Karsastuksen hoito

Karsastus tarkoittaa sitä, että silmät eivät pysty tarkentamaan yhtä aikaa samaan kohtaan. Se voi olla jatkuvaa, puolta vaihtavaa tai vain tutkittaessa huomattavaa piilokarsastusta, joka kuitenkin aiheuttaa oireita ja on siksi tärkeää hoitaa. Karsastusta hoidetaan ensisijaisesti peitto- ja lasihoidolla, ja vaikeammissa tapauksissa se voidaan korjata karsastusleikkauksella.

Milloin tutkimuksiin?

Jos karsastus haittaa näköäsi tai siitä on kosmeettista haittaa, varaa aika Silmäasemalle. Karsastukseen erikoistunut asiantuntijamme tutkii silmäsi ja suunnittelee kanssasi sinulle parhaan hoitopolun.

Näin hoidamme karsastusta

  • Peittohoidossa parempi silmä peitetään lapulla.
  • Silmäjumpalla vahvistetaan silmälihaksia ja korjataan asentovirheitä.
  • Lasihoidossa prismalasit auttavat silmiä toimimaan tasapainoisesti.
  • Karsastusleikkauksessa muokataan silmän liikuttajalihaksia.

Karsastusleikkaus

Karsastusleikkausta harkitaan, kun peitto- ja lasihoidosta ei todennäköisesti ole apua tai kun karsastus on niin voimakasta, että se huonontaa elämänlaatua. Ortoptisti ja leikkaava lääkäri arvioivat karsastusleikkauksen tarpeen yhdessä.

Lasten karsastusleikkaukset

Karsastusleikkaus voi joskus olla paras vaihtoehto myös lapsen karsastuksen korjaamiseen. Leikkaukseen ei ole tarkkoja ikärajoja vaan hoito suunnitellaan aina tilanteen mukaan.

Leikkaukseen jonottamatta

Silmäasemalla ei ole leikkausjonoja. Pääset karsastusleikkaukseen nopeasti oman silmälääkärin lähetteellä tai varaamalla ajan Silmäaseman silmälääkärin vastaanotolta.

Karsastusleikkaus askel askeleelta

1. Silmälääkärin vastaanotto

Mikäli epäilet karsastusta, varaa aika silmälääkärin vastaanotolle. Asiantuntijamme suunnittelevat juuri sinulle parhaan hoitopolun, ja kirjoittavat tarvittaessa lähetteen lisätutkimuksiin tai leikkaukseen.

1. Esitutkimukset

Ennen leikkauspäätöstä karsastuskirurgimme ja silmähoitajamme tutkivat silmäsi ja tekevät sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman. Tunnin tai kaksi kestävät tutkimukset toistetaan tarvittaessa muutamaan kertaan ennen leikkausta.

2. Leikkaus

Karsastusleikkaus tehdään aina nukutuksessa. Leikkauksessa silmäsi liikuttajalihaksia käsitellään laserilla karsastuksesi tyypin ja määrän mukaan: joskus toimenpide tehdään vain yhteen lihakseen, joskus kaikkiin neljään.

3. Toipuminen

Karsastusleikkauksesta toipuminen kestää muutaman viikon ajan, mutta pääset useimmiten kotiin jo leikkauspäivänä. Sairauslomaa tarvitset työstäsi riippuen pari viikkoa.
 

Huolettaako karsastus? Asiantuntijamme auttaa

Olet aina tervetullut keskustelemaan karsastukseen liittyvistä asioista kasvokkain, puhelimitse tai chatin välityksellä.

Soita

010 190 201

Kysy chatissa

Avaa chat

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.