Optikon palvelut
Näöntutkimus
Optikon näöntutkimus
Optikon näöntutkimus
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Optikon näöntutkimus


Näöntarkastuksessa optikko tutkii näkösi ja tekee tarvittavat mittaukset. Tutkimuksen jälkeen saat silmälasireseptin, näönkorjaussuosituksen, arvion silmiesi terveydestä sekä halutessasi apua silmälasikehysten valintaan. Näöntarkastus on maksuton silmälasien ostajalle.

Optikon näöntarkastus sisältää:

  • alkukeskustelun silmiesi voinnista sekä esitietojen kartoitus
  • kauko- ja lähinäön tutkimisen sekä taittovirheen määritys
  • silmien yhteistoiminnan tutkimisen ja mahdollisen karsastuksen selvittämisen
  • silmänpaineen mittauksen tarvittaessa sekä kaikille yli 40-vuotiaille
  • näönkorjausvaihtoehtojen suosittelu

Lisäksi optikkomme tekee tarpeen mukaan lisätutkimuksia kuten kontrastinäön tutkimisen ja näkökentän kartoittamisen (liikennenäkötutkimus) tai värinäkötutkimuksen.

Osa näöntutkimuksista tehdään etäyhteydellä. Ainoa ero tavalliseen näöntutkimukseen on se, että optikko tekee tutkimuksen etänä ja näkemisen asiantuntija opastaa sinua tutkimuksen kulusta paikan päällä. Nettiajanvarauksessa varattavan ajan tiedoista käy ilmi, mikäli kyseessä on etänä tehtävä tutkimus. Katso usein kysytyt kysymykset etäoptikon näöntutkimuksesta.

Optikon näöntarkastuksessa voidaan lisäksi tehdä silmien rakennekuvaus eli OCT-tutkimus. Silmäasemalla OCT-tutkimuksen lausuu aina silmälääkäri ja saat tutkimustuloksista kirjallisen lausunnon. Jos näköäsi ei voi korjata tai silmiäsi pitäisi tutkia tarkemmin, optikko ohjaa sinut silmälääkärin vastaanotolle.

Koska näöntarkastus/näöntutkimus kannattaa tehdä?

Säännöllinen näöntarkastus on tärkeä osa silmiesi terveydenhuoltoa. Näöntarkastukseen kannattaa varata aika, jos haluat tarkistaa näkösi, näkösi on heikentynyt tai haluat uusia silmälasireseptisi. Näöntutkimusta suositellaan, kun lähelle näkeminen alkaa vaikeutua 40–45 vuoden iässä, sen jälkeen muutaman vuoden välein.


Paljonko näöntutkimus maksaa?

Optikon näöntarkastus on ilmainen silmälasien ostajalle. Tutkimuksen normaalihinta on 35 €.

Silmäasemalla asioinnin yhteydessä potilastietojärjestelmään kirjatut merkinnät siirtyvät Omakantaan. Tähän liittyen on hyvä huomioida, että koska kyseessä on potilastieto, tarkistamme näöntutkimusasiakkaiden henkilöllisyyden. Muistathan siis ottaa henkilöllisyystodistuksen mukaasi.


Milloin silmälääkärille?

Jos silmäsi on leikattu, optikko saa tehdä näöntutkimuksen ja määrätä silmälasit silmälääkärin luvalla. Mikäli sinulla on todettu silmäsairaus, luvan on oltava kirjallinen.

Optikko voi tehdä alle 8-vuotiaan lapsen näönvarmistuksen, mutta mahdolliset silmälasit määrää silmälääkäri.

Varaa aika silmälääkärille täältä.

Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA