Silmän tutkimuspalvelut

Silmäsairaaloiden silmälaboratorioyksiköissä tarjoamme erilaisia tutkimuspalveluita. Näitä ovat esimerkiksi hermosäiekuvat ja näkökenttätutkimukset.

Silmälaboratoriossamme tutkitaan muun muassa glaukoomaa ja verkkokalvosairauksia. Silmäsairaalan laboratorion laitteisto koostuu uusimmasta teknologiasta, jonka avulla diagnostiikka täsmentyy. Esimerkiksi kuvantaminen mahdollistaa tarkan näkyvyyden silmän eri osiin. Palvelumme toteuttavat kaikkia silmälääketieteen erikoisaloja edustavat silmälääkärimme ja silmälaboratoriohoitajamme, jotka ovat kouluttautuneet tähän erityisalueeseen.

Silmälaboratorion tietokonepohjaisen laitteiston käyttäminen ja tutkimustulosten tulkitseminen vaatii harjaantumista ja kokemusta. Tietoteknologia on suureksi avuksi lääketieteessä ja nimenomaan kuvantamisen alueella sillä on erityisen tärkeä merkitys.

Me panostamme Silmäsairaalassa huippunykyaikaiseen laitteistoon nyt ja tulevaisuudessa. Käytössämme on laaja joukko tutkimusmenetelmiä. Niihin kuuluvat silmänpaineenmittaukset, näkökenttätutkimukset, silmien valokuvaus, näköhermosäikeiden GDx-kuvantaminen silmänpainetautipotilailla, OCT-tutkimukset, topografiatutkimus, sarveiskalvon paksuusmittaus, värinäkötestit, silmän sytologiset näytteet sekä varjoainekuvaukset.

Nykyaikaiset laitteet mahdollistavat täsmädiagnoosin potilaan silmäsairaudesta. Kun diagnoosi on valmis, hoito voidaan suunnitella huolellisesti ja potilaan sairauden mukaisesti. Kattava tutkimusvalikoimamme suo potilaillemme mahdollisuuden hoitaa kaikki tutkimuksensa samalla käynnillä.

Silmälaboratoriomme palvelevat Silmäsairaalan lisäksi alueensa muita vastaanottavia silmälääkäreitä.