Tietoa silmistä
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien ostajan opas
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Aurinkolasien ostajan opas

Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit. Silmäaseman verkkokaupassa on laaja valikoima upeita malleja. Myös liikkeidemme asiantunteva henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa mielellään. Lue tästä oppaasta tärpit aurinkolasiostoksille.

Vihertävät linssit

Vihertävät linssit

Vihertävät linssit näyttävät värit aidoimmillaan ja auttavat erottamaan valon ja varjon vaihtelut. Vihertävät linssit ovat omiaan esimerkiksi keväthangilla lasketteluun.

Ruskeat linssit

Ruskeat linssit

Ruskeat linssit muuttavat värisävyjä hieman, mutta suojaavat tehokkaasti häikäisyltä ja parantavat kontrastia. Ruskeat linssit sopivat muun muassa yleiskäyttöön, autoiluun ja golfiin.

Harmaat linssit

Harmaat linssit

Harmaat linssit pitävät värimaailman neutraalina ja vähentävät valon voimakkuutta tehokkaasti. Harmaat linssit ovat luotettava valinta yleiskäyttöön aurinkoisilla keleillä.

Peilipintaiset linssit

Peilipintaiset linssit

Peilipinnoitus on tyylikäs ja käytännöllinen lisä aurinkolaseihin. Se poistaa häikäisyä tehokkaasti todella kirkkaissa olosuhteissa, kuten valoa heijastavilla laskettelurinteillä tai aurinkoisena rantapäivänä. Peilipintaisia linssejä on useissa eri väreissä.

Liukuvärjätyt linssit

Liukuvärjätyt linssit

Liukuvärjätty linssi on näyttävä ja muodikas. Linssi vaalenee ylhäältä alaspäin. Liukuvärjättyjä linssejä on saatavilla useissa eri väreissä.

Polarisoiva linssi

Polarisoivat linssit

Polarisointi suojaa vaakasuorilta pinnoilta, kuten vedestä tai märältä tien pinnalta heijastuvilta säteiltä. Lisäksi polarisointi terävöittää pinnanmuotoja ja ympäristöä. Polarisoivat aurinkolasit ovat erityisen hyödylliset vesillä, kalastuksessa ja ajaessa.

Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasimuoti 2023
Tänä keväänä aurinkolasimuodissa korostuvat menneiltä vuosikymmeniltä päivitetyt mallit sekä poikkeuksellinen värien kirjo. Paluun tekevät niin ysärin matalan ja soikeat aurinkolasit kuin maskimaiset ja spottityyliset lasit 2000-luvun alkupuolelta.
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Aurinkolasit omilla voimakkuuksilla ovat näyttävä asuste, joilla silmien suojaaminen UV-säteiltä onnistuu helposti ja tyylikkäästi. Erilaisten linssien vertailun lisäksi kannattaa tarkistaa omien aurinkolasien riittävä UV-suoja.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Aurinkolasit veneilyyn
Aurinkolasit veneilyyn
Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.
Katso kaikki artikkelit
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA