Palvelut
Työnäkemisen palvelut
Työnäkemisen palvelut
Työnäkemisen palvelut

Työnäkemisen palvelut 

Silmäasema tarjoaa ainutlaatuisen ja kattavan palvelukokonaisuuden yritysten näönhuoltotarpeisiin. Silmäasemalta saatte kaikki näkemisen palvelut, joita yrityksenne tarvitsee työntekijöiden hyvään näönhuoltoon. Myymälöidemme työnäköoptikoilla on työterveyshuoltolain edellyttämä koulutus toimia työnäön asiantuntijoina, ja he työskentelevät yhteistyössä työterveyshuoltojen kanssa. Eritystyölasit

Erityistyölasit ovat silmälasit, jotka työnantaja hankkii näyttöpäätetyötä tekevällä työntekijälle, kun lain edellyttämät kriteerit täyttyvät. Erityistyölasitarkastus tehdään, kun yleiskäytössä olevat silmälasit ja työpisteen ergonomian parannukset eivät ratkaise työnäköongelmia.  

Erityistyölasit eivät voi olla ensimmäiset eivätkä ainoat käytössä olevat lasit. Erityistyölasit ovat suunniteltu näyttöpäätetyöhön ja poikkeavat yleiskäyttöön tarkoitetuista silmälaseista voimakkuuden, linssityypin tai linssien asennuskorkeuden suhteen. Erityistyölasien lisäksi tarvitset aina toiset lasit muihin näkemisen tarpeisiin.  

Erityistyölasitarkastuksen tekee työnäköön erikoistunut optikko. Tutkimusta varten tarvitset alle 6 kk vanhan lähetteen työantajaltasi tai työterveyshuollosta. 


Mitä erityistyölasitarkastuksessa tehdään?  

Erityistyölasitutkimuksessa työnäköön erikoistunut optikko tutkii näöntarkkuutesi ja kartoittaa tarkemmin työtehtäviesi näkövaatimukset. Tutkimuksessa määritellään voimakkuudet eri etäisyyksille ja katsesuunnille, ja saat suosituksen juuri sinun tarpeitasi parhaiten vastaavista silmälaseista. 


Varaa aika erityistyölasitarkastukseen

Suojalasit 

Suojalasit ovat tarpeen työtehtävissä, joissa silmille tarvitaan lisäsuojaa - esimerkiksi rakennustyömaalla, jossa laseihin tarvitaan sivusuojausta. Mikäli sinulla on silmälasit jatkuvassa käytössä, on suositeltavaa, että myös suojalaseissasi on omat vahvuudet.  

Suojalasitarkastukseen tarvitset lähetteen työnantajaltasi tai työterveyshuollosta.  

Työnantajasi määrittelee suojalasiluokan. Silmäaseman suojalasit ovat EN 166 standardin mukaisia, sertifioituja F-luokan suojainpaketteja. Paketti sisältää kehyksen, kovapinnoitetut linssit, hiontatyön ja suojakotelon. Kehysmallisto on sovitettavissa kaikissa Silmäaseman myymälöissä. 


Mitä suojalasitarkastuksessa tehdään? 

Suojalasitarkastuksessa optikko tutkii näkösi, kartoittaa työtehtäväsi ja suosittelee sinulle parhaiten soveltuvaa kehysmallia, joka täyttää työnantajan määrittämän suojausluokan.


Varaa aika suojalasitarkastukseen

Silmäaseman asiakkaaksi 

Voit olla yhteydessä työnäkemisen asiantuntijoihimme tai täyttää alla olevan lomakkeen. Saat sähköpostilla kaikki yritysasiakkaan edut ja palvelut, sekä tarvittavat liitteet ja materiaalit. Tämän jälkeen työntekijänne voivat asioida missä tahansa myymälästämme. 

Lomakkeen täyttäminen ei velvoita yritystänne hankintoihin tai palveluiden käyttöön. Asiantuntijamme ovat teihin yhteydessä tarpeen vaatiessa. 


Täytä lomake täällä 

Ota yhteyttä tai pyydä asiantuntija luoksesi
TYÖNÄKEMISEN ASIANTUNTIJAT
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Erityistyölasit Silmäasemalta
Silmäasema on Suomen johtava asiantuntija työnäkemissä. Lain vaatiman työnäkemisen asiantuntijakoulutuksen saanut työnäköoptikko löytyy jokaisesta Silmäasema-myymälästä.
Työpisteen näköergonomia
Työpisteen näköergonomia
Näyttäpäätetyön ergonomia on parantunut uusien laitteiden myötä. Silmäaseman työnäköasiantuntijoilta saat tuoreimmat ohjeet ja neuvot silmäystävällisen työpaikan suunnitteluun.
Näyttöpäätelasit paransivat Heidin työhyvinvointia
Näyttöpäätelasit paransivat Heidin työhyvinvointia
Heidi Antman vastaa DNA:n henkilöstöpäällikkönä yrityksen työkykyjohtamisesta ja työhyvinvoinnista. Innokkaan kollegan ja osaavan optikon ansiosta hän sai selville, miten paljon näkeminen vaikuttaa hyvinvointiin työpäivän aikana ja sen jälkeen.
Suojalasit Silmäasemalta
Suojalasit Silmäasemalta
Mikäli työntekijällä on yleislasit jatkuvassa käytössä ja työtehtävät edellyttävät silmien suojaamista, on suositeltavaa, että työnantaja kustantaa työntekijälle optisesti hiotut suojalasit. Näin toimimalla varmistetaan turvallinen työskentely ja hyvälaatuinen työn tulos.
Katso kaikki artikkelit