Palvelut
Silmänpaineenmittaus
Silmänpaineenmittaus
Silmänpaineenmittaus
Tule silmänpaineen mittaukseen ilman ajavarausta
KATSO LÄHIN TOIMIPAIKKA

Silmänpaineenmittaus 

Silmänpaineen mittaus on nopea tutkimus. Tutkimustuloset merkitään potilastietojärjestelmäämme ja lisäksi saat tulokset mukaasi myös omalle silmänpainemittauskortillesi mahdollista myöhempää seurantaa varten. Silmänpaine voidaan mitata, jos haluat tarkistuttaa silmänpaineesi tai tarvitset silmänpaineen mittauksen kontrollikäynnin. Tutkimus ei satu ja kestää vain pienen hetken. Mikäli silmänpaineesi on koholla, sinut ohjataan matalalla kynnyksellä eteenpäin silmälääkärin tutkimukseen.


Silmänpaineenmittauksen hinta

  • Silmänpaineenmittaus (iCare) 10 € 
  • Silmänpaineenmittaus (tonometri) 19 € 
  • Silmänpaineen vuorokausikäyrä (sis. 3 mittausta) 49 € 


Miksi silmänpaine mitataan?

Silmänpaineen mittaaminen on tärkeä osa silmäterveyden hoitoa. Joskus kohonnut silmänpaine voi viitata sairauksiin, esimerkiksi glaukoomaan, joka voi hoitamattomana uhata näkökykyä.  

Kohonnut silmänpaine ei aiheuta oireita kuin vasta äkillisissä silmänpainekohtauksissa, joissa paine kasvaa nopeasti vaarallisen suureksi. Mittaamalla tunnistetaan mahdollisesti koholla oleva paine hyvissä ajoin ja voidaan hoitaa sitä tehokkaasti ennen kuin se uhkaa näkökykyä. Kohonnut silmänpainen ei yksinään viittaa vielä sairauksiin, vaan se on osa laajempia tutkimuksia. Mikäli silmänpaineesi on koholla, sinut ohjataan matalalla kynnyksellä silmälääkärille tarkempiin tutkimuksiin.


Miten silmänpaine mitataan? 

Silmänpaine mitataan tutkimalla sarveiskalvon kimmoisuus. Mittaus voidaan tehdä kahdella eri tavalla: aplanaatiotonometrillä tai iCare-kimmokemittarilla. Aplanaatiomittauksessa silmä puudutetaan tipoilla, ja mikroskooppiin kiinnitettävä tutkimuskärki laitetaan hetkeksi silmän pinnalle. iCare-laitteella tehtävässä kimmokemittauksessa steriili anturi hipaisee vain ohimenevästi silmää, jolloin puudutusta ei tarvita.  

Toisinaan on tarve selvittää silmänpaineen vuorokausivaihtelua. Silmänpaineen vuorokausikäyrässä silmänpainen mitataan kolmeen kertaan päivän aikana muutaman tunnin välein: aamulla, päivällä ja illansuussa. Mittaus tapahtuu samalla tavalla kuin yksittäinen mittaus.  

Silmänpaineen mittaaminen ei satu tai tunnu epämukavalta kummallakaan menetelmällä. Se voi korkeintaan hieman kutittaa. Mittaus kestää vain hetken.  


Miten pääsen silmänpaineen mittaukseen? 

Silmänpaineita mitataan kaikissa Silmäaseman myymälöissä ympäri Suomen. Poikkea lähimmälle Silmäasemalla ilman ajanvarausta kun sinulle sopii, tai kysy lisää asiantuntijoiltamme: p. 010190200 (mpm/pvm). 

Tule silmänpaineen mittaukseen ilman ajavarausta
KATSO LÄHIN TOIMIPAIKKA