Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun

Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Ammattiurheilijat kuten Leijona-kiekkoilija Mikko Lehtonen tietävät, miten haastavaa liikunta voi olla silmälasien ja piilolinssien käyttäjälle. Myös vapaa-ajan liikkujan nautinto kärsii, kun silmälasit ovat tiellä tai piilolinssit ärsyttävät silmiä. Pahimmassa tapauksessa ne tippuvat kesken endorfiinihuuman. Lue lista laserleikkauksen hyödyistä aktiiviliikkujalle. 

Saat keskittyä liikuntaan

Liikunta saa unohtamaan arjen stressin, mutta helpommin ilman silmälaseja tai piilolinssejä. Silmälasit saattavat pudota ja mennä rikki liikunnan vauhdissa tai olla jopa vaaraksi, jos satut kaatumaan lasit päässä. Siksi esimerkiksi kontaktilajit vaativat piilolinssien käyttöä. Piilolinssit ovat kätevät liikkuessa, mutta silmät ärsyyntyvät herkästi, jos joudut turvautumaan piilolinsseihin liian usein. Lenkkeillessä tai jalkapallokentällä piilolinssien käyttöä hankaloittaa hiekkapöly, joka voi jäädä hankaamaan silmän ja linssin väliin.

Laserleikkauksen jälkeen sinun ei tarvitse huolehtia, että vesi huuhtelisi piilolinssit silmistä uimahallissa, vaikka uimalasit unohtuisivat kotiin. Pakollinen muistettava vähenee, ja saat nauttia vapaasti liikunnasta.

Liikunnan harrastaminen sujuu helpommin

Liikuntaharrastuksiin varustautuminen vaatii aina suunnittelua, varsinkin jos mukaan on pakattava piilolinssit nesteineen. Silmälasien vaihtaminen piilolinsseihin vie lisää minuutteja päivän kiireisestä aikataulusta. Triathlonin kaltaisessa monivaiheisessa urakassa lasien ja piilolinssien yhdistäminen on erityisen mutkikasta. Laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin helpompaa ja mukavampaa. Kynnys lähteä liikkeelle madaltuu, liikut enemmän ja voit paremmin.

Suorituksesi paranee

Silmälasit eivät sovi kori- tai pesäpallon kaltaisiin lajeihin, joissa sinun pitää pystyä liikkumaan vauhdikkaasti, näkemään kauas ja reagoimaan nopeasti. Piilolinssit taas liikkuvat silmässä, jolloin näkökenttä ei välttämättä ole tasaisen selkeä. Pallon pussittaminen puolikentästä onnistuu vain, jos syvyysnäkö on kunnossa. Golfatessa taas tarvitaan kontrastiherkkyyttä radan muotojen arvioimiseen. Ei siis ole ihme, että Tiger Woodsin ja LeBron Jamesin kaltaiset huippu-urheilijat ovat käyneet laserleikkauksessa. Laserleikkauksessa silmän sarveiskalvo korjataan näön kannalta ihanteelliseksi. Sen jälkeen näet todennäköisesti terävämmin kuin koskaan silmälaseilla tai piilolinsseillä.

Talvilajit luistavat paremmin

Hiihto auringonpaistetta heijastavilla keväthangilla ja retkiluistelu peilikirkkaalla jäällä ovat liikunnan riemua parhaimmillaan. Molemmat lajit vaativat aurinkolaseja suojaamaan silmiä UV-säteiltä ja lumisokeudelta. Jokainen silmälasien käyttäjä tietää, miten turhauttavaa on vaihdella aurinkolasien ja silmälasien välillä puolipilvisellä säällä. Ilman aurinkolaseja vahvuuksilla et välttämättä näe laskettelurinteen korkeuseroja tai jäisiä kohtia. Lasit myös huurtuvat ulkolajeissa helposti, ja laskettelu- ja silmälasien yhdistelmä on erittäin epäkäytännöllinen. Myös jääkiekkokypärän ja silmälasien sovittaminen päähän on hankalaa. Laserleikkaus mahdollistaa talviurheiluun uppoutumisen aivan uudella tavalla.

Nopeasti takaisin treenikuntoon

Silmäaseman maksuttomassa leikkauskartoituksessa löytyy jokaiselle aktiiviliikkujalle sopiva laserleikkausmenetelmä. Kontaktilajien harrastajille suositellaan SMILE- tai PRK-leikkausta, jotka ovat sarveiskalvolle hellävaraisempia. Itse toimenpide on ohi minuuteissa ja toipuminen on nopeaa, joten tärkeää urheiluharrastusta ei tarvitse laittaa pitkälle tauolle. Jo viikon päästä saat palata kohtalaista rasitusta vaativien lajien pariin. Intensiivisempää urheilua, kontaktilajeja ja useimpia pallopelejä voit jatkaa kuukauden kuluttua laserleikkauksesta. Pienen tauon jälkeen liikunnan ilo näyttäytyy entistäkin kirkkaampana.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
5 hyvää syytä käydä laserleikkauksessa
Pärjään ihan hyvin piilolinssien kanssa, näytän oudolta ilman laseja, ajatuskin laserleikkauksesta kauhistuttaa – on helppo keksiä syitä lykätä laserleikkausta. Lue tästä viisi hyvää syytä mennä laserleikkaukseen. 
Asiakkaamme suosittelevat Silmäasemaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Akrobaatti Jere pääsi eroon silmälaseista
Akrobaatti Jere pääsi eroon silmälaseista
36-vuotias Jere sai ensimmäiset silmälasit jo ala-asteikäisenä ja siitä lähtien ne ovat olleet osa hänen arkeaan. Ajan kuluessa Jeren näkö huononi ja arki oli hankalaa, kun esimerkiksi autoa ei voinut ajaa ilman silmälaseja.
Selätä leikkauspelko!
Silmäleikkauspelko
Pelko on edelleen yleisin este laserleikkaukselle. Leikkauspelko johtuu usein epätietoisuudesta, joten kokosimme alle vastaukset useimpiin laserleikkauksessa huolestuttaviin kysymyksiin.
Katso kaikki artikkelit