Aurinkolasioppaat
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Aurinkolasit urheiluun

Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.


Sopivat aurinkolasit urheiluun: näin valitset urheilulasit oikein

Aktiiviurheilijalle ei riitä, että aurinkolasit näyttävät huipputyylikkäiltä, sillä treenatessa jos milloin on tärkeää nähdä hyvin. Urheilulasien tulee istua erinomaisesti sekä suojata silmiä UV-säteiltä, heijastuksilta, pölyltä ja viimalta. Jotta treeniin voisi keskittyä täysillä, silmälasien käyttäjän on lisäksi hyvä valita aurinkolasit omilla voimakkuuksilla. Se ei onneksi ole ongelma, sillä urheiluun sopivia aurinkolaseja voimakkuuksilla saa nykyisin lähes kaikkiin kehysmalleihin.

Myös eri urheilulajit asettavat omat vaatimuksensa. Esimerkiksi linssien väri kannattaa valita tarkkaan, sillä tietyt värit parantavat kontrastiherkkyyttä. Laadukkaissa laseissa on korkea optiikan taso, riittävä UV-suoja niin ylhäältä kuin sivuilta sekä polarisointi, joka estää vaakasuorilta pinnoilta kuten tiestä tai lumesta heijastuvaa häikäisyä. Lue, mitä kannattaa ottaa huomioon aurinkolasien valinnassa oman lempiharrastuksesi kohdalla.


oikein valitut aurinkolasitHyvin valittu aurinkolasi auttaa parantamaan tuloksia


Kontrastiherkkyyttä golfkentälle

Golfissa on tärkeää pystyä arvioimaan radan muotoja, kaltevuutta ja erilaisia esteitä. Ruskeat aurinkolasilinssit auttavat erottamaan kontrasteja ja toimivat siksi täydellisesti golfkentällä. Linssien alareunan kehys saattaa häiritä lyönnin suuntaamista, joten puolikehyksetön malli on oivallinen valinta. Linssien polarisointi poistaa heijastuksia ja auttaa näkemään ympäristön terävämmin. Näin pallon seuraaminen varsinkin pitkien avauslyöntien aikana helpottuu huomattavasti.

 

Kalastaja kaipaa polarisointia

Kalastajille löytyy monenvärisiä aurinkolasilinssejä: harmaat ja vihreät sopivat kirkkaisiin ja aurinkoisiin päiviin, tummanruskeat ruohikkoisiin vesiin ja kellanruskeat aamuihin ja iltoihin sekä mataliin ja hiekkapohjaisiin vesiin. Linssien polarisointi on kalastajan aurinkolasien tärkeimpiä ominaisuuksia, sillä se vähentää heijastusta vedestä ja auttaa näkemään saaliin paremmin. Peilipinnoitus suojaa silmiä vedenpinnasta heijastuvilta auringonsäteiltä ja kaareva muotoilu tuulelta ja sivuheijasteilta. Likaa ja vettä hylkivät pinnoitteet helpottavat aurinkolasien puhtaanapitoa keskellä järvenselkää. Lisäksi kannattaa hankkia kelluva malli tai pään ympäri ulottuva urheilunauha, jotta lasit eivät katoa nostaessasi verkkoja veneeseen.

 

Veneilijän värivaihtoehdot

Kippareille ja matruuseille suositellaan harmaita tai ruskeita linssejä kirkkaisiin päiviin ja ruskeita pilviseen säähän. Polarisoinnin ansiosta erotat pinnan alla lymyävät karikot paremmin. Peilipinnoitus suojaa silmiä vedenpinnasta heijastuvilta auringonsäteiltä ja kaareva muotoilu tuulelta ja sivuheijasteilta. Linssien huurteenestoaineet ja likaa hylkivät pinnoitteet tulevat tarpeeseen niin tyrskyissä kuin tyvenissä.


Suojaavat aurinkolasit pyöräilyyn

Pyöräilijän aurinkolasien valinnassa painaa erityisesti, poljetko tavallisesti maastossa vai asfaltilla. Maastossa ruskeat linssit auttavat hahmottamaan polkujen juurakkoja ja kiviä. Polarisoidut vihreä-harmaat linssit taas sopivat maantiepyöräilyyn, kun tienpinnan muutokset on huomattava nopeasti. Mallissa tärkeintä on peittävyys. Aurinkolasien tulee suojata UV-säteiden lisäksi viimalta, hyönteisiltä ja märällä kelillä roiskuvalta kuralta. Kuminauharemmin avulla lasit pysyvät päässä kovassakin vauhdissa.

 

Peilipinta toimii hiihtoladulla

Vihreä-harmaat linssit ovat lyömätön valinta hiihtoon keväthangilla. Värit toistuvat aidoimmillaan vihreä-harmaiden linssien läpi, joten sinun on helpompi nähdä muut sauvojat, reittien merkinnät ja korkeuserot. Peilipinnoitetut aurinkolasit ovat omiaan kirkkaassa säässä, ja huurtumisenesto on aina hyödyllinen ominaisuus ladulla lykkiessä. Kaareva malli suojaa viimalta, ja urheilunauha pitää lasit tukevasti päässä.

 

Nappivalinta asiantuntijan avulla

Silmäaseman verkkokaupasta ja myymälöistä löydät mieleisesi aurinkolasit omilla voimakkuuksillasi kaikkiin lajeihin. Meiltä saat uusimmat mallit suosituimmilta sporttimerkeiltä, kuten OakleyBollé ja Cébé. Kerro toiveesi, harrastuksesi ja näkemisen tarpeesi asiantuntijoillemme, niin autamme sinua mielellämme. Jos valinnanvaikeus yllättää, suosittelemme hankkimaan useammat lasit kerralla!


Katso kaikki urheiluun sopivat aurinkolasit

Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Näin valitset hyvät aurinkolasit juoksuun
Näin valitset hyvät aurinkolasit juoksuun
Hyvät juoksulasit tekevät lenkkeilystä mukavampaa vauhdista ja tavoitteista riippumatta. Auringon UV-säteiden lisäksi ne suojaavat silmiä pölyltä, roskilta, tuulelta ja hyönteisiltä. Listasimme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun haussa ovat täydelliset aurinkolasit juoksuun.
UV-säteilyltä suojautuminen
UV-säteilyltä suojautuminen
Tiesitkö, että jo vartti ulkona ilman aurinkolaseja lisää harmaakaihin ja silmänpohjan rappeuman riskiä? Ei hätää, sillä UV-säteilyltä suojautuminen käy helposti aurinkolaseilla. Lue tästä, miten auringon säteily vaikuttaa silmiisi ja mitä kannattaa ottaa huomioon aurinkolaseja valitessa.
Ajolasit moottoripyöräilyyn
Ajolasit moottoripyöräilyyn
Kevään tullen teille suuntaa vuosittain reilut 150 000 motoristia, joiden harrastuksessa olennaista on tarkka näkeminen. Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio ja moottoripyöräilyä harrastava Rauno Tenhunen jakavat vinkkinsä, miten valita sopivat ajolasit.
Katso kaikki artikkelit