Varaa Aika
Varaa Aika

Laserleikkaustekniikat

Femtolasik, Smile, linssileikkaus, ASA-leikkaus, ICL-leikkaus ja Ikänäkö Femtolasik

Pääset Silmäasemalla maksuttomaan hoitoarvioon, jossa voit keskustella leikkaavan silmälääkärin kanssa tarpeistasi näön suhteen, sinulle sopivimmasta laserleikkaustekniikasta ja mahdollisista mieltäsi askarruttavista kysymyksistä. Maksuton hoitoarvio ei velvoita sinua mihinkään, vaan saat asiantuntijan arvion sinulle sopivimmasta hoitomenetelmistä ja odotettavista tuloksista.

  • Femtolasik-leikkauksessa sarveiskalvon pintaan tehdään läppä femtosekuntilaser-laitteella. Läppä avataan ja taittovirhe korjataan excimerlaser-laitteella. Silmässä voi olla lieviä ärsytysoireita muutamia tunteja leikkauspäivänä. Tämän jälkeen silmä on oireeton ja näkö kirkastuu yleensä vuorokauden kuluessa. Femtolasik-leikkaus on ylivoimaisesti suosituin laserleikkaustekniikka.
  • SMILE on uusin taittovirheen korjausmenetelmä laserleikkaustekniikalla. SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) teknologialla toimenpide suoritetaan femtosekuntilaserilla ilman leikkaavaa terää ja ilman sarveiskalvoon muodostettavaa läppää. Silmän pintaa ei laseroida, vaan taittovirheen korjaus tehdään sarveiskalvon pinnan alle kudokseen. SMILE-leikkauksessa toipuminen on todella nopeaa.
  • Linssileikkauksessa silmän oma linssi vaihdetaan kokonaan uuteen keinolinssiin. Keinolinssi voi olla yksitehoinen, hajataitteisuutta korjaava tai monitehoinen. Linssileikkaus sopii myös ikänäön korjaamiseen. Linssileikkausta voi tarvittaessa tarkentaa laserleikkauksella.
  • ASA-leikkaus on moderni versio menetelmästä, joka aiemmin tunnettiin nimellä PRK. Menetelmä soveltuu hyvin pieniin miinuspuolen taittovirheiden korjauksiin. Lisäksi hoito voi tulla kyseeseen, kun muut menetelmät eivät ole turvallisia (esim ohut sarveiskalvo) tai sinulle on aiemmin tehty Femtolaser- tai SMILE-leikkaus. Lopputulokset ovat yhtä hyviä kuin muillakin laserleikkausmenetelmillä (femtolasik ja SMILE), mutta ASA-leikkausmenetelmällä on pidempi toipumisaika.
  • ICL-leikkauksessa taittovirhe korjataan silmän sisälle leikkauksessa asetettavalla ylimääräisellä linssillä.
  • Ikänäkö Femtolasik -leikkaus, jossa tehdään silmien lievä eriparisuus. Toinen silmä on kaukosilmä ja toisella näkee paremmin lähelle. Leikkaus sopii hyvin ikänäön ja likinäköisyyden korjaamiseen.