Aurinkolasit
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla omaan tyyliisi
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla omaan tyyliisi
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla omaan tyyliisi
Varaa aika optikon näöntarkastukseen
VARAA AIKA

Sovita aurinkolasit vahvuuksilla omaan tyyliisi

Aurinkolasit omilla voimakkuuksilla ovat näyttävä asuste, joilla silmien suojaaminen UV-säteiltä onnistuu helposti ja tyylikkäästi. Erilaisten linssien vertailun lisäksi kannattaa tarkistaa omien aurinkolasien riittävä UV-suoja. Lue lisää alta.

Päivitä aurinkolasit silmälasireseptin mukaan

Piilolinssien ja aurinkolasien yhdistelmä on toimiva, mutta piilolinssien käyttö voi tuntua epämiellyttävältä esimerkiksi kevään katu- ja siitepölykautena. Aurinkolasit vahvuuksilla ovat kätevä ratkaisu kaikille silmälasien käyttäjille. Omille voimakkuuksille räätälöidyillä aurinkolasilinsseillä näkee terävästi, sillä niissä on laadukkaampi optiikka kuin aurinkolaseissa ilman vahvuuksia.

Aurinkolaseja saa niin yksi- kuin monitehoina, yleensä voimakkuudesta riippumatta. Vaihtelu silmälasien ja aurinkolasien välillä on mukavinta, kun voimakkuudet ovat samat tai hyvin lähellä toisiaan. Aurinkolasit vahvuuksilla kannattaa päivittää aina uuden silmälasireseptin myötä.

 

Kehykset ovat makuasia

Aurinkolasilinssit voimakkuuksilla sopivat lähes kaikkiin kehyksiin. Jopa kaarevista sporttimalleista löytyy valinnanvaraa. Monet aurinkolasit ovat kuitenkin silmälaseja kookkaampia ja kaarevampia, mikä voi rajoittaa kehysvalikoimaa taittovirheestä riippuen. Esimerkiksi suuret voimakkuudet vaativat pienemmät, etupinnaltaan suoremmat kehykset. Joidenkin kehysten poikkeavat kiinnitysratkaisut tai kehysmateriaali saattavat estää linssityksen. Tutustu verkkokaupassa aurinkolaseihin, jotka on mahdollista saada omilla vahvuuksilla.

Kehykset voi valita enimmäkseen oman maun mukaan ja myös silmälasimallistosta, erityisesti jos aurinkolasilinsseissä on suuret miinusvoimakkuudet. Silmälasikehyksistä kannattaa suosia suuria kehyksiä, sillä tummat linssit saavat kehykset näyttämään pienemmiltä. Isot kehykset antavat lisäksi paremman suojan UV-säteilyä vastaan.

 

Linssien pinnoitteet ja väri palvelevat käyttöä

Aurinkolasien pinnoitteita ja linssien väriä valitessa on hyvä pohtia lasien käyttötarkoitusta: pidätkö niitä kaupungilla, ajaessa vai harrastuksissa. Esimerkiksi moottoripyöräilykypärä kannattaa napata mukaan aurinkolasiostoksille istuvuuden varmistamiseksi. Käyttötarkoituksesta riippuen linsseihin kannattaa harkita seuraavia pinnoitteita, jotka lisäävät aurinkolasien käyttöikää ja -mukavuutta:


  • kovapinnoite
  • heijastamaton pinnoite
  • likaa ja vettä hylkivä pinnoite
  • linssin takapinnan korotettu UV-suoja, joka suojaa silmiä linssin takapinnasta heijastuvalta UV-säteilyltä
  • muodikas peilipinnoite.

 

Polarisoivat linssit ovat oiva valinta kirkkaisiin olosuhteisiin, joissa valo heijastuu vaakasuorilta pinnoilta, kuten vedestä tai hangesta. Peililinssit taas sopivat vahvasti häikäiseviin olosuhteisiin. Vesille, hangille ja maastossa paljon liikkuville suositellaan vihreäharmaita linssejä, jotka auttavat erottamaan varjon ja valon vaihtelut ja pitävät värit neutraaleina.

Ruskea väri on autoilijoille miellyttävin, sillä se parantaa kontrastia ja terävyyttä ja istuu sekä pilvisiin että sateisiin päiviin. Harmaat vähentävät silmään tulevan valon määrää ja suojaavat tehokkaimmin häikäisyltä, joten niistä on hyötyä erittäin kirkkaissa olosuhteissa. Sään mukaan tummuvat ja vaalenevat aurinkolasit vahvuuksilla ovat näppärät Suomen vaihtelevassa säässä.

Varaa aika optikon näöntarkastukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Polarisoivat aurinkolasit estävät heijastukset
Polarisoivat aurinkolasit estävät heijastukset
Polarisoivat aurinkolasit on aurinkolasiostoksilla tuttu käsite, mutta harva tietää, mitä se tarkoittaa. Lue lisää polarisoivista aurinkolaseista ja selvitä, milloin niiden ominaisuuksista on todellista hyötyä.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit