Silmänpaineen mittaaminen

Silmänpaineen mittaaminen on nopea toimenpide

Silmänpaineen mittaaminen kuuluu yleisimpiin silmätutkimuksiin. Se on kivuton toimenpide, joka kestää vain muutamia sekunteja. Lue alta, miksi silmänpaineiden säännöllinen seuranta on tärkeää.


Yli 40-vuotiaille silmänpaineen mittaamista suositellaan parin vuoden välein. Mittaus tehdään tavallisimmin optikon näöntarkastuksessa esimerkiksi silmälasien uusinnan yhteydessä. Se kuuluu myös silmälääkärin rutiinitutkimuksiin. Lue alta vastaukset yleisiin kysymyksiin silmänpaineen mittaamisesta.

Varaa aika

OPTIKON NÄÖNTUTKIMUKSEEN

TAI SOITA

010 190 200

Ma–pe 8–21, la 9–18 (mpm/pvm)

Glaukooma

Glaukooma


Glaukooma eli silmänpainetauti on näköhermoa vaurioittava silmäsairaus, jota voidaan nykymenetelmin hoitaa todella tehokkaasti.

Lue lisää
Stop glaukoomalle!

Stop glaukoomalle!


Silmäkirurgi Ilkka Puusaari on hoitanut glaukoomapotilaita jo vuodesta 2002. Yli viisitoistavuotisen uran aikana sekä glaukooman toteaminen että hoidot ovat kehittyneet, mutta tärkein tekijä sen pysäyttämisessä on pysynyt samana. Kun näköhermoa vaurioittava glaukooma huomataan riittävän ajoissa, näkö voidaan lähes aina pelastaa.

Lue lisää
Glaukooman hoito

Glaukooman hoito


Kun glaukooma eli silmänpainetauti havaitaan ajoissa, se voidaan hoitaa ja jopa pysäyttää tehokkaasti. Meidän tavoitteemme Silmäasemalla on saada jokainen glaukoomapotilas hoitoon riittävän aikaisin, sillä elämä on näkemisen arvoinen. Käytössämme on kaikki uusimmat menetelmät glaukooman toteamiseen ja pysäyttämiseen.

Lue lisää