Julkiset silmäterveyspalvelut
Kaihileikkaus palvelusetelillä
Kaihileikkaus palvelusetelillä
Kaihileikkaus palvelusetelillä

Kaihileikkaus palvelusetelillä

Palveluseteli on tapa valita ja käyttää sosiaali- ja terveyspalveluita. Se antaa mahdollisuuden valita palveluntuottajan ja näin ollen lisää valinnanvapautta. Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tai kuntayhtymän tuottamalle palvelulle.

Teemme palveluseteliasiakkaiden kaihileikkauksia Silmäaseman silmäsairaaloissa:

  • HUS: Espoon, Helsingin ja Tilkan silmäsairaalat.
  • Satakunnan hyvinvointialue: Porin silmäsairaala.
  • Kainuun hyvinvointialue: Kuopion ja Oulun silmäsairaalat.

Meillä pääset kaihileikkaukseen helposti ja jonottamatta. Silmäaseman kaihileikkausten huippulaadun takaavat kokeneet kaihikirurgit. Henkilökuntamme erityisosaaminen perustuu korkeatasoiseen lääketieteelliseen tietämykseen, pitkään kokemukseen sekä kymmenien tuhansien leikkausten määrään. Silmäsairaaloissamme tehdään vuosittain yli 21 000 kaihileikkausta julkisen sektorin leikkaukset mukaan lukien.


Kuka voi saada palvelusetelin?

Palvelusetelin voivat saada potilaat, jotka täyttävät julkisen terveydenhuollon kriteerit ja ovat yleis- ja silmäterveyden puolesta mahdollista hoitaa päiväkirurgisesti yksityisissä silmäyksiköissä.

Potilas tarvitsee lähetteen julkiseen sairaalaan kaihileikkaukseen terveyskeskuslääkäriltä tai silmätautien erikoislääkäriltä. Tämän jälkeen lähetteen vastaanottava sairaala päättää lähetteen perusteella, kenelle se tarjoaa palveluseteliä.

Mikäli potilas hyväksyy palvelusetelin, hän saa valita hoitopaikan annetusta palveluntuottajalistauksesta. Tällöin potilas voi valita hoitavan yksikön, lääkärin ja ajankohdan toimenpiteelle. Potilas voi myös kieltäytyä tarjotusta palvelusetelistä ja tällöin hoito tapahtuu julkisessa sairaalassa, minne lähete on alun perinkin tehty.

Palveluseteli on aina henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi tai käyttää muuhun kuin myöntämispäätöksessä mainittuun tarkoitukseen.Omavastuuhinnat:

Palvelusetelin arvon lisäksi tulee asiakkaan maksettavaksi omavastuuhinta, jolla tarkoitetaan hintaa, jonka potilas maksaa leikkauksesta.

Silmäsairaala Espoo, Iso Omena 149 €

Silmäsairaala Espoo, Sello 149 €

Silmäsairaala Helsinki 149 €

Silmäsairaala Tilkka, Helsinki 119 €

Silmäsairaala Pori 149 €

Silmäsairaala Oulu 129 €

Silmäsairaala Kuopio 129 €

Omavastuu maksetaan leikkauskäynnillä joko korttimaksulla tai käteisellä.


Kun olet saanut palvelusetelin:

Yksi palveluseteli kattaa yhden silmän kaihileikkauksen laadukkaalla peruslinssillä, silmän mittauksen keinolinssin määrittämiseksi sekä esitutkimuksen leikkauspäivänä.

Varaa leikkausaika tai keskustele asiantuntijoidemme kanssa soittamalla numeroon 020 780 6265 (mpm/pvm). Ota palveluseteli valmiiksi esille. Varauksen yhteydessä pyydämme setelistä palvelusetelin numeron sekä tuottajan varmenne -tiedot.

Kun olet tehnyt varauksen, lähetämme sinulle postitse leikkauskutsun sekä tarvittavan ohjeistuksen. Ota palveluseteli mukaan saapuessasi leikkaukseen.


Etusi, kun valitset palveluntuottajaksi Silmäaseman:


Kaihi myös toisessa silmässä

Jos kaihi on jo olemassa toisessakin silmässä, mutta ei täytä siinä vielä julkisen terveydenhuollon kriteereitä, tarjoamme lisäpalveluna samalla kertaa toteutettavan toisen silmän kaihileikkauksen. Palvelusetelileikkauksen yhteydessä tehtävän toisen silmän kaihileikkauksen hinnasta saat 300 €:n alennuksen. Voit tarkistaa sairaalasi kaihileikkauksen normaalihinnan hinnastostamme.

Toisen silmän kaihileikkaus kannattaa, koska leikkaus on kaihin ainoa hoitomuoto. Mikään lääke, harjoitus, ruokavalio tai silmälasit eivät voi pysäyttää kaihin etenemistä.

Väliaikaiset silmälasit

Kaihileikkauksen jälkeen edessä voi olla tilanne, joissa tarve uusille silmälaseille tulee heti leikkauksen jälkeen mutta varsinaisia laseja ei kannata vielä hankkia silmän parantumisprosessin keskellä. Tällöin voit hankkia myymälästämme edulliset väliaikaiset lasit, joiden toimitusaika on vain noin 2-3 päivää. Näihin laseihin optikko voi määrittää voimakkuudet, mikäli silmälääkäri on antanut siihen luvan. Ostamiesi lasien pantti hyvitetään ostaessasi varsinaiset silmälasit kaihileikkauksen jälkitarkastuksen jälkeen.

Maksuton leikkauskartoitus

Silmäaseman henkilökohtaisessa leikkauskartoituksessa sinulla on mahdollisuus keskustella asiantuntijamme kanssa kaikista kaihileikkaukseen liittyvistä kysymyksistä. Kerromme mitä kaihileikkauksessa tapahtuu tai mitä hyötyä kaihileikkauksesta on sinulle.

Leikkauskartoitus on maksuton ja se ei sido sinua mihinkään. Varaa aika tästä >

Mitä kaihileikkauksessa tapahtuu?
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA