Varaa Aika
Varaa Aika
Linssileikkaus

Linssileikkaus - Näe miten haluat

Linssileikkaus

Linssileikkaus eli ikänäköleikkaus on hyvä vaihtoehto, jos olet yli 45-vuotias ja haluat eroon moniteholaseista. Linssileikkauksella voidaan korjata myös hajataittoa sekä kauko- tai lähinäköä.

Linssileikkaus on teknisesti aivan samanlainen kuin kaihileikkaus, joka on maailman yleisin leikkaustoimenpide. Leikkauksessa silmäsi oma linssi korvataan silmän sisäisellä keinolinssillä. Samalla saadaan poistettua myös mahdollinen kaihi. Linssileikattuun silmään ei voi tulla enää kaihia.

Silmäsairaalassa linssileikkauksia tekevät kokeneet silmäkirurgit, jotka ovat tehneet jopa tuhansia leikkauksia.

 

Varaa aika ilmaiseen hoitoarvioon 

Hoitoarviossa käyt läpi asiantuntijamme kanssa, miten tällä hetkellä näet ja miten haluaisit nähdä. Saat arvion leikkauksen lopputuloksesta sekä lisätietoa leikkaushinnoista ja rahoitusratkaisuista.

Hoitoarvio on maksuton ja se ei sido sinua mihinkään.

 

VARAA AIKA HOITOARVIOON

Voit varata ajan Silmäaseman hoitoarvioon myös puhelimitse numerosta 010 190 201 (mpm/pvm)

 

Linssileikkaus alk. 995 €/silmä

Silmäaseman linssileikkauksen hintaan sisältyy aina tarvittavat tutkimukset ja silmien mittaus keinolinssiä varten. Leikkaukseen pääsee jonottamatta, ja voit itse valita leikkaavan lääkärin, leikkauspaikan ja -ajan.

Voit valita linssileikkauksen yksitehoisella, hajataittoa korjaavalla tai moniteholinssillä. Linssileikkaus hajataiton hintaan kuuluu erikoislinssi, joka korjaa lähi- tai kaukonäön ja hajataittoisuuden. Linssileikkaus monitehossa silmän oma linssi korvataan monitehosilmälasit korvaavalla monitehotelinssillä.

Toimenpide Hinta
Hoitoarvio 0 €
Linssileikkaus 995-1495 € / silmä*
Linssileikkaus hajataitto 1795-2200 € / silmä*
Linssileikkaus moniteho             2095-2550 € / silmä*
Toimistomaksu 16 €

 

Linssileikkaus alkaen 54 € / kuukausi! Leikkauksen voi maksaa myös erissä, joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Silmäsairaala-tilin avulla voit saada jopa 24 kk maksuaikaa. Taulukon kuukausihinnat ovat alennettuja hintoja 24 kk maksuajalla. Tarkemmat hintalaskelmat näet tästä.

Lue lisää rahoituksesta

*Silmäsairaaloiden hinnat vaihtelevat paikkakunnittain. Edut voimassa, kun teet varauksen ja käyt leikkauksessa 31.1.2018 mennessä. Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Katso sairaalakohtaiset hinnat

 

Linssileikkaus askel askeleelta:

1. Esitutkimus

Esitutkimuksessa silmäkirurgimme tutkii silmäsi. Tutkimustulosten ja toiveidesi pohjalta suunnittelette yhdessä sinulle sopivimman leikkauksen, ja lääkäri määrittää keinolinssisi vahvuuden. Uusi keinolinssi voi korvata nykyiset lähi-, kauko- tai monitehosilmälasisi. Leikkaukseen pääset aina jonottamatta, yleensä 2-3 viikon kuluessa esitutkimuksesta.

 

2. Leikkaus

Leikkauspäivänä vietät silmäsairaalassa 2–3 tuntia, josta itse leikkaus vie vain 15–20 minuuttia. Leikkaus tehdään mukavassa makuuasennossa. Puuduttavien silmätippojen ansiosta kaihileikkaus on lähes kivuton. Leikkauksen aikana silmäkirurgi kertoo sinulle toimenpiteen tärkeimmät vaiheet.

 

3. Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen pääset kotiin noin tunnin kuluttua. Näkösi on kotiin lähtiessä jo riittävän hyvä kotona pärjäämiseen ja kirkastuu lisää seuraavien vuorokausien aikana. Saat mukaasi silmäsi leikanneen lääkärin puhelinnumeron siltä varalta, että sinulle tulee jotain kysyttävää.

 

4. Toipuminen

Silmäsi saattavat olla muutaman päivän ajan hieman arat tai valoherkät. Käytä lääkärin määräämiä silmätippoja ohjeen mukaan, yleensä neljästi päivässä kolmen viikon ajan. Voit tehdä tavallisia askareita kuten lukea ja ulkoilla jo heti leikkausta seuraavana päivänä. Vältä kuitenkin noin viikon ajan saunomista, uimista, meikkaamista, silmien hieromista tai painamista sekä fyysistä rasitusta.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä linssileikkauksesta:

Ennen leikkausta

Kenelle linssileikkaus sopii?

Linssileikkausta suositellaan usein yli 45-vuotiaille, kun lähinäkö on alkanut heikentyä, eikä laserleikkaus ole paras mahdollinen leikkausmenetelmä. Linssileikkauksella voidaan yhtä aikaa korjata niin lähi- ja kaukonäköä kuin hajataitteisuutta sekä poistaa mahdollinen kaihi. Leikattuun silmään ei voi enää kehittyä kaihia.

 

Mitä linssileikkauksen hintaan sisältyy?

Linssileikkauksen hintaan sisältyy aina tarvittavat tutkimukset ja silmien mittaus keinolinssiä varten. sekä erikoislinssi, joka voi olla lähi- tai kaukonäköä, hajataittoisuutta korjaava taikka moniteholinssi. Linssileikkaus Premiumissa silmän oma linssi korvataan moniteholinssillä, joka korvaa nykyiset moniteholasisi. Linssileikkaus Laserin ja Premiumin hintaan kuuluu sarveiskalvon topografiatutkimus sekä tarvittaessa näköä tarkentava laserointi 2 vuoden ajan leikkauksesta.

 

Mitä muita vaihtoehtoja on ikänäön korjaamiseen kuin linssileikkaus?

Ikänäköä voidaan korjata myös laserleikkauksella. Parhaat tulokset saadaan monovisio-ratkaisulla, jossa silmät tehdään eriparisiksi: toinen silmä näkee hyvin kauas ja toinen lähelle. Monovisioon tottuminen on yksilöllistä ja siihen tottuminen kestää muutamasta päivästä kuukausiin. Sen jälkeen käytät näköäsi vaistonvaraisesti etkä enää itse huomaa vaihtavasi tarkasti näkevää silmää katseluetäisyyden mukaan. Monovisio-ratkaisua voidaan hyödyntää myös linssileikkauksessa.

Ikä heikentää lähinäköä asteittain noin 60-vuotiaaksi, joten lukusilmää voidaan korjata jopa useaan kertaan uudella leikkauksella - aivan kuten hankkisit yhä vahvempia lukulaseja. Monovisio-leikkauksen lopputulosta voidaan etukäteen harjoitella piilolinsseillä.

 

Sattuuko linssileikkaus?

Linssileikkauksessa silmään laitetaan puuduttavia tippoja, siksi leikkaus on usein kivuton. Jos leikkaus jännittää sinua, voit pyytää lääkäriltä rentouttavan esilääkityksen.

 

Korjaantuuko näköni täysin linssileikkauksella?

Linssileikkauksen läpikäyneistä keskimäärin 80–90% pärjää kokonaan ilman silmälaseja. Toisinaan näköä joudutaan tarkentamaan laseroinnilla, joka kuuluu moniteholinssileikkauksen hintaan 2 vuoden ajan.

 

Miten pääsen linssileikkaukseen?

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon tai suoraan esitutkimukseen silmäsairauksien poissulkemiseksi ja silmien tarkkaa mittausta varten. Varsinainen leikkaus voidaan yleensä tehdä 1-3 viikon kuluessa esitutkimuksesta.

 

Leikkaukseen valmistautuminen

Olen tulossa linssileikkaukseen. Miten valmistaudun lääkärin vastaanottoon ja leikkaukseen?

Leikkauspäivän aamuna voit syödä aamiaisen, ottaa normaalisti reseptilääkkeesi ja tiputtaa silmätippasi. Muista, ettei autoilu ole sallittua heti leikkauksen jälkeen, joten varaudu paluuseen jollakin muulla kulkuneuvolla. 

Leikkauksen jälkeen

Mitä tapahtuu linssileikkauksen jälkeen?

Linssileikkauksen jälkeen jäät silmäsairaalaan pariksi tunniksi lepäämään. Ennen kotiinlähtöä lääkäri tarkastaa, että kaikki on kunnossa ja voit hyvin.

 

Miten toivun linssileikkauksesta mahdollisimman nopeasti?

Voit käydä suihkussa, pestä kasvoja vedellä, ulkoilla, lukea, katsella televisiota, kantaa kauppakasseja, nostella tavaroita ja kumarrella jo heti leikkauksen jälkeen. Entisten silmälasien käyttö on sallittua heti.

Vältä viikon verran uintia ja saunomista, meikkaamista, silmän hieromista tai painamista ja fyysistä rasitusta – silmään ei saisi mennä vettä, hikeä eikä vieraita aineita. Muutama viikko kannattaa ottaa hieman rauhallisemmin. Sairauslomaa määrätään tavallisesti 1-3 viikkoa.

Autolla voit ajaa leikkausta seuraavana päivänä, jos näkösi tuntuu riittävän kirkkaalta.

 

Kuinka nopeasti näköni palautuu linssileikkauksen jälkeen?

Näkösi paranee saman tien ja kirkastuu yhä lisää seuraavien päivien kuluessa.

Näkeminen ilman silmälaseja edellyttää ikänäköleikkauksen jälkeenkin oikeaa lukuetäisyyttä ja normaalia lukuvaloa. Joissakin tilanteissa saatat edelleen nähdä parhaiten lähilaseilla.

 

Miten linssileikkaus vaikuttaa hämäränäköön?

Hämärässä tai pimeässä silmän mustuainen laajenee, jotta silmään pääsee enemmän valoa. Monitehoisen silmänsisäisen linssin optiikasta johtuen saatat nähdä valonlähteiden ympärillä valorenkaita tai autoa ajaessa edellä ajavan tai vastaantulevan auton valot ikään kuin hajoavat. Tämä ei kuitenkaan estä auton ajamista pimeällä: linssileikkauksia tehdään myös ammattiautoilijoille.

 

Milloin saa lentää leikkauksen jälkeen?

Linssileikkauksen jälkeen voi lentää heti leikkausta seuraavana päivänä. Tärkeää on pakata tarvittavat silmätipat käsimatkatavaroihin ja huolehtia hyvin silmien kostutuksesta lentokoneen kuivan sisäilman takia.

 

Pitääkö linssileikkaus joskus uusia?

Linssileikkausta ei tarvitse uusia, mutta toisinaan näköä joudutaan myöhemmin tarkentamaan laserilla. Tarkennus on maksuton 2 vuoden sisällä linssileikkauksesta.

 

Voiko silmiin vielä linssileikkauksen jälkeen kehittyä kaihi?

Kuten kaihileikkauksessa, linssileikkauksessa silmän oma linssi poistetaan kokonaan eikä leikattuun silmään voi enää kehittyä kaihia. Leikkauksessa säilytetään kuitenkin linssin päällinen kapselipussi, sillä se on paras paikka asettaa keinolinssi. Vuosien kuluessa kapselipussi saattaa samentua ja aiheuttaa kaihia muistuttavia oireita. Tätä kutsutaan jälkisamentumaksi tai jälkikaihiksi. Jälkikaihi hoidetaan laseroinnilla silmälääkärin vastaanotolla. Toimenpide kestää vain muutaman minuutin ja silmä toipuu seuraavaan päivään mennessä. Silmälaseja ei tarvitse vaihtaa toimenpiteen jälkeen.

Leikkauksia suorittavat sairaalat

Silmäsairaala Kuopio Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Rovaniemi Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Turku Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Tampere Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Helsinki Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Lappeenranta Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Kouvola Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Espoo Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Vantaa Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Seinäjoki Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Jyväskylä Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Vaasa Toimipisteen sivulle Katso kartalla