Silmäkirurgi Juha Lehtosalo

silmäkirurgi juha tutkii

”Halusin jo nuorena lääkäriksi. Erityisesti kirurgia kiehtoi minua, ja lääkäriksi valmistumisen jälkeen hakeuduinkin töihin Töölön sairaalaan Helsingissä. Raskaat päivystykset ja rajatut työmahdollisuudet saivat minut kuitenkin harkitsemaan muita vaihtoehtoja. Koska olin väitellyt silmän etuosan hermotuksesta, olivat silmätaudit luonnollinen vaihtoehto.”

”Olen aina ajatellut silmätauteja kirurgisena erikoisalana. Erikoislääkäriksi valmistumisen jälkeen toimin viisi vuotta Laakson sairaalassa osastonlääkärinä. Tuolloin 90-luvun alussa siirryttiin kaihin leikkauksessa ECCE:stä phakotekniikkaan. Tuohon aikaan kaihia vielä kypsytettiin, pilokarppiinia käytettiin glaukooman hoidossa pienine mustuaisineen ja phakolaitteet olivat vielä kehityksen alkutaipaleella. Leikkasimme kukin osastonlääkäri yli 1000 kaihia vuodessa. Hyvin opettavaista aikaa.

Siirryin yksityislääkäriksi 1996, kun tarjoutui mahdollisuus pystyttää yksityinen silmäsairaala, Silmälaseri, Helsingin Lauttasaareen. Samaan aikaan aloitin myös refraktiivisen kirurgian. Vuonna 2000 siirryin Helsingin silmäsairaalaan. Toimin leikkaustoiminaan ohella yhtiön toimitusjohtajana noin kahdeksan vuotta, kunnes meistä tuli osa Silmäasemaa.

Tämä valinta on yksi elämäni hyviä päätöksiä

Tällä hetkellä keskityn lääkärin työhön Silmäaseman Helsingin silmäsairaalassa. Käytettyäni aikanaan kaikkia erilaisia lasertekniikoita nykyiset SMILE-ja Femtolasik-tekniikat tuntuvat erityisen silmäystävällisiltä. Laserleikkausten turvallisuus ja toimenpiteestä toipuminen ovat myös huomattavan hyvällä tasolla. Teen myös kaihi- ja linssikirurgiaa, joiden tulokset ovat uusien IOL:ien ja tarkan biometrian vuoksi parempia kuin koskaan.

Koska meillä on käytössä moderniin kirurgiaan tarvittavat laitteet ja osaaminen, voimme myös hienosäätää kaihi- ja linssileikkausten tuloksia laserkirurgialla. Näen kaihikirugian nimenomaan myös refraktiota korjaavana kirurgiana. Potilaan oikeuksiin myös kuuluu saada kuulla kaihin eri hoitovaihtoehdoista, esim. erikoislinsseistä. Tämä keskustelu potilaan kanssa valitettavan harvoin toteutuu käytännössä, tulevaisuudessa toivottavasti paremmin. Toimittuani 30 vuotta leikkaavana silmälääkärinä voin todeta, että tämä valinta on yksi elämäni hyviä päätöksiä.”

Juha Lehtosalo, silmäkirurgi

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Silmäkirurgi Arvi-Matti Kuusniemi

Silmäkirurgi Arvi-Matti Kuusniemi on työskennellyt silmätautien erikoislääkärinä ja silmäkirurgina vuodesta 2018 lähtien: "Teen kaihi- ja linssileikkauksia, taittovirhekorjauksia ja hoidan glaukoomapotilaita. Pidän vastaanottoa muutaman kerran kuukaudessa Silmäaseman myymälöissä, se tuo mukavaa vaihtelua työhön". Hän kertoo, että Silmäasemalla on helppo työskennellä, koska käytössä on hyvät tietojärjestelmät, toimivat käytännöt ja ammattitaitoiset työkaverit, ja työn ja vapaa-ajan yhdistäminen onnistuu sujuvasti.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Silmälääkäri Suleyman Ali

Lääkäri Suleyman Ali aloitti silmätauteihin erikoistumisen vuonna 2018. Erikoistumisensa rinnalla hän on työskennellyt: "Silmäasemalla sain hyvän perehdytyksen ja pääsin monipuolisesti käyttämään ja kehittämään ammattitaitoani", Ali kiittää. Hän kiittää myös uran ja perhe-elämän yhdistämisen helppoudesta sekä tuesta hallinnollisissa asioissa.

Lue Suleymanin tarina
sairaalaoptikko heli

Töissä Silmäasemalla

Ylilääkäri Kati Ranta

Kati Ranta tekee Silmäaseman julkisten silmäterveyspalveluiden ylilääkärin työn ohella myös potilastyötä. Silmäasemalla lääkäri voi joustavasti yhdistää sekä julkisten silmäterveyspalveluiden että yksityisen sektorin työtehtäviä: "Pidän itsekin siitä, että voin toimia yksityisellä puolella ja pystyn samalla ylläpitämään sairaalapuolen tietoja ja taitoja”.

Lue Katin tarina