Yritysesittely

Silmäasema tarjoaa kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut. Täysin kotimaiseen ketjuun kuuluu lähes 120 Silmäaseman myymälää ja 10 Silmäaseman Silmäsairaalaa ympäri Suomen.

Silmäaseman tarina

Silmäasema-ketjun juuret ulottuvat vuoteen 1973, jolloin optikko Timo Raaska ja silmätauteihin erikoistumassa ollut lääkäri Pentti Sihvola tapasivat toisensa. Heidän ajatuksensa oli, että optikon ja silmälääkärin yhteistyöllä saavutetaan asiakkaan kannalta paras tulos: asiakas saa kokonaisvaltaista tietoa silmiensä terveydestä ja näkemistä parantavista ratkaisuista.

Parin vuoden kuluttua tästä, vuonna 1975, avattiin Kuopioon ensimmäinen Silmäasema-liike. Tänä päivänä Silmäasema-ketju on Suomen suurin, täysin kotimainen optikkoliikeketju. Optikon ja silmälääkärin yhteistyö jatkuu!

Avainlukuja

Ensimmäinen liike avattiin Kuopioon vuonna 1975. Tänä päivänä Silmäaseman optikkoliikeketju on Suomen suurin täysin kotimainen ketju, joka koostuu yhteensä lähes 120:stä, silmälääkärien ja optikoiden omistamasta jäsenliikkeestä, joista noin 70 on Silmäasema-konseptin omistavalla Silmäasema Fennica Oy:llä.

Silmäasema Fennica Oy tarjoaa valtakunnallisesti kaikkeen silmänterveyteen liittyviä palveluita ja tuotteita. Optisen vähittäiskaupan lisäksi konserni toimii terveyspalvelualalla silmätautien erikoislääkäripalveluiden, silmäkirurgisten palveluiden ja silmälaboratoriopalveluiden alalla sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Liikevaihto vuonna 2011 oli yli 60 miljoonaa euroa.

Ketjun toiminta-ajatus on tarjota asiakkailleen kaikki näkemiseen ja silmien terveyteen liittyvät palvelut. Silmälääkäri- ja optikkopalvelut löytyvät kaikista ketjun liikkeistä. Jokaisessa liikkeessä on myös työnäkemisen erikoiskoulutuksen saanut optikko.

Asiakas saa Silmäasemalta muun muassa optikon ajokorttitodistukset sekä silmälääkärin todistukset ja lähetteet jatkotoimenpiteisiin. Useat ketjun liikkeiden silmälääkäreistä työskentelevät myös silmäkirurgeina paikallisissa keskussairaaloissa, yliopistosairaaloissa tai yksityisillä silmäklinikoilla. Asiakkaan on näin mahdollista saada tarvitsemansa hoito alusta loppuun saakka samalta lääkäriltä vaativissakin toimenpiteissä.

Toiminta-ajatus

Tarjota asiakkailleen kaikki näkemiseen ja silmien terveyteen liittyvät palvelut

Perustamisvuosi 1991
Jäsenliikkeiden määrä lähes 120
Liikevaihto vuonna 2011 62 Meur

Hallinto

Hallitus

Sihvola Pentti, puheenjohtaja
Hynninen Harri
Lehtosalo Juha
Koljonen Timo
Munukka Timo
Mäkitie Jukka
Neilimo Kari
Riihimäki Veli-Matti

Johtoryhmä 3.10.2013 alkaen

Pasi Kohmo, toimitusjohtaja
Sami Määttä, optisen kaupan ketjujohtaja
Roope Sihvola, johtava lääkäri
Jani Partanen, Business Controller
Stiina Piirainen, sairaalatoiminnan operatiivinen johtaja
Anna Seppälä, valikoima- ja ostojohtaja
Rauno Tenhunen, talouspäällikkö

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)silmaasema.fi

S-ryhmän yhteistyökumppani

Silmäasema on S-ryhmän valtakunnallinen partneri. Bonusta kertyy S-Etukortilla optikkojen palveluista ja tuoteostoista, kuten silmälaseista, piilolinsseistä, aurinkolaseista ja muista näkemiseen liittyvistä tarvikkeista. Bonusta ei myönnetä silmälääkäri- ja silmälaboratoriopalveluista eikä silmäsairaaloiden palveluista.