Optikon palvelut
Etäoptikon näöntutkimus
Etäoptikon näöntutkimus
Etäoptikon näöntutkimus
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Etäoptikon näöntutkimus

Silmäaseman palveluvalikoimassa on perinteisen optikon näöntutkimuksen lisäksi etänä tehtävä näöntutkimus. Etäoptikon näöntutkimuksessa asiakas on paikan päällä etätutkimuslaittein varustellussa myymälässä, mutta optikko tekee tutkimuksen etänä toiselta paikkakunnalta käsin. 

Etäoptikon näöntutkimus on laadukas, näöntutkimuslaitteilla tehtävä tutkimus Silmäaseman toimipisteessä. Etäoptikon näöntutkimus ei käytännössä eroa perinteisestä näöntutkimuksesta, jossa sekä optikko että asiakas ovat paikalla samassa tutkimushuoneessa. Etäoptikot suorittavat näöntutkimuksen toisesta Silmäasema-myymälästä etänä tehtävään näöntutkimukseen soveltuvan laitteiston avulla. Etänäöntutkimusta tekevä optikko voi työskennellä mistä päin Suomea tahansa, ja nämä optikot voivat tutkia asiakkaita ympäri Suomen.

Etäoptikon näöntutkimus


Mitä tutkimuksessa tapahtuu – tarvitseeko asiakkaan osata jotain erityistä?

Etäoptikon näöntutkimukseen myymälään tulevan asiakkaan ei tarvitse itse osata käyttää minkäänlaisia laitteistoja, ei edes internetiä – myymälässä henkilökunta auttaa asiakasta näöntutkimuksen alkuun ja mm. avaa tarvittavat yhteydet. Etänä tehtävä näöntutkimus onkin kiinnostanut asiakkaita käytännössä kaikista ikäryhmistä aina seitsemänkymppisiin asti.

Tutkimuksessa voidaan tutkia kaikki merkittävimmät näkemiseen liittyvät ongelmat. Etänäöntutkimukseen ajan voivat varata sellaiset asiakkaat, jotka ovat muutenkin optikoiden tutkittavissa – tarvittaessa asiakas ohjataan silmälääkärin vastaanotolle. Jos asiakkaalla on silmäsairaus, hänen on joka tapauksessa mentävä optikon sijaan silmälääkärin vastaanotolle. Piilolinssien ensisovitusta tai kontrollia ei tehdä etänä, ja silmien terveyden diagnosoimiseksi tarvitaan aina optikon sijasta silmälääkäri. Este etänä tehtävälle näöntutkimukselle voi olla esimerkiksi avustamisen tarve tutkimuksen aikana.

Etäoptikon näöntutkimuksessa etäoptikko tutkii asiakkaan näöntarkkuuden ja määrittää tarvittaessa asiakkaalle uudet silmälasivahvuudet. Tutkimuksen päätteeksi etäoptikko kutsuu huoneeseen optisen myyjän, joka avustaa asiakasta myymälän puolella esimerkiksi kehysvalinnassa. 

”Vaikka optikko työskenteleekin asiakkaasta etänä, saamme myymälässä asiakkaan sellaisen tutkimuslaitteen ääreen, jonka avulla esimerkiksi suurempien voimakkuuksien tai ikänäön vaatima lähivoimakkuuksien määrittäminen on mahdollista. Tällainen ei olisi mahdollista, jos tutkimus tehtäisiin molempien osalta etänä niin, että asiakas osallistuisi tutkimukseen vaikkapa kotisohvaltaan. Laadukkaaseen näöntutkimukseen kuuluu olennaisena osana myös kokonaisvaltainen palvelu, eikä pelkästään silmälasilinssien voimakkuuden määritys. Paras tapa varmistua siitä, että asiakkaan kaikki näkemisen tarpeet tulevat huomioiduksi saman käynnin aikana, on käynti myymälässä”, Silmäaseman johtava optikko Petri Eskola kertoo.

Etäoptikko Silmäasema


Ajanvaraus etäoptikon näöntutkimukseen

Etäoptikon näöntutkimus on varattavissa verkosta, Silmäaseman myymälöistä ja asiakaspalvelusta. Verkkoajanvarauksessa etäoptikon näöntutkimusajat on merkitty erikseen, joten asiakas voi vapaasti valita etänä tehtävän tutkimuksen ja perinteisen tutkimuksen väliltä. Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin alta.

Usein kysyttyä
Usein kysyttyä