, että pystyisin tarvittaessa analysoimaan näyttelijöiden mikroilmeitä.

Jos mietit, onko leikkaus siihen käytetyt summan arvoinen, minulla on sinulle kaksi sanaa: KYLLÄ ja ON. Kyllä on. Vaikka rakastan silmälasejani, olisin marssinut jo ajat sitten laserin alle, jos olisin tiennyt, miten paljon helpompaa elämä on ilman rillejä. Jos voisin, huutaisin menneisyyteni minälle:

Jos sulla on varaa ostaa muotitalojen silmä- ja aurinkolaseja säännöllisesti, sulla on todennäköisesti myös varaa satsata laserleikkaukseen!

Laserleikkaus on paras asia, joka minulle on tapahtunut tänä vuonna. Siksi uskallan neuvoa, että jos haaveilet rillittömästä elämästä, anna Pelolle potkut ja marssi Toivon kanssa laserin alle.

Uskon, ettet tule katumaan, sillä silmien laserleikkaus on justiinsa sellainen unelma, jonka täyttymistä on turha venyttää edes vuodella.

Varaa maksuton hoitoarvio

 

 

Saija, 39, puheterapeutti, puutarhaharrastaja:
Ihana nähdä ilman laseja!

Piilarit tuntuivat hankalilta arjessa ja silmälasit rajoittivat elämää. Olin pohtinut laserleikkausta vuosia ennen kuin vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa haaveen. Jälkikäteen olen katunut vain sitä, miksi en korjannut näköäni aikaisemmin.

Silmäleikkaus tuli yhtäkkiä ajankohtaiseksi, kun pimeänä syysiltana sukelsin mökillä vanhat lasit järven pohjaan. Päätin, etten enää halua uusia laseja. Samoihin aikoihin myös piilareiden kanssa oli alkanut olla ongelmia, silmät kuivuivat ja linssien laittaminen tympi siinä määrin, että käyttö jäi arjessa vähälle. Mökkiolosuhteissa piilareita ei voinut kuvitella käyttävänsä.

Leikkauspäätöksessä painoivat sekä ulkonäölliset että käytännön syyt. Lasit olivat tiellä esimerkiksi mökillä puuhaillessa; huurtuivat, likaantuivat ja menivät vinoon. En ollut koskaan tuntenut oloani kotoisaksi lasit päässä. Nuorempana pidin laseja vain pakon edessä koulussa ja yritin nähdä muun ajan ilman laseja, lukiossa siirryin käyttämään piilareita. Myöhemmin mukavuudenhalu voitti, mutta silti vähänkin erityisempiin tilanteisiin halusi laittaa piilarit ja esimerkiksi talven laskettelureissuille piti aina lähtökiireessä hommata piilareita mukaan.

Lasien hukkuminen laittoi asioihin vauhtia: sain vihdoin varattua ajan esitutkimukseen ja pääsin todella nopeasti myös leikkaukseen. Leikkaushaave oli jäänyt aiemmin toteuttamatta ehkä siksi, että ajatus silmien leikkaamisesta pelotti. Perehdyttyäni enemmän asiaan pelotkin karisivat, kun tiesin, että nykytekniikalla haittavaikutukset on saatu minimoitua. Olin myös kuvitellut, ettei leikkaus olisi välttämättä mahdollinen, koska minulla on silmänpainetta; myöhemmin tutkimukset varmistivat, ettei kohdallani ollut mitään esteitä leikkaukselle.

Tutkittua lasertekniikkaa silmille

Halusin nimenomaan FemtoLasik®-leikkaukseen, koska tiesin, että se edustaa uutta lasertekniikkaa ja on uranuurtaja alallaan. Monelle ystävälleni oli tehty vuosien varrella FemtoLasik®-laserleikkaus ja kaikkien kokemukset olivat ylistävän positiivisia. En edes harkinnut muita vaihtoehtoja.

Herkkänä ihmisenä jännitin leikkaustilannetta, mutta itse operaatio oli nopea. Minulle kerrottiin koko ajan, mitä tapahtui ja sain myös rauhoittavaa lääkitystä. Kokemus laserleikkauksesta oli erilainen kuin olin odottanut: kaikki sujui helposti ja minulla oli turvallinen olo.

Ihana näönvapaus

Ensimmäisinä päivinä leikkauksen jälkeen ihmettelin, miten hyvin pystyin näkemään ulkona kaukaisetkin kohteet ja testailin näköäni jatkuvasti. Vieläkin tuntuu uskomattoman hienolta nähdä kirkkaasti niissä tilanteissa, joissa ei ennen nähnyt kunnolla, kuten heti silmät avattuaan aamulla.

Nyt takana on ensimmäinen kesä ilman laseja. Voin nauttia mökillä alkeellisissa oloissa uimisesta ja saunomisesta ihan eri tavalla ja mukavasti pitkälle syksyyn, jolloin on kiire järveen, eikä ehdi sählätä lasien kanssa. Auringonotto ja puutarhahommat ovat huolettomampia, niistäkin nauttii vapaammin kuin ennen. Pidän siitä, että näen hyvin arkisetkin asiat.

Varaa maksuton hoitoarvio


Soile, 59, toiminnanjohtaja, lenkkeilijä:
Eroon ikänäöstä laserleikkauksella

Minulle tehtiin ikänäön korjaava FemtoLasik®-laserleikkaus viisi vuotta sitten. Ennen leikkausta en nähnyt kunnolla lähelle, enkä kauas, mikä teki monista asioista mutkikkaita. Laserleikkaus on niitä harvoja asioita, joita voin sydämeni pohjasta todella suositella kaikille.

Ikänäkö hankaloitti arkea

Ikänäön myötä monet arkiset asiat olivat muuttuneet hankalammiksi kuin ennen. Olin kyllästynyt siihen, että en nähnyt meikatessani kunnolla, vaan meikit menivät mihin sattui, vaikka yritti käyttää suurentavaa peiliä.

Silmälasien käyttäminen tuntui kaikin puolin rasittavalta niin töissä kuin vapaalla. Lenkkeillessä lasit huurtuivat ja uimahallissa oli pakko pitää silmälaseja, vaikka ei olisi halunnutkaan, mutta muuten ei nähnyt kulkea. Moniteholasien käyttämisessä oli vielä omat riesansa, kun lukiessa piti katsoa alareunaan ja kauas katsoessa ylöspäin. Vietän ison osan työpäivistä tietokoneella, jossa moniteholasit olivat hankalat.

Kotona lasit olivat aina hukassa ja mieskin alkoi jo hermostua siihen, että sai kuljettaa niitä minulle. Päätin, että asialle pitää tehdä jotain. Nähtyäni mainoksen FemtoLasik®-laserleikkauksesta varasin ajan ilmaiseen ennakkoarvioon, jossa varmistuin siitä, että näköni voidaan korjata laserilla.

Ikänäön tilalle näkemisen tarkkuus

Ikänäön korjaava laserleikkaus oli hyvin yksinkertainen operaatio. Olin etukäteen pelännyt leikkausta mielettömästi, koska kyse oli silmien operoinnista. Tilanne oli kuitenkin rauhoittava ja henkilökunta teki oloni mukavaksi. Varsinainen taittovirheen laserointi kesti muistaakseni vain 12 sekuntia silmää kohden. Ennen kuin huomasinkaan lääkäri jo sanoi, että nyt sinä taas näet.

Laserleikkaus osoittautui kokemuksena pelkästään myönteiseksi, leikkauksen jälkeen lepäsin hetken pimeässä huoneessa, jossa oli musiikkia, kahvia ja suklaata. Leikkaava lääkäri kehotti hankkimaan lukulasit, mutta minun ei ole tarvinnut käyttää niitä kertaakaan. Aurinkolaseja sen sijaan tuli käytettyä, sillä puolisen vuotta leikkauksen jälkeen silmät olivat vähän valonarat, mutta mitään muita oireita ei ole ollut.

Totuin silmälasittomaan elämään välittömästi. Heti leikkauksen jälkeisenä päivänä olin jo töissä ihan normaalisti ja muistan nähneeni heti todella tarkasti kaiken. Vieläkin on hämmästyttävää nähdä näin hyvin: esimerkiksi kaupungilla shoppaillessa näen hinnat ja tuoteselosteet, apteekissa pystyn lukemaan lääkepurkkien pienimmätkin mahdolliset tekstit.

Harrastamisen vapaus ilman laseja

Lasittomuus on iso helpotus kaikessa liikunnassa: lenkkeillessä, hiihtäessä, uidessa. Saunassakin on ihanaa käydä ilman laseja. Nykyisin käyn talvisin myös avannossa, mitä tuskin olisin alkanut harrastamaan lasien kanssa. Olisi vaarallista kulkea savusaunassa näkemättä ympärilleen, matkalla järveen ja saunaan lasit olisivat huurussa ja niitä pitäisi olla koko ajan ottamassa pois ja laittamassa takaisin. Tykkään myös lukea iltaisin sängyssä, joten on ihanaa, kun enää lasit eivät paina toista korvaa. Kaikenlainen harrastaminen on paljon vapaampaa ilman silmälaseja.

Varaa maksuton hoitoarvioAllu, motoristi:
Nautin moottoripyöräilystä omin silmin

Silmien laserleikkauksen jälkeen minulle avautui täysin uusi maailma. En edes muistanut, miten hyvin olin nuoruudessa nähnyt. Moottoripyöräilystä on tullut leikkauksen jälkeen paljon nautittavampaa.

Eroon kauko- ja lukulaseista

Kävin FemtoLasik-laserleikkauksessa vuonna 2009. Leikkauksella pääsin kokonaan eroon kaukolaseista, lukulasitkin ovat tarpeen enää vain hämärässä. FemtoLasik®-leikkauksessa ei käytetä silmää leikkaavaa terää, joten toipuminenkin oli nopeaa. Minkäänlaista kipua hän en tuntenut leikkauksen aikana, enkä sen jälkeen.

Lasit häiritsivät ajamista

Nyt näen kaiken kirkkaana, eikä enää tarvitse kantaa laseja matkassa. Ennen jouduin ottamaan pitkille reissuille mukaan kauko- ja aurinkolasit sekä kartan lukemiseen soveltuvat lukulasit. Niitä sitten vaihdeltiin joka kurvissa. Silmälasit painoivat kypärän alla ja huurtuivat visiirin suojassa. Kun päässä oli harrikkatyyliin avokypärä, piti olla oikeilla vahvuuksilla varustetut suojalasitkin.

Silmälasit ovat motoristille riskitekijä, etenkin vahingon sattuessa. Lasit myös aiheuttavat näkemistä heikentäviä heijastumia ja kaventavat näkökenttää. Leikkauksen avulla näkökulma laajenee 120 asteesta 180:een. Suosittelenkin silmäleikkausta ehdottomasti kaikille motoristeille.

Ajoin kerran leikkauksen jälkeen 2500 kilometrin reissun yhteen menoon. Hämärässäkin tuli ajettua kymmenisen tuntia. Ympäristön havainnoiminen ja reitin seuraaminen GPS:stä onnistui vaivattomasti. Silmälaseilla tällainen reissu olisi ollut mahdoton juttu. Eikä GPS:stä olisi saanut kaukolaseilla selvää.
 

Varaa maksuton hoitoarvio