Palvelut
Karsastuksen hoito
Karsastuksen hoito
Karsastuksen hoito
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA

Karsastuksen hoito Silmäasemalla

Karsastusta hoidetaan niin aikuisilla kuin lapsella sen aiheuttaman haitan mukaan. Lievä karsastus voidaan yleensä hoitaa silmälaseilla. Voimakkaamman karsastuksen korjaukseen on useita mahdollisia keinoja, kuten prismalasit, ortoptiset harjoitteet eli silmäjumppa, peittohoito ja karsastusleikkaus. Karsastuksen eri hoitomuotoja voidaan myös yhdistellä.


Karsastuksen hoito riippuu oireista

Karsastuksen hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti. Karsastus on syytä tutkia siinä vaiheessa, jos se aiheuttaa sinulle säännöllisiä oireita tai kosmeettista haittaa. Lisäksi silmät on hyvä tarkistaa karsastuksen varalta, jos sinulla on vaikeuksia löytää sopivia silmälaseja mahdollisen karsastuksen tai piilokarsastuksen takia. Silmäasemalla voit varata ajan lasten silmälääkärille, yli 8-vuotiaan lapsen näöntutkimuksen voi tehdä myös optikko. Hankalammissa karsastuksissa ortoptisti eli erikoiskoulutuksen saanut karsastuksen tutkija tutkii silmäsi ja suunnittelee yhdessä silmälääkärin kanssa sopivan hoitopolun. 

Miten karsastusta hoidetaan
Miten karsastusta hoidetaan

Karsastusasiantuntijat Silmäasemalla

Myymälöissämme kaikki optikomme määrittävät karsastukseen prismalaseja. Karsastusten erityisasiantuntijat Silmäasemalla ovat ortoptisti Mikaela Höglund sekä karsastusleikkauksia tekevä silmälääkäri Päivi Toivonen, joille varataan aika soittamalla asiakaspalveluumme 010 190 200 (mpm/pvm).

Karsastuksen erityisasiantuntijat
Karsastuksen erityisasiantuntijat
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Karsastus
Jos silmät ovat toisiinsa nähden poikkeavassa asennossa eivätkä pysty kohdistamaan yhteen kohteeseen samanaikaisesti, on kyseessä karsastus. Se voi olla jatkuvaa, ajoittaista, puolta vaihtavaa tai katselusuunnasta riippuvaa.
Lapsen näkö kehittyy nopeasti
Lapsen näkö kehittyy nopeasti
Lapsen ensimmäisten vuosien aikana näkö kehittyy vauhdilla, joten pienen lapsen silmien hyvinvointiin kannattaa kiinnittää erityistä huomioita. Alle kouluikäisten yleisimpiä näköongelmia ovat vaikeudet nähdä hyvin kauas tai lähelle sekä karsastus.
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
Lapsen näköhäiriöt ja näköongelmat voivat olla synnynnäisiä tai ilmetä lapsen kasvaessa. Varhain todettuna lapsen huono näkö on tavallisesti hoidettavissa, sillä näön kehitys jatkuu vauvaiästä aina 8–10-vuotiaaksi.
Ota talteen vinkit lapsen silmälasien hankintaan
Ota talteen vinkit lapsen silmälasien hankintaan
Lasten kasvonmuodot ja vauhdikkaat leikit asettavat lasten silmälaseille erityisvaatimuksia. Vanhempien mieltä askarruttaa usein myös, miten lapsi tottuu laseihin ja oppii huolehtimaan niistä. Lue vinkit lapsen silmälasien valintaan ja käyttöön.
Katso kaikki artikkelit