Palvelut
Silmän tutkimuspalvelut
Silmän tutkimuspalvelut
Silmän tutkimuspalvelut
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA

Silmätutkimukset Silmäasemalla

Silmätutkimuksia silmälääkärin lähetteellä tehdään kaikissa Silmäaseman silmäsairaaloissa sekä osassa myymälöitämme. Pääset varaamaan tarvitsemasi silmän tutkimuspalvelut puhelimitse numerosta 010 190 200, kun olet ensin saanut lähetteen silmälääkäriltäsi.


Mitä silmätutkimuksissa tapahtuu

Silmäsairaaloissamme on käytössä alan uusimmat laitteet ja teknologia, joiden avulla tutkimme silmiesi terveyden täsmällisesti, nopeasti ja kivuttomasti. Silmän tutkimukset vievät aikaa sekunneista tai minuuteista noin puoleen tuntiin. Kaikki silmätutkimukset ovat kivuttomia, ja pääset lähtemään kotiin heti tutkimusten jälkeen.

Osassa silmätutkimuksia käytetään mustuaista laajentavia tippoja, sillä mustuaisten laajentaminen auttaa silmälääkäriä näkemään paremmin silmän sisälle. Silmähoitaja tiputtaa silmiisi tipat, ja saat odotella niiden vaikutusta rauhallisessa tilassa noin 15 minuuttia. 

Silmätutkimusten tulokset saat kirjeitse, puhelimitse tai tutkimuslähetteen kirjoittaneelta lääkäriltäsi. Jos tulokset vaativat jatkotoimenpiteitä tai viittaavat silmäsairauteen, silmälääkäri sopii kanssasi seuraavat askeleet ja suunnittelee sinulle yksilöllisen hoidon. Silmäasemalla tehtyjen silmätutkimusten tulokset siirtyvät myös Omakantaan.


Miten valmistaudun silmätutkimuksiin?

Tutkimuspäivänä tulee välttää piilolinssien käyttöä. Voit myös tarkistaa etukäteen omalta silmälääkäriltäsi, vaativatko tarvitsemasi silmätutkimukset mustuaisen laajentamista. Mustuaista laajentavat tipat sumentavat näön muutamaksi tunniksi ja tekevät silmistä tavallista valoherkemmät. Tällöin silmätutkimuksiin kannattaa tulla julkisilla kulkuvälineillä tai saattajan kanssa, sillä autolla ajoa ei suositella pariin tuntiin tippojen laittamisesta. 

Silmätutkimukset ja tutkimusten hinnat

Silmäasemalla tehdään kaikkia tärkeimpiä silmätutkimuksia näkökenttätutkimuksista ja silmänpaineen mittauksista silmän OCT-rakennekuvauksiin ja hermosäiekuvauksiin. Silmän tutkimuspalvelujen hinnat ovat tutkimus- ja lääkärikohtaisia. Tarvitsemiesi tutkimusten tarkat hintatiedot saat omalta silmälääkäriltäsi. Katso myös toimipaikkakohtainen hinnastomme.

Tutustu silmätutkimuksiin ja niiden hintoihin
Tutustu silmätutkimuksiin ja niiden hintoihin
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA