Palvelut
Silmien rakennekuvaus OCT
Silmien rakennekuvaus OCT-laitteella
Silmien rakennekuvaus OCT-laitteella
Varaa aika silmien rakennekuvaukseen
VARAA AIKA

Silmien rakennekuvaus eli OCT-tutkimus 

Silmien rakennekuvauksessa tutkitaan silmien rakenne OCT-valokerroskuvauslaitteella. OCT-tutkimuksella saadaan tarkkaa tietoa silmien terveydentilasta: silmien rakennekuvasta voidaan tunnistaa solukerrostasolla mahdollisia silmäsairauksia jo hyvin varhaisessa vaiheessa – jopa ennen minkäänlaisten oireiden alkamista. 

Palvelu sisältää optikon näöntutkimuksen ja silmien rakennekuvauksen OCT-laitteella, lääkärin arvion sekä kirjallisen palautteen. Optikon tekemät tutkimukset toimivat taustatietona lääkärin lausunnolle. Saat lausunnon postitse noin kahden viikon kuluessa. Mikäli kuvista löytyy aihetta jatkotutkimukseen, olemme sinuun aina yhteydessä puhelimitse. 

Tutkimus on kivuton ja kestää vain muutaman minuutin. Tutkimus on saatavilla jo lähes 50:ssä Silmäaseman toimipisteessä ympäri Suomen.  

 

Silmän rakennekuvauksen hinta on 79 € sisältäen optikon näöntutkimuksen. Hintaan sisältyy aina kuvat, silmälääkärin lausunto sekä kirjallinen palaute. Lääkärin lähetteellä tehtävät laajemmat OCT-tutkimukset erillisen hinnaston mukaan.

Silmien rakennekuvaus OCT-valokerroskuvauslaitteella

Silmien rakennekuvauksella saadaan tarkka rakennekuva silmän sisältä tarkan näkemisen alueesta sekä silmän näköhermon päästä. Siinä missä perinteinen silmänpohjakuva on tasokuva silmänpohjan pinnasta, OCT-valokerroskuva näyttää silmänpohjan rakennetta kerroksittaisena (3D) kuvana.


Itse tutkimus

  • Helppo, nopea ja kivuton toimenpide
  • Ei aiheuta häikäistymistä
  • Tehdään ilman mustuaista laajentavia tippoja 
  • Enemmän tietoa tärkeimmistä silmäsairauksista kuin perinteisellä silmänpohjakuvauksella
  • Silmäaseman myymälässä kuvauksen suorittaa koulutuksen saanut optikko tai tutkimushoitaja. Kuvat tulkitsee ja lausuu aina silmätautien erikoislääkäri

Silmien rakennekuvasta Silmäaseman silmälääkäri voi tunnistaa jo varhaisessa vaiheessa näkökykyä uhkaavia silmäsairauksia. Näitä ovat esimerkiksi silmänpohjan ikärappeuma, diabeteksen aiheuttamat muutokset verkkokalvoilla sekä glaukooma. Rakennekuvasta saadaan myös hyvä lähtötilannekuva seurantaa varten. Vaikka silmä olisi nyt terve, voidaan seurannalla todeta ja havaita muutosten alkaminen.  Usein kysytyt kysymykset
Usein kysytyt kysymykset
Varaa aika silmien rakennekuvaukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Laura kävi OCT-tutkimuksessa sukurasitteen takia
Lauran äidillä on todettu glaukooma, ja tämän sukurasitteen vuoksi Laura halusi tarkistuttaa myös omat silmänsä. Lue mitä tutkimuksessa selvisi!
Maija halusi tarkastuttaa silmänsä peruusteellisest
Maija halusi tarkastuttaa silmänsä peruusteellisest
Maija halusi tarkistuttaa silmänsä huolella ja tuli Silmäasemalle silmien rakennekuvaukseen. Lue hänen kokemuksistaan täällä.
Oikean silmän näön heikentyminen sai Matin hakeutumaan silmien rakennekuvaukseen.
Oikean silmän näön heikentyminen sai Matin hakeutumaan silmien rakennekuvaukseen.
Matti hakeutui silmien rakennekuvaukseen huomattuaan että oikean silmän näkö oli heikentynyt. Lue lisää mitä kuvauksissa selvisi!
Silmien OCT-rakennekuvaukset yleistyvät vauhdilla
Silmien OCT-rakennekuvaukset yleistyvät vauhdilla
Lue silmälääkäri Ilkka Puusaaren haastattelu ja tietoa siitä mitkä ovat rakennekuvauksen hyödyt.
Katso kaikki artikkelit