Yleisimmät silmäsairaudet

Mitkä ovat yleisimmät silmäsairaudet? 

Silmäsairauksia on turha pelätä, mutta silmälääkärillä kannattaa käydä säännöllisesti. Jopa vakavat silmäsairaudet löytyvät silmän rutiinitutkimuksissa, ja ajoissa todettuna ne pystytään hoitamaan tehokkaasti. Niin perinnölliset kuin muutkin silmäsairaudet yleistyvät keski-iän jälkeen, joten yli 40-vuotiaana silmät on hyvä tutkituttaa parin-kolmen vuoden välein. Listasimme tähän artikkeliin suomalaisten yleisimmät silmäsairaudet ja oireet. Varaa aika

SILMÄLÄÄKÄRIN VASTAANOTOLLE

TAI SOITA

010 190 200

Ma–pe 8–21, la 9–18 (mpm/pvm)

Silmäoireet

Yleisimmät silmäoireet - miten toimia


Voit aina kääntyä Silmäaseman lääkärin puoleen, kun jokin silmäoire huolestuttaa sinua. Toisia silmäoireita voit tarkkailla rauhassa tai lääkitä itse, kun taas toiset vaativat nopeaa lääkärin hoitoa.

Lue lisää
Näköhäiriöt

Näköhäiriöt


Näköhäiriöt ovat usein vaarattomia, mutta ne voivat myös johtua silmäsairaudesta tai jostakin muusta sairaudesta. Asia on aina hyvä tarkistaa silmälääkärin vastaanotolla.

Lue lisää
Silmätulehdus

Silmätulehdus ja silmätulehduksen oireet


Jos silmäsi punoittavat, kirvelevät tai vuotavat, sinulla saattaa olla silmätulehdus. Tulehduksia on erityyppisiä: osa voi parantua itsestään ja toisiin vaaditaan kiireellistä hoitoa. Lue lisää ja katso alta yleisimmät silmätulehduksen oireet.


Lue lisää