Silmäluomien leikkaus

Silmäluomen tehtävänä on suojata silmää ulkoisilta ärsykkeiltä, rajoittaa valon pääsyä silmään ja voidella silmää. Jos silmäluomi ei kykene näitä tehtäviään hoitamaan, saattaa silmän havainnointikyky heiketä tai silmä saattaa vioittua joko väliaikaisesti tai pysyvästi.

Riippuluomi

Raskaat ja roikkuvat yläluomet voivat aiheuttaa sekä kosmeettista että lääketieteellistä haittaa. Näkökenttä voi kaventua ja jatkuva luomien sekä kulmakarvojen kohottaminen voi olla päänsäryn taustalla. Myös yleisilme voi olla väsynyt. Yläluomivaivojen taustalla voi olla lippaluomi, kulmakarvojen laskeutuminen tai riippuluomi tai kaikki nämä tekijät yhdessä. Lippaluomessa ylimääräinen iho ja toisinaan myös rasva muodostaa häiritsevän poimun ripsien päälle. Riippuluomessa sen sijaan luomireunan laskeutumisen taustalla on yläluomen kohottajalihas.

Alaluomien asentovirheet tai hankaavat ripset voivat aiheuttaa roskantunnetta, vetistystä, silmien punoitusta tai tulehduksia ja näin vaikuttaa näkökykyyn.

Silmäluomien näppylät ja kasvaimet voivat olla ikävän näköisiä ja haitata näkemistä ja lisäksi taustalla voi myös joskus olla pahanlaatuinen muutos.

Avoluomi

Avoluomi on riippuluomen vastakohta. Tällöin osa silmämunasta jää vaille luomen tuomaa suojaa ja silmän alaosa voi kuivua, haavautua ja tulehtua.

Luomen sisäänpäin kääntyminen johtaa silmäripsien hankaamiseen joka aiheuttaa roskantunnetta, vetistystä ja tulehduksia.

Luomen kääntyminen ulospäin taas johtuu ikääntymisen tuomasta lihasten lyötymisestä. Tämä aiheuttaa silmän ärtymistä ja tulehtumista.

Kysy lisää ja varaa aika

Silmäluomen leikkaukset  tehdään Silmäsairaaloissamme. Leikkaukseen pääsee jonottamatta joko oman silmälääkärin lähetteellä tai varaamalla meiltä ajan silmälääkärimme vastaanotolta. Hae lähin toimipiste ja varaa aika silmälääkärille >>

Kysy lisää leikkausneuvonnastamme

Lisätietoja silmäluomien leikkauksesta saat leikkausneuvonnastamme suoraan hoitajiltamme. Neuvonta palvelee arkipäivisin puhelimitse kaikissa Silmäsairaaloissamme:

Espoo >>
Helsinki >>
Joensuu >>
Kouvola >>
Kuopio >>
Rovaniemi >>
Tampere >>
Turku >>
Vantaa >>