Julkiset silmäterveyspalvelut
Kaihileikkaus palvelusetelillä
Kaihileikkaus palvelusetelillä
Kaihileikkaus palvelusetelillä

Kaihileikkaus palvelusetelillä

Palveluseteli on tapa valita ja käyttää sosiaali- ja terveyspalveluita. Se antaa mahdollisuuden valita palveluntuottajan ja näin ollen lisää valinnanvapautta. Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tai kuntayhtymän tuottamalle palvelulle.

Teemme HUS palveluseteliasiakkaiden kaihileikkauksia Silmäaseman Espoon, Helsingin ja Tilkan silmäsairaaloissa sekä Satasairaalan / Satakunnan sairaanhoitopiirin palveluseteliasiakkaiden kaihileikkauksia Porin silmäsairaalassa. Meillä pääset kaihileikkaukseen helposti ja jonottamatta. Silmäaseman kaihileikkausten huippulaadun takaavat kokeneet kaihikirurgit. Henkilökuntamme erityisosaaminen perustuu korkeatasoiseen lääketieteelliseen tietämykseen, pitkään kokemukseen sekä kymmenien tuhansien leikkausten määrään. Silmäsairaaloissamme tehdään vuosittain yli 10 000 kaihileikkausta.


Kuka voi saada palvelusetelin?

Palvelusetelin voivat saada potilaat, jotka täyttävät julkisen terveydenhuollon kriteerit ja ovat yleis- ja silmäterveyden puolesta mahdollista hoitaa päiväkirurgisesti yksityisissä silmäyksiköissä.

Potilas tarvitsee lähetteen julkiseen sairaalaan kaihileikkaukseen terveyskeskuslääkäriltä tai silmätautien erikoislääkäriltä. Tämän jälkeen lähetteen vastaanottava sairaala päättää lähetteen perusteella, kenelle se tarjoaa palveluseteliä.

Mikäli potilas hyväksyy palvelusetelin, hän saa valita hoitopaikan annetusta palveluntuottajalistauksesta. Tällöin potilas voi valita hoitavan yksikön, lääkärin ja ajankohdan toimenpiteelle. Potilas voi myös kieltäytyä tarjotusta palvelusetelistä ja tällöin hoito tapahtuu julkisessa sairaalassa, minne lähete on alun perinkin tehty.

Palveluseteli on aina henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi tai käyttää muuhun kuin myöntämispäätöksessä mainittuun tarkoitukseen.Omavastuuhinnat:

Palveluseteli on arvoltaan 660 euroa, ja omavastuulla tarkoitetaan hintaa, jonka potilas maksaa leikkauksesta.

Silmäsairaala Medilaser Espoo 129 €

Silmäsairaala Espoo 129 €

Silmäsairaala Helsinki 129 €

Silmäsairaala Tilkka, Helsinki 99 €

Silmäsairaala Pori 149 €

Omavastuu maksetaan leikkauskäynnillä joko korttimaksulla tai käteisellä.


Kun olet saanut palvelusetelin:

  • Yksi palveluseteli kattaa yhden silmän kaihileikkauksen laadukkaalla peruslinssillä, silmän mittauksen keinolinssin määrittämiseksi sekä esitutkimuksen leikkauspäivänä.
  • Varaa leikkausaika tai keskustele asiantuntijoidemme kanssa soittamalla numeroon 020 780 6265 (mpm/pvm).
  • Kun varaat aikaa, ota palveluseteli valmiiksi esille. Varauksen yhteydessä pyydämme setelistä palvelusetelin numeron sekä tuottajan varmenne -tiedot.
  • Kun olet tehnyt varauksen, lähetämme sinulle postitse leikkauskutsun sekä tarvittavan ohjeistuksen.
  • Ota palveluseteli mukaan saapuessasi leikkaukseen.


Kaihi myös toisessa silmässä?

Jos kaihi on jo olemassa toisessakin silmässä, mutta ei täytä siinä vielä julkisen terveydenhuollon kriteereitä, tarjoamme lisäpalveluna samalla kertaa toteutettavan toisen silmän kaihileikkauksen. Palvelusetelileikkauksen yhteydessä tehtävän toisen silmän kaihileikkauksen hinta on 1279 €.

Toisen silmän kaihileikkaus kannattaa, koska leikkaus on kaihin ainoa hoitomuoto. Mikään lääke, harjoitus, ruokavalio tai silmälasit eivät voi pysäyttää kaihin etenemistä.


Maksuton leikkauskartoitus

  • Silmäaseman henkilökohtaisessa leikkauskartoituksessa sinulla on mahdollisuus keskustella asiantuntijamme kanssa kaikista kaihileikkaukseen liittyvistä kysymyksistä. Kerromme mitä kaihileikkauksessa tapahtuu tai mitä hyötyä kaihileikkauksesta on sinulle.
  • Leikkauskartoitus on maksuton ja se ei sido sinua mihinkään.
  • Varaa aika Silmäaseman leikkauskartoitukseen verkosta tai numerosta 010 190 200 (mpm/pvm).
Mitä kaihileikkauksessa tapahtuu?
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA