Aurinkolasioppaat
Aurinkolasit pyöräilyyn
Aurinkolasit pyöräilyyn
Aurinkolasit pyöräilyyn
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Näin valitset aurinkolasit pyöräilyyn

Ekologisen työmatkapyöräilyn suosio on kasvanut, ja jo noin 20 % työmatkoista taittuu polkien. Onneksi markkinoille tulee jatkuvasti yhä tehokkaampia aurinkolaseja, joiden ominaisuudet linsseistä muotoiluun parantavat ajokokemusta niin kaupunkifillaristille kuin pitkän matkan polkijalle.

Esteetön näkeminen pyöräillessä lisää ajomukavuutta ja vaikuttaa olennaisesti turvallisuuteen. Siksi aktiivipyöräilijän on tärkeää varata oikeanlaiset aurinkolasit pyöräilyyn.

Aurinkolaseilla näkyvyyttä, suojaa ja turvaa

“Pyöräilyssä aurinkolasien tärkeimmät ominaisuudet ovat esteetön näkyvyys, silmien suojaaminen, kestävyys, mukavuus ja tietenkin oma tyyli,” kertoo Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio. Auringon porottaessa häikäisy voi estää pyöräilijää näkemästä kunnolla eteensä, tuuli taas saattaa vetistää silmiä ja sade haitata näkyvyyttä. Erityisesti kesäaikaan ilmassa pörrää myös ötököitä, ja tien pinnasta nouseva pöly ärsyttää silmiä. Riittävän peittävät aurinkolasit suojaavat silmiä joka suunnasta, myös UV-säteilyltä. Jos käytät arjessa silmälaseja, valitse pyöräilyyn aurinkolasit vahvuuksilla.

 

Linssillä on väliä, kun valitset aurinkolasit pyöräilyyn

Maanteillä tai kaupungin keskustassa ajaessa on tärkeintä nähdä esteettömästi joka suuntaan. Maastossa taas korkeuserojen ja ympäristön muodot on erotettava tarkasti. Ruskea linssi parantaa värien ja kontrastien näkemistä, harmaa ja vihreä sopivat erityisen aurinkoiselle säälle. Polarisoidut linssit vähentävät heijastusta esimerkiksi tienpinnasta tai lätäköistä. Linssin vettä hylkivä pinnoite poistaa vesi- ja hikipisarat aurinkolasien pinnalta kovalla sateella tai kurakelillä.

“Kannattaa miettiä, tarvitsetko esimerkiksi kahdet erilaiset lasit monipuoliseen ajoon,” Airio sanoo. “Aurinkolasimallit, joihin saa erivärisiä linssejä tilanteen mukaan, ovat erinomainen vaihtoehto, jos pyöräilyreitit ja -ajankohdat vaihtelevat ja kilometrejä kertyy runsaasti. Saatavilla on myös tummuvia, valon määrään reagoivia fotokromaattisia linssejä.”

 

Istuvuus ja kestävyys valttia vauhdissa

Kestävyyteen ja istuvuuteen kannattaa kiinnittää erityishuomiota, kun ostat aurinkolasit urheiluun. Lasit eivät saa pudota päästä kovassa vauhdissa tai epätasaisessa maastossa. Pyöräilijän aurinkolasien on pysyttävä paikallaan pään liikkuessa, ettei niitä tarvitse korjailla ajon aikana, ja istuttava tukevasti myös kypärän kanssa. Aurinkolasit pyöräilyyn on tehty iskunkestävästä materiaalista, ja niissä on usein suorat sangat, jotka istuvat napakasti ohimoille. “Ruskea tai fotokromaattinen linssi palvelee parhaiten ahkerasti ajavaa pyöräilijää, joka kaipaa hyviä peruslaseja. Molempia saa vahvuuksilla ja ilman,” Airio summaa. “Ammattilaiset auttavat liikkeissämme valitsemaan juuri oikeat lasit.”


Katso havainnollistava video oikeanlaisten linssien vaikutuksesta pyöräilymukavuuteen:

Bollé-pyöräilylasien linssit nostavat näkemisen pyöräillessä aivan uudelle tasolle.

Tutustu aurinkolasivalikoimaamme
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Ammattiurheilijat kuten Leijona-kiekkoilija Mikko Lehtonen tietävät, miten haastavaa liikunta voi olla silmälasien ja piilolinssien käyttäjälle.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit