Lasiaisleikkaukset ja verkkokalvoleikkaukset

Helsingin Silmäsairaalassamme suoritetaan yhtenä ensimmäisistä yksityisistä klinikoista Pohjoismaissa silmän takaosakirurgisia leikkauksia. Tavallisimpia elektiivisesti kirurgisesti hoidettavia tämän ryhmän sairauksia ovat:

- verkkokalvon tarkan näön alueen arpikalvo
- verkkokalvon tarkan näön alueen reikä
- lasiaisen tarkan näön alueelle aiheuttama veto
- lasiaiseen pudonnut tekomykiö
- potilasta vaikeasti invalidisoivat lasiaissamentumat

Tutkimus ja toimenpiteet

Ennen leikkausta selvitetään leikkauksen tarve tutkimuksella. Samalla kartoitetaan toimenpiteeseen liittyvät riskit ja tavoitteet. Toimenpiteet suoritetaan paikallispuudutuksessa ja anestesialääkärin valvonnassa. 
Tyypillinen toimenpiteen kesto on alle 30 minuuttia.
Toimenpiteen päätyttyä leikattu silmä tarkastetaan yleensä 2-3 tunnnin kuluttua ja potilaat kotiutuvat samana päivänä.

Yhteistyö konsultaatiopoliklinikan kanssa

Lasiais-ja verkkokalvokirurginen leikkausyksikkömme toimii joustavassa yhteistyössä verkkokalvosairauksien konsultaatiopoliklinikkamme kanssa. Näin voimme tarjota potilaillemme kokonaisvaltaista huippuosaamista silmän takaosan sairauksien alalla.

Helppoa ja turvallista

Silmäkirurgiset instrumentit ja laitteistot ovat viime vuosina kehittyneet nopeasti. Leikkaustekniikoiden samalla parantuessa silmän takaosatoimenpiteet ovat tulleet potilaiden kannalta aikaisempaa helpommiksi ja turvallisemmiksi. Silmän takaosaleikkausten erityispiirteiden takia koemme hoidon jatkuvuuden potilaiden kannalta erityisen tärkeäksi.

Varaa aika

Lasiais- ja verkkokalvoleikkaukset tehdään Helsingin Silmäsairaalassamme. Leikkaukseen pääsee jonottamatta joko oman silmälääkärin lähetteellä tai varaamalla ajan silmälääkärimme vastaanotolta. Helsingin Silmäsairaalan yhteystiedot >>

Kysy lisää leikkausneuvonnastamme

Lisätietoja lasiaisleikkauksista ja verkkokalvoleikkauksista saat myös leikkausneuvonnastamme suoraan hoitajiltamme. Neuvonta palvelee arkipäivisin puhelimitse numeroissa 0400-262 528 ja 09-251 25 019 (ma-to 9-17 ja pe 9-15).