HUS-maksusitoumus

Silmäaseman julkiset silmäterveyspalvelut toimii HUS:n kanssa yhteistyössä ja tuottaa silmien terveyspalveluja HUS-maksusitoumuksella.

Jos olet saanut maksusitoumuksen silmälääkärikäyntiä varten, HUS lähettää sinulle siitä tiedotteen, jossa hoitopaikaksesi ilmoitetaan Silmäasema silmäsairaala, Tilkka Helsinki (aiemmin Coronaria Tilkan Silmäsairaala).


Ajanvaraus HUS-maksusitoumuksella

Kun olet saanut tiedon maksusitoumuksesta, jää odottamaan kutsukirjettä. Aikaa ei varata itse.​

Vastaanottoajan ajankohtaan vaikuttaa mm. lääketieteellinen kiireellisyys, jonka HUS:n silmälääkärit määrittelevät. Tietosi saapuvat meille yleensä samaan aikaan, kun saat kotiisi tiedotteen hoidon siirtymisestä meille.​

Kiireellisiä lähetesyitä ovat:

  • Äkillinen näön huononeminen
  • Epäily värikalvon tulehduksesta
  • Epäily verkkokalvon irtaumasta

Kiireettömiä lähetesyitä ovat:

  • Aikuisen vähitellen tapahtunut näön huonontuminen
  • Kaihiepäily
  • Glaukoomatutkimukset
  • Diabeteksen aiheuttamat silmämuutokset
  • Neuvolaseulassa havaittu lapsen alentunut näöntarkkuus tai karsastus

Mikäli annettu aika ei sovi sinulle ja haluat peruuttaa tai siirtää aikaasi, tai jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos peruutat aikasi, lähetämme sinulle postitse uuden ajan.

Asiakaspalvelunumero p. 020 780 6314 palvelee arkisin klo 8–18.

Puhelujen hinnat: Kiinteästä verkosta sekä matkapuhelimesta soitettuna: 8,35 snt / puhelu + 16,69 snt / min.


Silmänpohjan ikärappeuman hoito HUS-maksusitoumuksella​

Kutsumme ikärappeumapotilaat Silmäasema Tilkan silmäsairaalaan maksusitoumuksen mukaisesti injektioon tai lääkärin vastaanotolle ja tarvittaviin tutkimukseen. Pyrimme varaamaan kontrollin ja injektion samalle päivälle, mutta tämä ei ole aina mahdollista.


Glaukoomapotilaiden tutkimus ja kontrolli HUS-maksusitoumuksella

Kutsumme glaukoomapotilaat silmäsairaala Tilkan maksusitoumuksen mukaisesti tutkimuksiin tai lääkärin vastaanotolle. Tutkimuksissa ja vuosikontrollissa seurataan silmänpaineen vaihtelua ja käytössä olevan lääkkeen sopivuutta. Huomioithan, että vuorokausipainekäyrä mitataan erillisellä käynnillä ja mittaukseen on varattava aikaa koko päivä.