Silmien terveys
Silmien OCT-kuvaus, Lauran kokemus
OCT-tutkimus sukurasitteen takia: Laura, 43, haluaa huolehtia silmistään
OCT-tutkimus sukurasitteen takia: Laura, 43, haluaa huolehtia silmistään

OCT-tutkimus sukurasitteen takia: Laura, 43, haluaa huolehtia silmistään


Kuka olet?

Olen Laura Järvelä, 43-vuotias tuotepäällikkö ja kolmen lapsen äiti Espoosta.


Miksi halusit mennä silmän rakennekuvaukseen?

Menin silmän OCT-kuvaukseen ihan mielenkiinnosta. Äidilläni on todettu glaukooma, ja tämän sukurasitteen vuoksi halusin tarkistuttaa myös omat silmäni. Silmäni tutkittiin perusteellisesti, kun kävin pari vuotta sitten Silmäasemalla laserleikkauksessa, mutta tällä kertaa halusin lääkärin katsovan silmänpohjani nimenomaan sukurasitteen vuoksi.


Minkälainen kuvaus oli?

Varasin silmien rakennekuvauksen verkosta ja sain heti omiin aikatauluihini sopivan ajan. Optikko teki minulle ensin perusteellisen näöntarkastuksen. Hän kyseli tarkkaan silmieni voinnista ja napsi sitten kolmiulotteiset kuvat OCT-laitteella. Näöntarkastus ja OCT-tutkimus veivät yhteensä vain noin 40 minuuttia, vaikka olin varannut aikaa tunnin.


Kuvaus sujui helposti ja ihan niin kuin pitikin. Istuin vain tuoliin, laitoin leuan leukatuelle ja kohdistin katsetta laitteen antamien ohjeiden mukaan. OCT-tutkimuksessa silmiin ei koskettu vaan piti vain olla räpäyttämättä pienen hetken ajan.


Mitä silmien rakennekuvauksessa selvisi?

Silmän OCT-kuvaus oli maanantaina. Sunnuntaina sain tiedon tekstiviestillä puhelimeeni, että lääkäri oli tutkinut kuvat ja lausunto postitettaisiin minulle. Se tuli perille jo seuraavalla viikolla. 


Oikeassa silmässäni näkyi kuvissa pientä hermosäikeen ohenemaa, vaikka tarkan näön alueella kaikki oli onneksi normaalia. Lääkäri arveli, että poikkeama saattoi johtua myös kuvauskulmasta tai laserilla korjatusta likitaitteisuudestani. Sukurasitteeni takia minua kehotettiin kuitenkin varaamaan uusintakuvaus yhdeksän kuukauden päähän.


Olen iloinen, että kävin silmän rakennekuvauksessa ja että silmieni terveyttä seurataan, vaikka ihan kaiken varalta. Perheessämme on kolme kilpaurheilevaa lasta ja vuoden vanhan tiibetinterrieri, joten elämäni on todella aktiivista. Siksi haluan huolehtia näöstäni mahdollisimman hyvin.  


Lue lisää silmien rakennekuvauksesta >

Varaa aika silmien rakennekuvaukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmien rakennekuvaus OCT
Silmien rakennekuvauksessa tutkitaan silmien rakenne OCT-valokerroskuvauslaitteella. OCT-tutkimuksella saadaan tarkkaa tietoa silmien terveydentilasta – jopa ennen minkäänlaisten oireiden alkamista.
Silmäoireet
Silmäoireet
Voit aina kääntyä SIlmäaseman lääkärin puoleen, kun jokin silmäoire huolestuttaa sinua. Toisia silmäoireita voit tarkkailla rauhassa tai lääkitä itse, kun taas toiset vaativat nopeaa lääkärin hoitoa.
Näköhäiriöt
Näköhäiriöt
Näköhäiriöt ovat usein vaarattomia, mutta ne voivat myös johtua silmäsairaudesta tai jostakin muusta sairaudesta. Asia on aina hyvä tarkista silmälääkärin oireet.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit