Karsastusleikkaus

Karsastuksella tarkoitetaan sellaista silmien yhteistoiminnan häiriötä, jossa vain toinen silmä on suunnattu oikein havaintokohteeseen. Kun karsastus aiheuttaa vaivaa katselemisessa tai näkemisessä tai se on kosmeettisesti häiritsevää, se on useissa tapauksissa mahdollista hoitaa leikkauksella.

Karsastuksen hoitaminen leikkauksella

Karsastuksen tyypistä ja määrästä riippuen, karsastusta voidaan korjata silmäkohtaisesti kahteen, kolmeen tai neljään liikuttajalihakseen kohdistuvalla toimenpiteellä. Leikkauspäätöstä edeltää karsastuskirurgin ja silmähoitajan suorittama tutkimus. Myös lapsipotilaille soveltuva tutkimus kestää kaikkiaan noin 1-2 tuntia. Tutkimuksen avulla voidaan tehdä yksityiskohtainen tilannearvio ja hoitosuunnitelma parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Tarvittaessa tutkimus toistetaan vähintään 1-3 kertaa ennen toimenpidettä.

Karsastusleikkaukset lapsille

Lapsille karsastusleikkauksia tehdään karsastustyypistä riippuen aikaisintaan noin 5-6 vuoden iässä. Lapsipotilaiden kirurginen hoito annetaan aina nukutuksessa.

Varaa aika

Karsastusleikkaukset tehdään Silmäsairaaloissamme. Leikkaukseen pääsee jonottamatta joko oman silmälääkärin lähetteellä tai varaamalla ajan silmälääkärimme vastaanotolta.

Tutustu leikkaaviin lääkäreihin