Lumisokeus voi yllättää talvella, näin suojaat silmäsi

Lumisokeus voi yllättää talvella: näin suojaat silmäsi 

Lumisokeus on auringon ultraviolettisäteilyn aiheuttama silmävamma, jossa voimakas UV-säteily on vahingoittanut silmän sarveiskalvoa ja aiheuttaa tulehduksen. Oireet vaihtelevat säteilyn määrästä ja altistuksen kestosta riippuen. Pahimmillaan lumisokeus aiheuttaa voimakasta kipua silmissä, joka kuitenkin paranee kotihoidossa. 

Varaa aika

OPTIKON NÄÖNTUTKIMUKSEEN

TAI SOITA

010 190 200

Ma–pe 8–21, la 9–18 (mpm/pvm)

Urheilu- ja laskettelulasit vahvuuksilla pelastavat talviurheilijan päivän

Urheilu- ja laskettelulasit vahvuuksilla pelastavat talviurheilijan päivän


Täydellisesti hiihtoladulla luistava suksi, vauhdin huuma laskettelurinteessä ja retkiluistelun vapaus luonnonjäällä kaipaavat kaverikseen lasit, jotka takaavat tarkan näön ja suojaavat silmiä viimalta ja kuivumiselta. Näiden vinkkien avulla näet terävästi ja saat enemmän irti talviurheilusta.

Lue lisää
Kuivasilmäisyys talvella

Vaivaako kuivasilmäisyys talvella? Nämä vinkit auttavat


Kärsitkö talvella kuivasilmäisyydestä? Et ole yksin. Kuivasilmäisyys vaivaa monia suomalaisia, ja talvipakkasilla oireet saattavat pahentua. Kylmä sää tekee ilmasta kuivempaa, jolloin silmät joutuvat koville. Pureva tuuli ja tuisku sekä talvisaikaan lämmityksen vuoksi kuivempi huoneilma voivat myös pahentaa tilannetta.


Lue lisää
This is alt text for image. Image size 493 x 310 px

Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun


Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Ammattiurheilijat kuten Leijona-kiekkoilija Mikko Lehtonen tietävät, miten haastavaa liikunta voi olla silmälasien ja piilolinssien käyttäjälle.

Lue lisää