Palvelut
Glaukooman hoito
Glaukooman hoito
Glaukooman hoito
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA

Glaukooman hoito Silmäasemalla

Silmäasemalta saat kaikki glaukooman toteamiseen ja seurantaan tarvittavat tutkimukset sekä yksilöllisen hoidon. Tavoitteemme on saada jokainen glaukoomapotilas nopeasti hoitoon, sillä varhainen diagnoosi on paras tapa hidastaa tai jopa pysäyttää taudin eteneminen. 

Epäiletkö glaukoomaa? Varaa aika silmälääkärille.


Miten glaukoomaa hoidetaan?​

Glaukoomaa hoidetaan laskemalla silmänpainetta, sillä liian korkea silmänpaine vaurioittaa näköhermoa. Sopiva silmänpaine on jokaisella yksilöllinen. Glaukooman hoitovaihtoehtoja ovat silmänpainetta laskevat silmätipat, laserhoito ja tarvittaessa glaukoomaleikkaus.


Pysäytetään glaukooma: varaa aika silmälääkärille

Glaukooman riskiryhmään kuuluville suosittelemme kontrollikäyntejä 1–2 vuoden välein. Yli 45-vuotiaana silmälääkärillä kannattaa käydä ainakin viiden vuoden välein, yli 60-vuotiaana kolmen vuoden välein ja yli 70-vuotiaana joka toinen vuosi, vaikkei sinulla olisi mitään oireita. 

Silmänpaineesi voit mittauttaa ilman ajanvarausta missä tahansa Silmäaseman myymälässä. Meiltä saat kaikki näöntarkastus- ja silmälääkäripalvelut sekä glaukooman hoitopalvelut jonottamatta, kaikkialla Suomessa.

Glaukooman hoitopolku
Glaukooman hoitopolku
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Glaukooma – silmäsairaus, joka tunnettiin ennen nimellä silmänpainetauti
Glaukooma on näköhermoa vaurioittava sairaus. Hoitamattomana glaukooma aiheuttaa puutoksia näkökentässä ja näöntarkkuuden heikentymistä.
Stop glaukoomalle!
Stop glaukoomalle!
Silmälääkäri Ilkka Puusaari on hoitanut glaukoomapotilaita jo vuodesta 2002. Yli viisitoistavuotisen uran aikana sekä glaukooman toteaminen että hoidot ovat kehittyneet, mutta tärkein tekijä sen pysäyttämisessä on pysynyt samana.
Silmänpaineen mittaaminen on nopea toimenpide
Silmänpaineen mittaaminen on nopea toimenpide
Silmänpaineen mittaaminen kuuluu yleisimpiin silmätutkimuksiin. Se on kivuton toimenpide, joka kestää vain muutamia sekunteja.
Näkökenttätutkimus antaa laajalti tietoja näkökentän muutoksista
Näkökenttätutkimus antaa laajalti tietoja näkökentän muutoksista
Näkökenttätutkimuksessa kartoitetaan näkökentän muutoksia, laajuutta ja tarkkuutta. Tutkimuksessa voidaan löytää esimerkiksi glaukooma eli silmänpainetauti ennen kuin se ehtii vaikuttaa näkökykyyn.
Näytä kaikki artikkelit