Kyyneltiekirurgia

Kyynelteiden sairaudet ovat pääasiassa tulehduksia, kyyneltiehyiden tukkeutumista, jonka pääoireena on silmien vuotaminen, tai kyynelnesteen vajaatuotantoa, joka aiheuttaa silmien kuivumisen

Kyynelteiden sairaudet ovat pääasiassa tulehduksia, kyyneltiehyiden tukkeutumista tai kyynelnesteen vajaatuotantoa. Kyyneltiehyiden pääoireena on silmien vuotaminen. Kyynelnesteen vajaatuotanto taas aiheuttaa silmien kuivumista.

Jos tulehdus on baktererin aiheuttama, riittää hoidoksi yleensä antibioottikuuri. Joskus märkäpesäke on kuitenkin avattava kirurgisesti. Tukkeutumat ja ahtautumat hoidetaan silmäkirurgisilla toimenpiteillä.

Hae lähin toimipiste ja varaa aika

Kyyneltiekirurgiaa tehdään Silmäsairaaloissamme. Toimenpiteeseen pääsee jonottamatta joko oman silmälääkärin lähetteellä tai varaamalla ajan silmälääkärimme vastaanotolta. Hae lähin toimipiste ja varaa aika silmälääkärille >>

Kysy lisää leikkausneuvonnastamme

Lisätietoja kyyneltiekirurgiasta saat leikkausneuvonnastamme suoraan hoitajiltamme. Neuvonta palvelee arkipäivisin puhelimitse kaikissa Silmäsairaaloissamme:

Espoo >>
Helsinki >>
Joensuu >>
Kouvola >>
Kuopio >>
Rovaniemi >>
Turku >>
Vantaa >>