Silmien terveys
Karsastuksen hoito
Karsastuksen hoito
Karsastuksen hoito
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA

Karsastuksen hoito

Karsastuksella tarkoitetaan silmien yhteistoiminnan häiriötä, jossa ne eivät pysty kohdentamaan symmetrisesti yhteen kohteeseen. Se voi näkyä päällepäin (ilmikarsastus), tai ilmetä ainoastaan tutkimuksen yhteydessä (piilokarsastus). Karsastuksen hoito tulee ajankohtaiseksi, jos karsastuksesta aiheutuu säännöllisiä oireita tai kosmeettista haittaa. Karsastuksen oireet ovat moninaisia. Niihin kuuluvat mm. näön sumeneminen, heikentynyt näöntarkkuus, kaksoiskuvat, silmien rasittuminen, päänsärky ja pään virheasennot. Lue lisää karsastuksesta > 

Milloin tutkimuksiin?

Jos karsastus aiheuttaa oireita, siitä on kosmeettista haittaa tai sinun on hankala löytää sopivia silmälaseja mahdollisen karsastuksen tai piilokarsastuksen takia, perusteellinen ortoptinen tutkimus voi olla avuksi. Asiantuntijamme tutkii silmäsi ja suunnittelee kanssasi sinulle parhaan hoitopolun. Varaa aika silmälääkärin vastaanotolle >

Karsastusleikkaus

Mikäli sinun on hankala löytää sopivia silmälaseja mahdollisen karsastuksen tai piilokarsastuksen takia, perusteellinen ortoptinen tutkimus voi olla avuksi. Mahdollisen leikkaushoidon tarpeen arvioi silmälääkäri. Silmälääkäriltä saat myös tarvittaessa lähetteen jatkotutkimuksiin ja leikkaukseen.


Karsastuksen hoito riippuu oireista

Karsastusta hoidetaan eri tavoin sen aiheuttamasta haitasta riippuen. Lievä karsastus voidaan hoitaa silmälaseilla. Voimakkaampaan karsastukseen on useita eri hoitokeinoja:


  • Prismalasit korjaavat karsastuksen aiheuttaman näkövirheen ja helpottavat oireita.
  • Tietyissä karsastuksissa silmälihaksia vahvistetaan ortoptisilla harjoitteilla eli "silmäjumpalla".
  • Peittohoidossa parempi silmä peitetään lapulla heikomman silmän vahvistamiseksi.
  • Karsastusleikkaus tasapainottaa silmän liikuttajalihasten toimintaa.


Karsastusasiantuntijat Silmäasemalla

Voit varata ajan soittamalla asiakaspalveluumme 010 190 200 (mpm/pvm)

Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmäoireet
Voit aina kääntyä SIlmäaseman lääkärin puoleen, kun jokin silmäoire huolestuttaa sinua. Toisia silmäoireita voit tarkkailla rauhassa tai lääkitä itse, kun taas toiset vaativat nopeaa lääkärin hoitoa.
Silmäaseman silmäsairaaloille on myönnetty arvostettu laatusertifikaatti
Silmäaseman silmäsairaaloille on myönnetty arvostettu laatusertifikaatti
Silmäaseman silmäsairaaloille on myönnetty ISO 9001:2015 -standardin mukainen laatusertifikaatti. Sertifikaatti tarkoittaa, että Silmäaseman silmäsairaaloissa on sitouduttu varmistamaan toiminnan korkea laatu ja pyritään jatkuvaan parantamiseen ja kehittämiseen.
Näköhäiriöt
Näköhäiriöt
Näköhäiriöt ovat usein vaarattomia, mutta ne voivat myös johtua silmäsairaudesta tai jostakin muusta sairaudesta. Asia on aina hyvä tarkista silmälääkärin oireet.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit