Suojalasit

Mikäli työntekijällä on yleislasit jatkuvassa käytössä ja työtehtävät edellyttävät silmien suojaamista, on suositeltavaa, että työnantaja kustantaa työntekijälle optisesti hiotut suojalasit. Näin toimimalla varmistetaan turvallinen työskentely ja hyvälaatuinen työn tulos. Silmäaseman suojalasit ovat EN 166 standardin mukaisia, sertifioituja S-, F- ja B-luokan suojainpaketteja. Paketti sisältää kehyksen, kovapinnoitetut linssit, hiontatyön ja suojakotelon. Kehysmallisto on sovitettavissa kaikissa Silmäaseman myymälöissä. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

 

Suojalasit Silmäasemalta

Jokaisella meistä on yksilölliset näkemisen tarpeet. Silmäasemalta löydät linssejä laajan valikoiman peruslinsseistä aina huippuunsa räätälöityihin. Silmäaseman suojalasit ovat EN166S/F/B -standardin mukaisia sertifioituja suojalaseja, jotka täyttävät vaatimukset iskunkestävyydestä kehysten sekä linssien osalta. Kaikissa suojalaseissa on vakiona kovapinnoitettu linssi.

Suojalasinäöntarkastukseen tarvitset erillisen lähetteen, jonka saat työnantajasi kautta. Aloita suojalasien hankkiminen varaamalla optikon suojalasinäöntarkastus, jonka jälkeen asiantuntijamme auttavat suojalasikehyksen ja juuri sinulle parhaiten sopivien linssien valinnassa.


Miksi hankkia suojalasit Silmäasemalta?

  • Kattava valikoima standardin mukaisia ja sertifioituja suojalasikehyksiä

  • Laadukkaat linssit, jotka huomioivat yksilölliset näkemisen tarpeet

  • Yksilöllinen, luotettava ja asiantunteva näöntutkimus, joka tehdään juuri sinun näkemisen tarpeistasi lähtien.

  • Yli 150 myymälän verkosto, jossa pääset nopeasti näöntarkastukseen

  • Ammattiin ja työtehtäviin tarvittavat lisäominaisuudet suojaimiin

Ota yhteyttä työnäköpalveluiden työnäköasiantuntijoihin, niin kerromme sinulle yrityssopimuksen eduista. Sopimusasiakkaiden henkilöstö voi lähetteen saatuaan varata suoraan ajan työnäköoptikolle lähimpään myymälään.

Suojausluokka EN 166-S

S-luokan linssejä käytetään tavanomaisissa, vähäistä suojausta vaativissa töissä ja se soveltuu suojaamaan esim. pölyltä, roskilta, kipinöiltä ja roiskeilta, käytettäessä käsityökaluja. Silmäaseman toimittamat suojalasit täyttävät EN-166-s luokan lujuusvaatimukset. Linssimateriaalina on CR-39 muovi, ohennettu muovi tai karkaistu lasi. Linssien S-luokan lujuustestistä linssiin ammutaan joko 22 mm kuula nopeudella 5,1 m/s (18,4 km/h) tai 6 mm kuula nopeudella 12 m/s (43 km/h).

Suojausluokka EN 166-F

Suojaavamman F-luokan käyttö on voimakkaassa kasvussa. F-luokka soveltuu erityisesti silloin, kun vaaditaan suurempaa suojaustehoa ja käytettäessä sähkö-, paineilma- tai ruutikäyttöisiä työkaluja, naulapyssyjä tms. tai hiottaessa laitteilla/kohteita, joissa on vaara irtoaviin tai voimakkaasti kohti lentäviin kappaleisiin. Suojaimet täyttävät EN-166-F luokan lujuusvaatimukset. Linssi materiaalina käytetään polykarbonaattia. F-luokan linssien lujuustestissä linssiin ammutaan 6 mm kuula nopeudella 45 m/s (162 km/h).

Suojausluokka EN 166-B

Jos halutaan suojaus vielä korkeammalla iskunkestolla, tulee siirtyä käyttämään B- tai A- luokan maski / naamiomallisia suojaimia. B- ja A- luokan suojaimissa käytetään suojaavan linssin takana olevaa adapteria, johon yksilölliset voimakkuudet hiotaan.

Suojalasimallit

Silmäasemalta löydät kattavan valikoiman suojalaseja erilaisiin tarpeisiin. Kaikki suojaimet ovat saatavilla omilla voimakkuuksilla tai ilman voimakkuuksia.

 

S- ja F-luokka

Bollé Pro S2

Adapterimallit F-luokka

Adapterimallit

Suojainmaskit B-luokka

suojainmaskit

 

Katso kaikki suojalasimallit:

 

Suojalasimallisto elokuu 2019

Lisää tietoa suojalaseista

Suojalasien valinta

• Työnantaja määrittelee suojainten käyttötilanteiden ja niiden mukaisen suojausluokan

• Työntekijän on käytettävä työnantajan hänelle osoittamia suojaimia ollessaan työssä

• Työnantajan on järjestettävä suojainten huolto ja kunnossapito

• Suojaimen päivittäinen huoltaminen ja puhdistus kuuluu työntekijälle

• Työntekijän on ilmoitettava suojaimissa olevista vioista ja puutteellisuuksista työnantajalle

• Jos työntekijä käyttää silmälaseja, on suositeltavaa, että myös suojalaseissa on voimakkuudet

 

Suojalasit ovat työturvallisuuslain mukaisia henkilösuojaimia. Suomessa myytävien silmäsuojainten on täytettävä Valtioneuvoston Päätöksen 1406/1993 mukaiset vaatimukset ja niiden on oltava direktiivin 89/686/EEC:n mukaisesti CE -merkittyjä. Yksilöllisillä voimakkuuksilla hiottuja suojalaseja on mahdollista valmistaa S- ja F-luokkiin. Mikäli tarvitaan esimerkiksi roiskesuojausta kemikaaleilta tai suurempaa iskunkestävyyttä, tulee käyttää muunlaisia silmäsuojaimia kuten B-luokan naamiomallista suojainta.

Lataa suojalasiesite

 

Lataa suojalasiesite

 

Lähete / Remiss

 

Lataa lähete suojalasien hankintaanRemiss för anskaffning av skyddsglasögonRemittance