Varaa Aika
Varaa Aika

Pysäyta glaukooma ennen kuin huomaat sen!

Glaukooma on näköhermoa vaurioittava sairaus, joka huonontaa näköä ja voi johtaa jopa näkökyvyn menettämiseen. Kun glaukooma eli silmänpainetauti havaitaan ajoissa, se voidaan hoitaa ja jopa pysäyttää tehokkaasti.

Meidän tavoitteemme Silmäasemalla on saada jokainen glaukoomapotilas hoitoon riittävän aikaisin, sillä elämä on näkemisen arvoinen. Käytössämme on uusimmat menetelmät glaukooman toteamiseen ja pysäyttämiseen.
 

Maksuton silmänpaineen mittaus nyt ilman ajavarausta

Glaukooma voi aluksi olla täysin oireeton, mutta sen mahdollisuus selviää yksinkertaisella silmänpaineen mittauksella. Siksi mittaamme silmänpainetta ilman ajanvarausta kaikissa myymälöissämme. Kivuton mittaus vie vain viisi minuuttia, mutta se voi pelastaa silmäsi.

Alkavan glaukooman merkit voidaan huomata myös näöntarkastuksessa tai silmälääkärin vastaanotolla. Jos silmänpaineesi on koholla tai optikko epäilee glaukoomaa, varaamme sinulle heti ajan tarkempiin tutkimuksiin.

Tule maksuttomaan silmänpaineen mittaukseen lähimmälle Silmäasemalle ilman ajanvarausta!

Katso LÄHIN SILMÄASEMA

Tai kysy lisää asiantuntijoiltamme:
p. 010190201 (mpm/pvm)

Mikä ihmeen glaukooma?

Glaukooma on näköhermosairaus, jonka tarkkaa syntymekanismia ei tunneta. Glaukooma on pitkään oireeton, ja moni sairastaakin sitä tietämättään. On arvioitu, että Suomessa on jopa kymmeniä tuhansia diagnosoimattomia glaukoomia. Korkea silmänpaine on yksi glaukooman riskitekijöistä, vaikkei pelkän silmänpaineen perusteella voida todentaa tai poissulkea glaukooman mahdollisuutta. Korkeaan silmänpaineeseen on kuitenkin aina syytä suhtautua vakavasti - haluammekin kutsua kaikki maksuttomaan silmänpaineen mittaukseen.

Voit kartoittaa glaukoomarisikisi seuraavien kysymysten avulla:

  • Onko sinulla koskaan mitattu kohonneita silmänpainearvoja?

  • Oletko havainnut näkökentässäsi puutoksia, tai kadotatko helposti esineitä näkökentästäsi, vaikka tiedät niiden sijainnin?

  • Onko lähisuvussasi esiintynyt glaukoomaa? (viherkaihia / silmänpainetautia)

  • Oletko yli 40-vuotias, ja edellisestä silmälääkärikäynnistäsi on yli 5 vuotta?

  • Onko sinulla todettuja silmäsairauksia tai onko silmiisi tehty leikkaus?

Mitä useampaan kysymykseen vastaat "KYLLÄ", sitä kohonneempi voi olla glaukooman riski. Glaukooman diagnosoi kuitenkin aina silmätautien erikoislääkäri.

VARAA AIKA SILMÄLÄÄKÄRILLE

Miltä glaukooma näyttää?

Glaukooma vaurioittaa näköhermoa ja aiheuttaa edetessään puutoksia näkökenttään. Näköhermo vaurioituu hitaasti ja huomaamatta ilman, että potilaalla on kipuja. Alla olevissa kuvissa on havainnollistettu, miltä glaukooman vaurioittama näkökenttä voi näyttää.

 

Silmäasema on Suomen Glaukoomayhdistys ry:n virallinen yhteistyökumppani.